از جامعه چه خبر؟
آمار بالای کودکهمسری

آمار بالای کودکهمسری
سیمین کاظمی، پزشک و جامعهشناس معتقد است که آمار کودکهمسری بالاست، چون در سطوح کلان تصمیمگیری ازدواج کودکان مسئله مهمی تلقی نمیشود و در راستای سیاست افزایش جمعیت از آن دفاع میشود. او دراینباره به خبرآنلاین گفته است: «برخی مسئولان بدون توجه به تغییرات اجتماعی و نتایج پژوهشها، با استناد به تجربه خودشان یا مثلا بستگانشان که در کودکی ازدواج کردهاند و بهزعم آنها مشکلی نداشتهاند، خطرات و تبعات کودکهمسری را انکار میکنند.» به گفته این جامعهشناس: «آمار ازدواج دختربچهها نشان میدهد که با وجود هشدارها و اطلاعرسانیهای مکرر کارشناسان درباره خطرات و تبعات فردی و اجتماعی کودکهمسری، هنوز این مسئله توسط مسئولان جدی گرفته نشده و بعضا از آن دفاع یا حتی به آن تشویق میکنند. این نگاه غیرعلمی و اشتباه درباره یک مسئله اجتماعی مهم، باعث شده که آینده، سلامت جسمی، روانی و اجتماعی دختران بهخطر بیفتد.»
فشار اقتصادی بالا به داروخانهها
نایبرئیس انجمن داروسازان ایران با اشاره به آنچه «فشار اقتصادی بالا به داروخانهها» خواند، از همراهی نکردن بانکها با اجرای طرح دارویاری انتقاد کرد: «چرا باید هنوز سرم از خارج از کشور وارد کنیم و در لیست داروهای فوریتی وارداتی، نام شربتهای سرماخوردگی وجود داشته باشد؟ اینها داروهایی هستند که ۶۰ سال است سابقه تولید در داخل دارند و وارد کردن بسیاری از این داروها بیسابقه بوده است.» علی فاطمی ادامه داد: «عملکرد در حوزه دارو در زمینه بازپرداخت تعهدات به بخش خصوصی در ماههایی که طرح دارویاری اجرا شده، خوب نبوده و اغلب بخش خصوصی گلایه دارند و ناراضی هستند. در حال حاضر پرداخت مطالبات از سوی بیمه سلامت خوب است و بهموقع تسویهحساب میکند، اما متاسفانه وضعیت بیمههای تامین اجتماعی و نیروهای مسلح به این صورت نیست و سه ماه تاخیر در پرداختها دارند.»
خدمات تزئینی برای بازنشستگان
احمد قاسمی، فعال صنفی بازنشستگان کارگری گفته است: «بعد از این همه سال، این چه منزلتی است که برای ما ایجاد کردهاند؟! نه حقوقمان کفاف هزینههای زندگی را میدهد، نه خدماتِ درمانیِ خوبی میگیریم و نه هیچکدام از این خدماتِ رفاهی که برایمان درنظر گرفتهاند، دردی از ما دوا میکند. این خدمات بیشتر تزئینی و برای این هستند که بگویند کاری برای بازنشستگان انجام دادهایم.» به گزارش ایلنا، او با انتقاد از وضعیتِ خدمات سازمان تأمین اجتماعی به بازنشستگان ادامه داد: «زمان آقای احمدینژاد مقرر شد به بازنشستگان کارتمنزلت تعلق بگیرد. یکی از این کارتها همان کارت بلیت مترو و اتوبوس بود که بازنشستگان با پرداختِ ۱۵هزار تومان، کارتمنزلت با شارژ ۱۵۰هزار تومانی دریافت میکردند. این کارت آن زمان جوابگوی یک سال بود اما بهتدریج و با بالا رفتنِ قیمتها، ارزش آن کم شد.»