از جامعه چه خبر؟
سوختگی سالانه ۱۰۰هزار کارگر سوءاستفادههای تامین اجتماعی اطلاعات غلط درباره سد چمشیر

سوختگی سالانه ۱۰۰هزار کارگر
رئیس بیمارستان شهید مطهری تهران با تاکید بر لزوم رایگانشدن هزینه درمانی سوختگی برای تمام اقشار جامعه میگوید، سالانه ۳۰هزار نفر در تهران دچار سوختگی میشوند که حدود یکسوم آنها کارگر هستند. یعنی برآورد میشود سالانه حدود 100هزار کارگر در ایران دچار سوختگی میشوند. بهگزارش ایلنا، مصطفی دهمردهای در توضیح بیشتر درباره آسیبهای ناشی از سوختگی بر سلامت و زندگی کارگران گفت: «سالانه ۳۰هزار نفر در تهران دچار سوختگی میشوند که حدود یکسوم آنها کارگر هستند. البته آمارها نشان میدهد، در کل کشور سالانه ۳۰۰هزار نفر به سوختگی دچار میشوند که میتوان این نسبت را به سطح کشور نیز تعمیم داد؛ یعنی برآورد میشود سالانه حدود 100هزار کارگر در ایران به سوختگی دچار میشوند، این درحالیاست که تقریبا همه افرادی که دچار سوختگی میشوند، بهخصوص کارگران، دچار مشکلات مالی شدیدی هستند که نه از پس تامین هزینههای درمانی سوختگی برمیآیند، نه میتوانند مخارج بعد از درمان اولیه خود را تامین کنند.»
سوءاستفادههای تامین اجتماعی
عبدالله مختاری، عضو علیالبدل کانون بازنشستگان تهران گفته است: «انتظار داریم پولی که بازنشستگان تامین اجتماعی تحت عناوین مختلف پرداخت میکنند، در قالب خدمات رایگان بیمهتکمیلی و خدمات رایگان بیمه اصلی انجام شود و کسی از این تعهدات سرباز نزند.» او ادامه داده است: «مشاهده شده که در بسیاری از مراکز در شرایط حساس عکسبردار پزشکی و رادیولوژیست وجود ندارد. این عملا خود بهمعنای فقدان درمان است. در بسیاری موارد کارگران بازنشستهای وجود دارند که در طی ۲۰سال حتی یکبار هم از خدمات درمانی تامین اجتماعی استفاده نکردهاند و تنها آن را یک یا چند بار در دوران بازنشستگی مورد استفاده قرار دادهاند، اما حالا باید این سخنان را از پزشک طرف قرارداد بشنوند که یک (کا) حقوق دارد و برخی همکارانش ۵ (کا) میگیرند. ما بازنشستگان مشکلات مراکز و پزشکان تامین اجتماعی را میدانیم اما سوءاستفادهها را نیز میبینیم.»
اطلاعات غلط درباره سد چمشیر
حسین آخانی، استاد دانشگاه در یادداشتی در خبرآنلاین نوشته است: «سد چمشیر یکی از پروژههایی است که یکسال است جامعه محیطزیستی کشور از ابعاد خطرناک آن آگاه شده است. سدی که 60درصد آن در بستر گچی-نمکی گچساران و بقیه نیز در بستر آهکی سازند میشان در جنوبشرقی گچساران ساخته شده است. این سد مشابه سد گتوند در فرورفتگی دزفول واقع شده و باتوجه به بستر بهشدت انحلالپذیر با فراوانی فروچالهها، گسلها و چشمههای شور، یکی از پرچالشترین پروژههای سدسازی در کشور است. آنچه من را بهشدت متاسف میکند، حجم اطلاعات نادرستی است که ازطرف وزارت نیرو بهغلط بهمردم داده میشود. یک نمونه آن اینکه: «نمکهای مخزن در 300متری عمق زمیناند» و «حوضه آبریزی که 800میلیمتر بارندگی دارد». این درحالیاست که اخیرا در یکی از شاخههای فرعی رودخانه زهره، لایههای عظیم نمک پیدا و مستند شده است.»