| کد مطلب: ۹۷۹۲
فعالان خصوصی

فعالان خصوصی

دلیل توقف صادرات به عراق

hoseini hamid

دلیل توقف صادرات به عراق

عراق با هدف حمایت از تولید محصولات کشاورزی در داخل واردات شماری از محصولات کشاورزی از ایران را محدود کرده است. به گزارش ایلنا، حمید حسینی، عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق، دلیل ممنوعیت واردات محصولات کشاورزی ایران به عراق را افزایش تولید این محصولات در عراق اعلام کرد و گفت: جنوب عراق و مناطق بصره و ناصریه همگی زمین‌های کشاورزی را دربرگرفته که در سال‌های اخیر با توجه به حمایت‌های دولت در تامین آب توفیقاتی در پرورش ماهی و کاشت محصولات کشاورزی داشته‌اند و همین کشاورزان به واردات معترض شده‌اند، به همین منظور دولت مرکزی عراق واردات را ممنوع و دولت اقلیم کردستان عراق با بالا و پایین کردن تعرفه‌ها واردات را تنظیم می‌کند. او ممنوعیت واردات را تنها محدود به فصل‌هایی که تولید داخلی عراق افزایش پیدا می‌کند، دانست و عنوان کرد: به محض محدود شدن واردات محصولات ایرانی به عراق موجودی داخل کاهش پیدا می‌کند و اندکی بعد تقاضا بار دیگر افزایش می‌یابد. با این حال، صادرات محصولات کشاورزی که آب‌بر هستند چندان به‌صلاح نیست.

57790430

واقعی‌سازی قیمت برق

راهکار اصلی برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، حذف یارانه‌ها و واقعی‌سازی قیمت برق است و تا زمانی که این اصلاح وجود نداشته باشد باید روش‌های دیگر مورد استفاده قرار گیرند. به گزارش ایلنا، یاور عنانی، نایب‌رئیس هیئت‌مدیره انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر ایران با اشاره به اینکه یکی از راهبردها به منظور توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، تحویل سوخت صرفه‌جویی شده و یا معادل نقدی آن به سرمایه‌گذاران است، گفت: براساس تبصره ۱۴ قوانین بودجه کشور، تمامی درآمدهای حاصل از فروش گاز و فرآورده‌های نفتی به حساب سازمان هدفمندی یارانه‌ها واریز می‌شود و پس از پرداخت یارانه‌ها، مبلغ صورت‌ وضعیت‌ها به سرمایه‌گذاران پروژه‌های تجدیدپذیر تحویل داده می‌شود که در عمل و به علت محدودیت بودجه تبصره ۱۴، بخش زیادی برای یارانه‌ها پرداخت می‌شود و لذا منابع کافی برای تخصیص به سرمایه‌پذیر و پرداخت به تولیدکنندگان برق تجدیدپذیر باقی نمی‌ماند.

toolaee mahmood

کمبود نیرو داریم

صنعت فرش ماشینی و سایر صنایع صنعت ایران با کمبود جدی نیروی کار روبه‌روست و دولت باید برای حل این مشکل تدبیری بیاندیشد. به گزارش خبرآنلاین، محمود تولایی، رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه ملی تولیدکنندگان فرش ماشینی، یکی از ضرورت‌های مهم را اصلاح قانون کار دانست و گفت: ۳۰ سال پیش قانون فعلی کار بر مبنای شرایط آن روز تدوین شده است. در آن دوره نیروی کار بیش از فرصت‌های شغلی بود و بیکاری نرخ بالایی داشت اما امروزه با توجه به کمبود نیروی انسانی باید اصلاح این قانون در دستور کار قرار گیرد. اصلاح قانون با شرایط فعلی می‌تواند مشکلات کنونی را برطرف کند. او در پاسخ به این سوال که با توجه به کمبود نیروی کار، واحدهای تولیدی فرش دستباف از کارگران اتباع و... بهره می‌برند؟ یا خیر، افزود: تنها کارگران مجوزدار اتباع امکان فعالیت در صنعت را دارند. من امروز با صدای بلند اعلام می‌کنم که صنعت ما ۱۰ هزار فرصت شغلی خالی دارد اما برنامه‌ای برای پر کردن این فرصت‌های خالی نیست.

دیدگاه

ویژه اقتصاد
  • اخیراً واشنگتن‌پست فیلمی کوتاه منتشر کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده را در باشگاه گلف بین‌المللی…

  • زمزمه تعطیلی سایپا پس از انتشار خبر تعطیلی کارخانه‌های خودروسازی زیرمجموعه این گروه (شرکت مادر، پارس‌خودرو، سایپا…

  • هرچند رشد اقتصاد هنوز مثبت است اما ریزش این شاخص از ۳/۱ درصد در مرداد به ۱/۹ درصد در شهریور ۱۴۰۳ نشان‌دهنده افت…

پربازدیدترین
آخرین اخبار