| کد مطلب: ۲۰۳۲۴
قیمت بنزین را افزایش نمی‌دهیم

قیمت بنزین را افزایش نمی‌دهیم

اکنون مقدار تولید بنزین ۱۱۰ میلیون لیتر و اوج مصرف آن در روزهای گذشته به ۱۴۰ میلیون لیتر رسیده است.

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور در مراسم معارفه وزیر نفت گفت: کدام عقل سلیم می‌تواند بپذیرد بنزین را با دلار وارد کنیم و با قیمت ۱۵۰۰ تومان بفروشیم؟ البته فعلاً کاری نمی‌خواهیم بکنیم. او با طرح این پرسش که ما در ارائه کالاهایی با راندمان پایین و مصرف سوخت بالا به مردم چه نقشی داریم؟ افزود: ناترازی گاز طبیعی و فرآورده‌های نفتی مسئله کشور بوده است.

او با اشاره به نیروی انسانی متخصص و برجسته و ذخایر بزرگ نفت و گاز به‌عنوان دو مزیت مطلق وزارت نفت گفت: بهره‌گیری از سرمایه انسانی و چهره‌های برجسته علمی و خدوم در این وزارتخانه، در رأس مزیت‌های وزارت نفت است، همچنین ذخایر نفت و گاز کشور با ارزش ۲۰ هزار میلیارد دلار از دیگر مزیت‌های این وزارتخانه در توسعه و پیشرفت کشور به‌شمار می‌رود.

معاون اول رئیس‌جمهوری با اشاره به رتبه سوم ایران در دارا بودن ذخایر نفت خام با ذخیره ۲۰۸ میلیارد بشکه‌ نفت و رتبه دوم ذخایر گازی با ذخیره ۳۲ تریلیون مترمکعب، ادامه داد: ایران درمجموع ذخایر نفت و گاز رتبه نخست جهان با ارزش ۳۴۰ میلیارد دلار را دارد و دو مزیت نیروی انسانی و ذخایر نفت و گاز پشتوانه بسیار خوبی برای اجرایی‌کردن و تحقق برنامه هفتم توسعه است.

عارف با اشاره به نقش مهم وزارت نفت در رسیدن به اهداف سند چشم‌انداز ۲۰ ساله تأکید کرد: باید در دوره جدید کاری وزارت نفت تلاش شود سهم نفت و گاز در توسعه کشور به‌طور عام و به‌ویژه در شاخص‌های اقتصادی تقویت شود. وی با تأکید بر ضرورت اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی با راهبرد اصلی مقاوم‌سازی کشور نسبت به حوادث و تکانه‌های خارجی و تحریم‌های ظالمانه غرب و آمریکا تصریح کرد: راهبردهای مطلوبی در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در بخش نفت و گاز دیده شده است که در این زمینه، مقابله با ضربه‌پذیری درآمدهای حاصل از نفت و گاز اولویت دارد.

معاون اول رئیس‌جمهوری افزود: در سال‌های گذشته ناپایداری‌هایی در درآمدهای نفتی و گازی کشور وجود داشته، اما اکنون کشور در شرایطی است که می‌تواند مشتریان راهبردی انتخاب کند. عارف اظهار کرد: شاید در مقاطعی از کانال‌های فرعی برای فروش نفت استفاده می‌کردیم که باید دراین‌باره شفاف‌سازی کنیم. از سوی دیگر باید چگونگی فروش محصولات نفتی با مشتریان پایدار که می‌توان روی آنها حساب کرد در وزارت نفت بررسی و عملیاتی شود.

او با اشاره به تجارب خوب سال‌های گذشته در ایجاد تنوع در روش‌های فروش نفت تأکید کرد: باید از شیوه‌های عمل‌شده در گذشته جمع‌بندی داشته باشیم و در این مسیر، مشارکت بخش خصوصی در فروش نفت اهمیت اساسی دارد. معاون اول رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه باید در تنوع روش‌های فروش نفت، نگاه و رویکرد به سمت بخش خصوصی برود،‌ تصریح کرد: تا جایی که سیاست‌های اصل ۴۴ اجازه می‌دهد، بخش خصوصی می‌تواند مشارکت داشته باشد، اما در سال‌های گذشته انحصارطلبی و نگاه دولتی در بین مدیران با توجیه اصل ۴۴ حاکم بود.

این در حالی است که از زمان تأیید این سیاست‌ها توسط مقام معظم رهبری و تصویب قانونی، مسیر برای مشارکت بخش خصوصی باز شده است و حضور بخش‌های حاکمیتی منعی برای مشارکت بخش خصوصی نیست.  عارف با اشاره به اهمیت افزایش صادرات نفت و گاز،  همچنین فرآورده‌های نفتی و میعانات گازی ادامه داد: سوآپ گاز در گذشته راهبرد کشور شده است که می‌تواند به تبدیل جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان قطب انرژی منطقه کمک کند. در کنار آن صادرات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی مزیت دیگری است که در توسعه، رفع نیازها و اشتغال‌زایی نقش مهمی دارد.

او افزود: ماده ۴ برنامه چهارم توسعه بسیار راهبردی بود، اما در مجلس هفتم شورای اسلامی به‌دلیل رویکرد تمرکز و نگاه دولتی حذف شد و اکنون از وزیر نفت می‌خواهم دستاوردهای ماده ۴ برای کشور را بررسی و اعلام کند. معاون اول رئیس‌جمهوری در ادامه افزایش ذخایر راهبردی نفت و گاز برای اثرگذاری در بازارهای جهانی،‌ توسعه ظرفیت‌های نفت و گاز به‌ویژه در میدان‌های مشترک، افزایش ارزش‌افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش صنایع نفت و گاز، افزایش صادرات محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی را از دیگر راهبردهای این وزارتخانه دانست و گفت: تاکنون برخورد شعاری با شاخص مصرف انرژی شده است که پاسخگوی نیازهای بخش صنعتی و خدماتی کشور نیست. این‌گونه برخوردها پاک کردن صورت‌مسئله است و باید دید تاکنون چه خسارت‌ها و عدم‌النفعی متوجه صنعت و رشد اقتصادی شده است.

 

دیدگاه

ویژه اقتصاد
سرمقاله
آخرین اخبار