| کد مطلب: ۴۴۱۳۲

بولتن اقتصادی از چهارگوشه جهان؛ امروز پنجشنبه دوم مرداد ۱۴۰۴

این گزارش، مروری کوتاه بر مهم‌ترین تحولات اقتصادی جهان در تاریخ دوم مرداد ۱۴۰۴ است.

بولتن اقتصادی از چهارگوشه جهان؛ امروز پنجشنبه دوم مرداد ۱۴۰۴

نشست کلیدی برای اقتصاد جهان در پکن

چین و اتحادیه اروپا روز پنجشنبه در پکن نشست‌ سطح بالایی برگزار خواهند کرد، در حالی که ایالات متحده تنش‌های موجود میان این دو را پیچیده‌تر کرده است.

تنش‌ها و برخوردها بر سر مسائل تجاری و سیاست‌های اقتصادی، فناوری، و دفاع و امنیت از پیشینه‌ای طولانی در روابط چین و اتحادیه اروپا برخوردار بوده و اخیراً این تنش‌ها شدت یافته است.

برای نمونه، اتحادیه اروپا محدودیت‌هایی را علیه شرکت‌های چینی برای شرکت در مناقصات عمومی تجهیزات پزشکی در این بلوک اعمال کرد که واکنش متقابل چین را در پی داشت.

 

غول‌های نفتی آمریکا، حاکمان صنعت نفت جهان هستند

پیش‌بینی‌های تقاضای جهانی باعث ابهام در شرایط بازار شده‌اند. جدیدترین گزارش «چشم‌انداز نفت جهان» اوپک، تقاضای جهانی نفت را تا سال ۲۰۵۰ به ۱۲۳ میلیون بشکه در روز پیش‌بینی می‌کند که نیازمند سرمایه‌گذاری ۱۸.۲ تریلیون دلاری در حوزه نفت و گاز خواهد بود. در مقابل، آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) تأکید دارد که تقاضا پیش از سال ۲۰۳۰ به اوج خواهد رسید.

 اما فارغ از این که کدام پیش‌بینی صحیح باشد، هیچ‌کس منکر توان تولیدی و کیفیت منابع غنی آمریکا نیست. گزارش تازه کارشناسی درباره توان بالای تولید غولهای نفتی آمریکایی حاکی از آن است که با هزینه‌های سر به سر زیر ۴۵ دلار و با توجه به ارزش نفت خام سبک وست تگزاس اینترمدیت، شرکت‌هایی مانند اکسان و شوران، از تکانه‌های کاهش احتمالی تقاضا به راحتی عبور خواهند کرد.

 

برنامه‌های تازه گازی آمریکا

گفته بودیم که در این هفته باید منتظر خبرهای تازه از فعالیتهای شرکت‌های عظیم گاز آمریکا باشیم و ترامپ در این زمینه نیز خبرساز شد! 

او در حضور قانونگذاران اعلام کرد که توافق تجاری با ژاپن را نهایی کرده است و در حاشیه اعلام آن به عنوان بزرگترین توافق تاریخ، اعلام کرد که برنامه بزرگ همکاری مشترک شرکتهای آمریکایی و ژاپنی برای استخراج گاز در آلاسکا نیز آغاز خوهد شد. 

ژاپنی‌ها هنوز این خبر را تأیید نکرده‌اند و مطابق معمول، ترامپ از یکی دو جمله گفتگو، مدعی توافق شده است. با این حال، این خبری بزرگ برای بازار انرژی است.

 

روز بزرگ سوریه 

یک هیئت تجاری سعودی به رهبری خالد الفالح، وزیر سرمایه‌گذاری، به دمشق سفر کرده است. نشست بزرگ دمشق قرار است قراردادهای تجاری به ارزش ۱۵ میلیارد ریال سعودی (معادل ۴ میلیارد دلار) را رقم بزند.

بیش از ۱۲۰ سرمایه‌گذار به سوریه سفر کرده‌اند، در حالی که عربستان همچنان از روند بهبود اقتصادی و چشم‌انداز مالی این کشور حمایت می‌کند.

 

در سعودی روی هم چقدر کارت می‌کشند؟

هزینه‌کرد در بخش هتل‌های عربستان سعودی در هفته منتهی به ۱۹ ژوئیه با رشدی ۲.۱ درصدی روبه‌رو شد و در نتیجه، مجموع تراکنش‌های نقطه‌فروش (POS) به ۱۲.۱۹ میلیارد ریال سعودی (معادل ۳.۲۵ میلیارد دلار) رسید؛ این در حالی‌ست که اغلب بخش‌های دیگر کاهش را تجربه کردند.

بر اساس داده‌های بانک مرکزی عربستان سعودی (موسوم به «ساما»)، مجموع ارزش تراکنش‌های نقطه‌فروش برای چهارمین هفته پیاپی بالاتر از مرز ۳ میلیارد دلار باقی مانده است، هرچند این رقم نسبت به هفته پیشین ۷.۱ درصد افت نشان می‌دهد؛ امری که پایداری نسبی فعالیت مصرف‌کنندگان در سراسر پادشاهی را برجسته می‌سازد.

در این میان، بخش هتلداری با ثبت ۲۸۷.۴۴ میلیون ریال سعودی تراکنش، افزایشی محسوس در ارزش تراکنش‌ها تجربه کرد؛ هرچند شمار تراکنش‌ها در این بخش با ۲.۱ درصد کاهش به ۸۲۲ هزار رسید. در مجموع، تعداد تراکنش‌های نقطه‌فروش در تمامی بخش‌ها با افتی ۴.۸ درصدی به ۲۱۲.۷۳ میلیون رسید.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه اقتصاد
آخرین اخبار