مدیران
آخرین خبرهای اقتصادی ایران و دنیا

کاهش ارز واردات گوشی
در روزهایی که منابع ارزی کشور در محدودیت و مضیقه قرار دارد، تخصیص ارز برای واردات گوشی تلفن همراه، توجیهپذیر نیست. از این رو بانک مرکزی تصمیم گرفته تخصیص ارز به این کالا را محدود کند. مصطفی قمریوفا، سخنگوی بانک مرکزی در این باره گفت: «ارز تأمین شده برای گوشیهای آیفون در سال جاری نسب به هفت ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۰ رقم ۲۵۰میلیون دلار کاهش داشته است. تامین ارز در هفت ماهه ابتدایی امسال برای گوشیهای آیفون حدود ۲۶۰ میلیون دلار بوده است.» پیش از این عنوان شده بود که واردات گوشیهای آیفون ۱۳، فقط در نیمهدوم سال گذشته بهتنهایی حدود ۹۰۰ میلیون دلار ارز از منابع ارزی کشور را به خود اختصاص داده است که بیش از ۲۰درصد کل ارز تخصیصیافته به واردات گوشیهای تلفن همراه است که این موضوع از سوی سخنگوی بانک مرکزی رد شد.
بسته حمایتی نرسید
با وجود آنکه اعلام میشود بین سه تا هشت میلیون شغل وابسته به شبکههای اجتماعی از بین رفته است، دولت همچنان وعده رسیدن بسته حمایتی میدهد، اما هنوز هیچ خبری از جزئیات آن اعلام نشده است. عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات با اشاره به نگرانیها درباره آسیب دیدن کسبوکارهای اینترنتی و آمارهای متناقض از تعداد کسبوکارهای آسیبدیده، گفت: «برای ما حتی یک کسبوکار هم که از تصمیمات امنیتی این روزها متأثر شده باشد، مهم است، اما رقمهای مطرحشده درباره اثر بستن یک پلتفرم خارجی بر اقتصاد دیجیتال، کارشناسی نیست و لازم است که نهادهای ذیربط ارزیابی دقیقی از این مسئله ارائه دهند.» او با اشاره به بسته حمایتی مصوب شده در کارگروه اقتصاد دیجیتال برای حمایت از سکوها و کسبوکارهای دیجیتال افزود: «با پیگیری این وزارتخانه، یک سبد حمایتی متنوع برای توسعه کسبوکارهای اینترنتی به تصویب دولت رسیده است که جزئیات آن بهزودی اعلام خواهد شد.»
محدودسازی برنامههای ایرانی
دو روز پیش بهطور ناگهانی، کاربران دیگر امکان نصب اپلیکیشن روبیکا را از گوگلپلی نداشتند و در ادامه سازوکار امنیتی گوگلپلی بارها به کاربرانی که روی دستگاههای خود برنامه روبیکا را داشتند، اعلان خطر ارسال کرده و پیشنهاد پاک کردن این برنامه را به آنها داد. در این راستا وزارت ارتباطات در خصوص محدودسازی محتوا و برنامههای ایرانی توسط پلتفرمهای آمریکایی، اطلاعیهای صادر کرد. در این اطلاعیه آمده است: «در اتفاقات این روزهای سپریشده، در موارد متعددی شاهد اعمال محدودیتهای غیراصولی پلتفرمهای خارجی علیه مسائل و برنامههای داخلی بودیم. در جایی دیگر اینستاگرام شبکه اجتماعی تصویری ذیل شرکت Meta Platforms است که از سال 2012 تاکنون یک دهه از سرویسدهی آن میگذرد، کلیدواژههای «آرتین و آرشام» را که مربوط به دو برادر کمسنوسال حادثه تروریستی شاهچراغ میشود را در اقدامی عجیب محدود کرد. همچنین در اتفاقی مشابه میتوان به سال 98 اشاره داشت که پس از شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی شاهد بودیم که عکسها و فیلمهای آن شهید از روی این پلتفرم حذف شد.»