سازمان جهانی بهداشت: حدود یک میلیون نفر از آغاز حملات اخیر در سوریه آواره شدهاند
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که حدود یک میلیون تن از آغاز حملات اخیر نیروهای شبهنظامی و مسلح در سوریه آواره شدهاند.
به گزارش هممیهن آنلاین و به نقل از ایسنا، تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در جریان کنفرانسی در ژنو خاطرنشان کرد که حدود یک میلیون نفر از زمان آغاز حملات مخالفان در سوریه که فشار بر سیستم شکننده بهداشتی را افزایش داده است، آواره شدهاند و بازگشت آوارگان ممکن است این فشارها را افزایش دهد.
بر اساس نوشته روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، وی در ادامه افزود، سازمان جهانی بهداشت تجهیزات پزشکی به بیمارستانی در دمشق ارسال کرده و این سازمان در حال تلاش برای حمایت و حفاظت از سایر امکانات و مراکز است.
وی گفت، کشورها طی نشستی در ماه مه توافقنامهای را در مورد بیماریهای همهگیر نهایی خواهند کرد و این درحالی است که مشخص نیست دولت بعدی آمریکا آن را تایید خواهد کرد یا خیر.
وی ادامه داد، این کشورها متعهد هستند که توافق را در زمان مجمع جهانی بهداشت در ماه مه آتی نهایی کنند و این اطمینان وجود دارد که این کار انجام خواهد شد.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در پایان اظهار داشت، ایالات متحده نمیتواند امن باشد مگر اینکه بقیه جهان در امان باشند.
پیشتر استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرد: ما همچنان بلندیهای جولان را اراضی اشغالی به حساب میآوریم.
وی افزود: ما علیه هرگونه نقض تمامیت ارضی سوریه ایستادهایم.
دوجاریک گفت: همسایگان سوریه نباید از نقطه عطف کنونی برای تعدی به خاک سوریه سوءاستفاده کنند.
وی تاکید کرد، سازمان ملل با هرگونه نقض تمامیت ارضی سوریه مخالف است.
پیشتر روزنامه «العربی الجدید» نوشته بود که در پی بیثباتی اوضاع در سوریه به دلیل سقوط دولت «بشار اسد» و تسلط مخالفان مسلح بر دمشق، رژیم صهیونیستی در تکاپو برای سوء استفاده از این وضعیت است تا با اجرای سیاست «تفرقه بینداز و حکومت کن» نوعی هرج و مرج و آشوب را در سوریه به راه بیندازد.
این رسانه گزارش داد که رژیم صهیونیستی همچنین در تلاش برای ماهیگیری از آب گلآلود سوریه است تا از برخی صداهای غیرعادی سوریهای مقیم خارج از کشور برای ترویج ایده عادی سازی روابط با تلآویو و تغییر شکل منطقه استفاده کند.
طی روزهای گذشته درگیریهایی میان مخالفان مسلح سوری و نیروهای سوریه دموکراتیک مورد حمایت آمریکا در شمال و شرق سوریه و به ویژه در شهر منبج شکل گرفت.
در همین راستا، شبکه اسکای نیوز عربی گزارش داد که درگیریها در شهر «منبج» میان شبهنظامیان قسد و گروههای مسلح مورد حمایت ترکیه فرصت گفتوگو میان آنها را از بین میبرد.
واشنگتن عمدتاً از گروههای کُرد سوری، مانند «نیروهای سوریه دموکراتیک» حمایت کرده است که مناطق تحت کنترل آنها در شمال شرقی سوریه است. با این حال، این گروهها اکنون با یکی از جناحهای اصلی پیروز در میان مخالفان مسلح، یعنی «ارتش ملی سوریه» درگیری دارند، گروهی که تحت حمایت ترکیه قرار داشته و مخالف نفوذ کردهاست.