| کد مطلب: ۴۴۴۹۶

همه‌‏پرسی بازنگری قانون اساسی

امام‌خمینی در چهارم اردیبهشت ۱۳۶۸ در نامه‌ای به رئیس‌جمهور، بازنگری قانون اساسی را تکلیفی شرعی و ضرورتی ملی خواند و هیئتی متشکل از ۲۵ نفر شامل ۲۰ ‌نفر برگزیده از سوی خود و پنج‌نفر به انتخاب مجلس شورای اسلامی را مأمور بازنگری قانون اساسی کرد.

همه‌‏پرسی بازنگری قانون اساسی

امام‌خمینی در چهارم اردیبهشت ۱۳۶۸ در نامه‌ای به رئیس‌جمهور، بازنگری قانون اساسی را تکلیفی شرعی و ضرورتی ملی خواند و هیئتی متشکل از ۲۵ نفر شامل 20 ‌نفر برگزیده از سوی خود و پنج‌نفر به انتخاب مجلس شورای اسلامی را مأمور بازنگری قانون اساسی کرد. حوزه مسائل پیشنهادی امام‌خمینی برای بازنگری، شرایط رهبری و شورای رهبری، تمرکز در مدیریت قوه مجریه، تمرکز در مدیریت قوه‌قضائیه، تمرکز در مدیریت صداوسیما، تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی، تشکیل مجمع تشخیص مصلحت نظام برای حل معضلات نظام و مشورت‌دادن به‌صورتی‌که قوه‌ای در برابر قوای دیگر نباشد و تغییرنام مجلس شورای ملی به مجلس شورای اسلامی بود.

شورای بازنگری در اردیبهشت‌ماه ۱۳۶۸، با تشکیل چهار کمیسیون آغاز به‌کار کرد. قانون اساسی پس از بازنگری، از ۱۷۵ اصل به ۱۷۷ اصل رسید. این قانون در ششم مردادماه ۱۳۶۸ و همزمان با پنجمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری به همه‌پرسی گذاشته شد و در انتخاباتی با مشارکت ۵۴ درصد مردم، توسط بیش از ۹۷ درصد رأی‌دهندگان به تایید رسید. حذف شرط مرجعیت برای مقام رهبری و افزایش اختیارات رهبری و شورای نگهبان، از مهمترین بازنگری‌های انجام‌شده در قانون جدید بود. 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه بیست‌و‌چهار ساعت
آخرین اخبار