افزایش سختگیریهای مرزی در آمریکا؛ ایرانیها در مرکز توجه سیاستهای مهاجرتی ترامپ
با شدت گرفتن فضای امنیتی و مهاجرتی در آمریکا، سیاست اخراج مهاجران غیرقانونی به اولویت دولت ترامپ تبدیل شده است؛ در این راستا حتی شهروندی آمریکایی به دلیل پناه دادن به یک ایرانی تحت پیگرد قرار گرفت.

به گزارش هم میهن آنلاین و به نقل از ایرنا، شبکه فاکس نیوز آمریکا افزود که سخنگوی اداره گمرک و حفاظت مرزی (CBP) تایید کرد که پنج ایرانی هنگام تلاش برای عبور غیرقانونی از مرز شمالی آمریکا با کانادا دستگیر شدند.
بخش سوانتون از اداره گمرک و حفاظت مرزی در رسانه های اجتماعی اعلام کرد: «در اول ژوئیه، مأموران گشت مرزی از ایستگاه چمپلین نیویورک، به فعالیت مشکوکی در نزدیکی مورز فورکس، نیویورک واکنش نشان دادند. مأموران یک خودرو را که پنج شهروند ایرانی و دو شهروند ازبکستانی در آن بودند، شناسایی کردند.»
ایستگاه چمپلین بخشی از بخش سوانتون است. سوانتون شهری کوچک در ورمونت در نزدیکی بزرگراه ۸۹ در جنوب مرز کانادا است.
این اداره افزود که هر هفت مرد قبلاً به دلیل تلاش برای عبور غیرقانونی از مرز دستگیر شده بودند. هر هفت تبعه خارجی بازداشت شده و در انتظار اخراج از خاک آمریکا هستند.
اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا (CBP) اعلام کرد: «آنها در حال حاضر بازداشت شده و در انتظار مراحل اخراج هستند. امنیت مرزی، امنیت ملی است و مستقیماً با امنیت عمومی مرتبط است، ماموران بخش سوانتون هوشیار و متعهد به حفاظت از مرزهای ما و اجرای قوانین مهاجرت هستند.»
وزارت امنیت داخلی آمریکا نیز سوم تیر ماه در راستای اجرای سیاست های مهاجرتی سختگیرانه دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور اعلام کرد که اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده، ۱۱ تبعه ایرانی را بازداشت کرده است.
به گفته وزارت امنیت داخلی آمریکا، مقامات آمریکایی همچنین یک شهروند آمریکایی را که متهم به تهدید پلیس بوده و به یکی از ایرانی ها اسکان داده بود بازداشت کرده اند.
وزارت امنیت داخلی آمریکا مدعی شد: در میان ۱۱ فرد دستگیر شده، فردی مرتبط با حزب الله لبنان، یک تروریست شناخته شده یا مظنون، و یک تک تیرانداز سابق نظامی ایران هستند.
اداره مهاجرت و گمرک آمریکا (ICE) همچنین یک شهروند آمریکایی را که در هنگام پناه دادن به یک تبعه خارجی غیرقانونی از ایران، که ماموران اجرای قانون اداره مهاجرت و گمرک را تهدید به کشتن کرده بود، دستگیر کرد.
ترامپ که اخراج مهاجران غیرقانونی را اولویت اصلی دولت دوم خود قرار داده، در پی بروز اعتراضات گسترده در لسآنجلس، چهار هزار نیروی گارد ملی و ۷۰۰ تفنگدار دریایی را برخلاف میل مقامات محلی و ایالتی مستقر کرد.
ایالت کالیفرنیا میزبان اعتراضات گسترده، برای بازپسگیری کنترل گارد ملی از ترامپ شکایت و استدلال کرد که وی پا را از اختیارات خود فراتر نهاده است.
اما ترامپ با دفاع از سیاست های خود، مهاجرت به آمریکا را با سلاحهای کشتار جمعی مقایسه کرده و به کل بخش های دولت دستور داده است «تا هر منبع ممکن را برای پشتیبانی از این سیاست تخصیص دهند و موج مهاجرت کشتار جمعی که شهرهای ایدهآل را به ویرانشهرهای جهان سوم تبدیل کرده، معکوس کنند».