| کد مطلب: ۳۰۴۱۴

۱۴ ماه فرصت دارید

شایع شده است رفع فیلتر از مابقی این برنامه‌ها ۱۴ ماه طول خواهد کشید. این خبر را بیشتر خود فیلترکنندگان پخش می‌کنند چراکه قصدشان هرچه بیشتر ناامید کردن من و شماست. ۱۴ ماه صبر و تحمل برای به دست آوردن چیزی که از ابتدا ممنوعیت آن غلط اندر غلط بود، خیلی بی‌مروتی است.

14 ماه فرصت دارید

برای مردم بی‌حوصله‌ای که سال‌هاست از تنگ‌نظری و تحجر به تنگ آمده‌اند و تورم افسارگسیخته نفس‌شان را بند آورده، رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی نه‌تنها خبری خوش به حساب نمی‌آید بلکه طعنه و تسخری است تلخ‌تر از زهر.

این را همان اول گفتم تا بدانید در زمره بی‌دردان و شکم‌سیرانی نیستم که با چنین دلخوش‌کُنک‌هایی خوش‌خوشانم شود و خیال برم دارد به زودی همه مصیبت‌ها از این کشور رخت برمی‌بندد؛ خیر.

هزار مصیبت بد و دهشتناک‌تر از فیلتر و لایحه حجاب و عفاف در این سرزمین وجود دارد که سلطه رسانه‌های مجازی اصلاً نمی‌گذارد من و شما به آن فکر کنیم، اما چیزی که در این دو مسئله یعنی لایحه حجاب و عفاف و ماجرای فیلترینگ وجود دارد و غیرقابل تحمل است، حس تحقیرشدگی است.

پزشکیان یک موضوع را خوب فهمیده است و آن هم اینکه با مردمی که تحقیر شده باشند هیچ کاری را نمی‌توان از پیش برد. تاکید او بر انتخاب استاندار و فرماندار سنی‌مذهب، عرب‌زبان، بلوچ و زن به همین دلیل است. باید در اقلیت قرار گرفته باشی تا درد درجه دو و درجه سه بودن را به‌تمامی حس کنی.

باید دانشگاهی باشی و بهترین استادت را به بهانه‌های واهی از کار برکنار کرده باشند و آن وقت میان‌مایه‌ای را به‌عنوان استاد سر کلاست بفرستند تا با همه وجودت عدم شایسته‌سالاری و توهین به فضل، علم و ادب را درک کنی. باید هنرمند باشی تا بفهمی وقتی بی‌هنری را که هیچ فضلی جز ریاکاری و دین‌فروشی ندارد بالای سرت می‌گذارند تا به تو امر و نهی کند که چه بساز و چه نساز و چه چاپ کن و نکن چه دردی دارد.

با این همه ممکن است بسیاری از مردم این سرزمین در چنین موقعیت‌هایی قرار نگیرند اما همه مردم ایران از شیعه و سنی گرفته تا باسواد و بی‌سواد، از روشنفکر و حزب‌اللهی گرفته تا فقیر و غنی، وقتی فیلترشکن‌شان را روشن می‌کنند حقارت را با همه وجود لمس می‌کنند و از آن بدتر اینکه می‌بینند در مقابل این توهین آشکار هیچ کاری از دست‌شان برنمی‌آید.

بله، رفع فیلتر از گوگل‌پلی آن هم بعد از این همه زد و خورد و بگیر و ببند شاید هیچ افتخاری نداشته باشد اما کافی است به صدای ناله‌ها و شعارهای عوام‌فریبانی که در سایه همین بستن‌ها، توقیف‌کردن‌ها و تعطیلی‌ها روزگار می‌گذرانند، گوش دهید تا بفهمید چه اتفاقی افتاده است و چه اتفاقی در حال رخ دادن است. آن‌ها می‌دانند این راه رفته را باید بروند و دوران کاسبی از محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها گذشته است.

شایع شده است رفع فیلتر از مابقی این برنامه‌ها 14 ماه طول خواهد کشید. این خبر را بیشتر خود فیلترکنندگان پخش می‌کنند چراکه قصدشان هرچه بیشتر ناامید کردن من و شماست. 14 ماه صبر و تحمل برای به دست آوردن چیزی که از ابتدا ممنوعیت آن غلط اندر غلط بود، خیلی بی‌مروتی است.

در یک لحظه و در چشم‌به‌هم زدنی تو را از چیزهایی ممنوع می‌کنند و سال‌ها این ممنوعیت را بر تو تحمیل می‌کنند و از این راه کسب‌وکار راه می‌اندازند و وقتی هم قرار می‌شود تحت فشار افکار عمومی و رئیس‌جمهوری که می‌خواهد عهدش را وفا کند این ممنوعیت را بردارند، می‌گویند باید 14 ماه صبر کنی.

اما چیزی که مسلم است به‌سر آمدن دوران کسانی است که ممنوعیت می‌فروشند و کاسب محدودیت‌اند. ما مردم صبوری هستیم. سال‌ها صبر کرده‌ایم. این 14 ماه هم روش.

شاید ایلان ماسک زودتر از 14 ماه اینترنت فراگیرش را علم کند و دیگر هیچ‌کس نتواند بابت این رفع‌فیلترهای قطره‌چکانی منتی بر سر ما بگذارد، اما چه ایلان‌ماسک دست بجنباند و چه این 14 ماه به سر آید، چیزی که مسلم است اینکه دیگر به عقب برنخواهیم گشت.

البته فیلترکنندگان می‌توانند بازهم به همان شیوه دلخواه‌شان در سال‌های قبل برگردند و سایه‌نشینان را به آفتاب برگردانند اما خودشان هم خوب می‌دانند که در آن صورت دیگر از جمعیت 20درصدی پای صندوق‌های رأی هم خبری نخواهد بود.

می‌توانند انتخاب کنند که برای همیشه با مردم وداع کنند و به همان جمعیت قلیل 15-10 درصدی اکتفا کنند یا برای یک‌بار هم که شده صدای مردم را بشنوند. ما برای ادامه این بازی تنها چیزی که برایمان مانده، همین صبر است؛ صبری که تا لبریز شدن حداکثر 14 ماه وقت دارد.

دیدگاه

ویژه بیست‌و‌چهار ساعت
آخرین اخبار