| کد مطلب: ۳۰۳۰۳

جهانی‌‏ترین چهره ایرانی ارتباطات

مجید تهرانیان متولد سال ۱۳۱۷ در مشهد بود. او در دهه ۱۳۴۰ مدرک دکترای خود را در رشته‌ی اقتصاد سیاسی از دانشگاه هاروارد گرفت و به‌مدت هفت سال به تدریس در دانشگاه‌های آمریکا پرداخت.

جهانی‌‏ترین چهره ایرانی ارتباطات

مجید تهرانیان متولد سال ۱۳۱۷ در مشهد بود. او در دهه ۱۳۴۰ مدرک دکترای خود را در رشته‌ی اقتصاد سیاسی از دانشگاه هاروارد گرفت و به‌مدت هفت سال به تدریس در دانشگاه‌های آمریکا پرداخت. تهرانیان سال ۱۳۵۰ به ایران بازگشت و به تدریس در دانشگاه و فعالیت‌های علمی پرداخت. او ابتدا با سازمان برنامه، سپس با سازمان مدیریت صنعتی و درنهایت با پژوهشکده علوم ارتباطی و توسعه ایران همکاری کرد که نتایج آن ده‌ها اثر علمی ارزشمند و ماندگار در قالب کتاب‌، مقاله و طرح‌های پژوهشی بود.

او سال ۱۳۵۷ طی یک فرصت مطالعاتی به دانشگاه آکسفورد رفت. از تهرانیان تألیفات فراوانی به زبان‌های فارسی و انگلیسی به چاپ رسیده است که ازجمله آن‌ها می‌توان به «جهانی شدن: چالش‌ها و ناامنی‌ها» اشاره کرد. مجید تهرانیان، از بزرگان علوم ارتباطات و مطالعات توسعه ایران و جهان، استاد و رئیس واحد ارتباطات بین‌الملل دانشگاه هاوایی آمریکا، چهارم دی‌ماه ۱۳۹۱ در ۷۵ سالگی در آمریکا درگذشت. «اندیشه پیشرفت و تحولات جدید جامعه ایران»، کتابی به قلم هادی خانیکی است که به بازخوانی مطالعات مجید تهرانیان در حوزه‌های توسعه، فرهنگ و ارتباطات می‌پردازد.

دیدگاه

ویژه بیست‌و‌چهار ساعت