تخم دوزرده
درباره عکسهایی از تخممرغ

درباره عکسهایی از تخممرغ
یکی دو روز پیش، روز جهانی تخممرغ بود. خبرگزاری ایرنا در گزارش تصویری از یک مرغداری تعدادی عکس از مرغ و تخممرغ منتشر کرده است. اگر مثل نگارنده عاشق سینهچاک تخممرغ هستید و در خیلی از وعدههای غذایی، خودتان را با این نعمت سیر میکنید، توصیه میکنم اولا عکسنوشت امروز را نخوانید، ثانیا، هیچوقت به مرغداری سر نزنید. ثالثا، فیلم کارخانه تولید تخممرغ را نبینید. مرغها بهدلیل چندین دهه دستکاری ژنتیکی، سالانه 250 تا 300 تخم تولید میکنند. در طبیعت و پیش از دستکاریهای ژنتیکی، مرغها سالانه تنها 10 تا 15 تخم میگذاشتند، مثل همهی پرندهها که تنها بهمنظور تولیدمثل تخم میگذارند. مرغها در طبیعت ۱۲ تا ۱۵ سال عمر میکنند، اما در کارخانههای تولیدی بعد از ۱۲ تا 18ماه که ریشه جانشان را کشیدند ذبح میشوند. طبق آمار جهانی 95 درصد از مرغهای تخمگذار در آمریکا تمام طول عمر خود را در قفس تنگی میگذرانند که در تمام عمرشان حتی نمیتوانند بالهایشان را باز کنند. در این تنگنای دیوانهکننده مرغهای عصبانی به هم نوک میزنند و گاهی همدیگر را میکُشند. مرغدارها برای اینکه راه تکرار بر خطر ببندند نوک مرغها را میچینند. اگر بخواهم از بلایی که بر سر این مرغها میآید تا من و شما تخممرغ بخوریم تعریف کنم، احتمالا دفعه دیگری که با طیب خاطر در تابه رویی کره را داغ و تخممرغ دوزرده میشکنید به زمین و زمان و من فحش میدهید.