مدیران
جذب ۲/۹میلیارد دلار سرمایه خارجی در دولت سیزدهم
جذب 2/9میلیارد دلار سرمایه خارجی در دولت سیزدهم
باوجودیکه اخبار و تحلیلها حاکی از رشد منفی سرمایهگذاری داخلی و خارجی در کشور است، رئیس کل سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران از جذب 2/9میلیارد دلار سرمایه خارجی از ابتدای دولت سیزدهم خبر داد. او حتی اعلام کرد که در دو سال گذشته ۱۷۰درصد رشد سرمایهگذاری خارجی داشتیم. به گزارش وزارت اقتصاد، علی فکری گفت: از ابتدای دولت تا امروز جذب سرمایه ما به صورت مصوب یعنی طرحهای سرمایهگذاری که طرفهای خارجی ابراز علاقهمندی و بخشهایی از سرمایهشان را هم وارد ایران کردند 2/9میلیارد دلار بوده که در مقایسه با گذشته بسیار متفاوت است. فقط در سال ۱۴۰۱ نزدیک به 2/4میلیارد دلار جذب سرمایه خارجی داشتیم که در مقایسه با سالهای قبل از آن رشد قابل توجهی داشت. فکری درباره قطعی شدن 2/9میلیارد دلاری جذب سرمایه اظهار کرد: به استثناء ۳ میلیارد دلاری که مربوط به هشتماهه اول دوره سیزدهم است و همچنان در جریان است؛ ۶میلیارد دلار آن بهطور قطعی انجام شده است.
استقرار ۲۵ رایزن ایرانی در آفریقا
رئیس سازمان توسعه تجارت از استقرار ۲۵ رایزن در کشورهای آفریقایی خبر داد. به گفته او، ماه آینده با حضور سران اتحادیه اوراسیا در روسیه توافقنامه تجارت آزاد اوراسیا بین ایران و سایر کشورها انجام میشود. به گزارش ایسنا، مهدی ضیغمی با بیان اینکه میزان صادرات امسال با صادرات سال گذشته برابر است، افزود: هر چقدر فضا برای توسعه صادرات غیرنفتی تسهیل شود، میزان صادرات نیز افزایش خواهد یافت. وی با اشاره به تغییر رویکرد کشور به یک فضای تعاملی با کشورها گفت: پیشبینی میشود سال آینده حداقل ۱۰ مورد تجارت ترجیحی و آزاد با کشورهایی که علاقهمند به تجارت با ایران هستند داشته باشیم.رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به تاثیر توافقنامه گروه بریکس در توسعه صادرات، افزود: امیدواریم با تمام اقداماتی که در حوزه تجارت انجام میشود، به همت دولت و بخش خصوصی، صادرات به صورت روزافزون توسعه یابد.
برق ایران به اروپا نزدیک شد
ایران از طریق ترکیه قصد دارد تا برق را به اروپا برساند. معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر گفت: برنامهریزی و اقدامات لازم برای صادرات برق به اروپا انجام شده، دو پروژه «ایر» و «آگیر» برای ارتباط بین ایران و روسیه در دست اقدام است و از طریق ترکیه نیز امکان صادرات برق وجود دارد. محمد اللهداد گفت: امکان صادرات برق به اروپا در فاز اول با تاسیسات موجود بدون اینکه شبکه را تقویت کنیم تا ۳۰۰ مگاوات از مسیر آذربایجان و ارمنستان تبادل برق با روسیه وجود دارد و با تقویت خطوط پروژه ایر تا ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات نیز امکان صادرات و واردات وجود خواهد داشت. وی در پاسخ به این سوال که پیشبینی میشود چه زمانی این طرح وارد مرحله اجرایی شود؟ گفت: اجرای این طرح زمانبر است به دلیل اینکه شبکههایی که احداث میشوند در سه کشور نیازمند ایجاد سرمایهگذاری و برنامهریزی بوده و باید موضوعات دیپلماسی برطرف شود.