ثبت برند و الزام انجام آن چیست؟
در ابتدا باید گفت شما به عنوان یک موسس شرکت و یا تولید کننده محصول مدت زیادی است با نام و یا نشان تجاری خاصی به فعالیت میپردازید. در گذشت سالها فعالیت و داشت
در ابتدا باید گفت شما به عنوان یک موسس شرکت و یا تولید کننده محصول مدت زیادی است با نام و یا نشان تجاری خاصی به فعالیت میپردازید. در گذشت سالها فعالیت و داشتن عملکرد مناسب و هم رده با بازار رقابتی، در بخشهای مختلف از جمله بازاریابی، تبلیغات، کیفیت کالاها، محصولات و یا خدمات خود داشتهاید. با ثبت برند تجاری خود این امکان را به سودجویان نمیدهید تا از برند شما سوء استفاده کنند.
اگر شما برند خود را به ثبت نرسانید، با این کار ممکن است دسترنج سالها فعالیت و تلاش و کوشش و اعتبار محصولات، کالاها و خدمات شما را به نام خود استفاده کنند. یا حتی اقدام به ثبت برند و ثبت علامت تجاری شما نمایند. در چنین شرایطی متاسفانه شما نمیتوانید به حمایتهای قانونی خیلی امیدوار باشید. اثبات این موضوع که شما مالک اصلی برند هستید و طرف مقابل از نام و نشان تجاری شما سوء استفاده کرده است، کاری سخت و دشوار خواهد بود.
متاسفانه در سالهای اخیر از این دست مسائل بسیار اتفاق افتاده و کسب و کارهای بزرگی را به ورطه نابودی کشانده است. بنابراین اگر تصور نمایید که این اتفاقات برای شما پیش نمیآید و در اصطلاح فقط برای دیگران است، سخت در اشتباهید.
اظهارنامه ثبت برند
مرجع ثبت برند در ایران مرکز مالکیت معنوی است. صاحبان علائم تجاری برای رسمیت بخشیدن قانونی به نام و نشان خود باید به این مرکز مراجعه کنند. نحوه کار به این ترتیب است که افراد باید اظهارنامه ثبت برند را تکمیل کنند و به همراه مدارک مورد نیاز به این اداره تحویل دهند. برای دریافت گواهی تمدید ثبت برند نیز باید همین مسیر را طی کرد. بنابراین، تکمیل اظهارنامه ثبت برند و علائم تجاری از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این مقاله با ارائه چند نمونه اظهارنامه برند و اظهارنامه علامت تجاری کوشیدهایم فرایند انجام کار را روشن سازیم.
راهنمای ثبت اظهارنامه برند
ابتدا شما باید در پورتال مرکز مالکیت معنوی ثبتنام کنید. پس از ورود به حساب کاربری خود، باید نوع اظهارنامه خود را انتخاب کنید. گام اول برای پر کردن اظهارنامه ثبت برند وارد کردن مشخصات متقاضی یا متقاضیان است. این فرم با توجه به نوع حقوقی و تابعیت اشخاص دارای پرسشهای متفاوتی است. توجه به این نکته ضروری است که مالک اظهارنامه باید همان کسی باشد که مجوز فعالیت به نام اوست. دریافتکنندۀ ابلاغ نیز همین فرد خواهد بود. گفتنی است که در هر مرحله از تکمیل فرم اظهارنامه ثبت علامت تجاری میتوانید از گزینه ثبت موقت استفاده کنید تا از حذف ناخواسته اطلاعات جلوگیری کنید. کامل کردن یک نمونه اظهارنامه برند برای اطمینان از درج صحیح تمامی اطلاعات بسیار مفید خواهد بود.
مدارک لازم جهت ثبت برند چیست؟
با توجه به این که برند شما یک برند حقیقی است یا یک برند حقوقی مدارک متفاوتی برای اسکن و بارگذاری در سایت ثبت اسناد و املاک کشور مورد نیاز است. در این جا لازم به توضیح است که برند حقیقی در واقع برندی است که به نام یک شخص ثبت میشود و برند حقوقی برندی است که به نام یک شرکت به ثبت خواهد رسید.
مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقیقی عبارتند از :
-
کپی شناسنامه
-
کپی کارت ملی
-
کپی مجوز فعالیت شامل جواز تاسیس، پروانهی بهره برداری، پروانهی ساخت، جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی.
-
لازم به ذکر است در صورتی که نشان تجاری شما شامل حروف لاتین باشد لازم است اقدام به دریافت کارت بازرگانی کرده و کپی کارت بازرگانی خود را نیز در سایت قرار دهید.
مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقوقی عبارتند از :
-
کپی شناسنامه
-
کپی کارت ملی
-
کپی روزنامهی تاسیس و آخرین تغییرات شرکت (نباید بیشتر از دو سال از آخرین تغییرات شرکت گذشته باشد.)
-
کپی مجوز فعالیت شامل جواز تاسیس، پروانهی بهره برداری، پروانهی ساخت، جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی
-
لازم به ذکر است در صورتی که نشان تجاری شما شامل حروف لاتین باشد لازم است اقدام به دریافت کارت بازرگانی کرده و کپی کارت بازرگانی خود را نیز در سایت قرار دهید.
تعریف اظهارنامه مالیاتی چیست؟
مالیات در ایران به صورت خوداظهاری محاسبه میشود. به این ترتیب که اشخاص حقوقی و حقیقی، بدون دخالت ممیزان و کارشناسان اداره مالیات، خودشان اعلام میکنند که چقدر درآمد داشتهاند و چقدر باید مالیات پرداخت کنند. این کار از طریق تکمیل اظهارنامه مالیاتی یا اصطلاحاً فرم خوداظهاری انجام میگیرد.
خوداظهاری مالیاتی را اشخاص حقیقی و حقوقی که در ایران کسب درآمد میکنند، کسانی که تابعیت ایران را دارند و در خارج از کشور ساکن هستند ولی در ایران درآمدزایی میکنند باید ارائه کنند. همه افرادی که تابعیت غیرایرانی دارند اما در ایران کسب درآمد میکنند نیز باید فرم خوداظهاری مالیاتی را ارسال کنند.
میتوان گفت پرداخت مالیات از جمله بایدهای مشمولین مالیات بوده و در صورت عدم پرداخت، با جریمههای سنگینی روبرو خواهند شد. پس از بررسی اظهارنامه مالیاتی مشمولین مالیات توسط سازمان امور مالیاتی، میزان مالیات مشخص شده و باید نسبت به پرداخت آن، اقدام نمایند. امروزه، متقاضیان باید صرفا از طریق سامانه الکترونیکی مالیاتی، اقدام به ثبت و ارسال اظهارنامه خود کنند که شیوه و مراحل مخصوص به خود را دارد.
اظهارنامه مالیاتی را چگونه باید تنظیم کرد؟
ابتدا، وارد سامانه اظهارنامه مالیاتی وارد شوید. سپس، از قسمت خدمات اصلی مالیاتی، گزینه ثبت نام و پیش ثبت نام الکترونیک را انتخاب کنید.
در این مرحله، گزینه ورود به ثبت نام را که در پایین صفحه قرار دارد، انتخاب کنید.
سپس شماره ملی خود را وارد کرده، نوع مودی را مشخص نمایید و پس از وارد کردن کد امنیتی، ثبت نام را انتخاب نمایید. شخص حقیقی، کسی است که به واسطه قانون مالیاتهای مستقیم، مشمول پرداخت مالیات میگردد. مودی حقوقی، شامل تمامی اشخاص حقوقی نظیر شرکتها و موسسات میباشند.
سپس گزینه پیش ثبت نام جدید را انتخاب کنید تا به صفحه بعد، هدایت شوید.
در این قسمت، نوع ثبت نام، کد پستی اقامتگاه قانونی که همان محل فعالیت شما میباشد و شماره همراه خود را وارد کرده و پس از وارد کردن تصویر امنیتی، گزینه پیش ثبت نام جدید را تایید کنید.
پس از طی مراحل بالا در سامانه اظهارنامه مالیاتی میتوانید اقدام به پر کردن اظهار نامه مالیاتی مورد نظر خود نمایید.