مدیران
تعلیق ۴۴۰ کارت بازرگانی

تعلیق ۴۴۰ کارت بازرگانی
تاکنون حدود ۴۴۰ کارت بازرگانی که بالای یک میلیون دلار صادرات رفع تعهد نشده دارند، شناسایی و تعلیق شدهاند. به گزارش تسنیم، سابقه سوءاستفاده از کارتهای بازرگانی و کارت بازرگانی یکبار مصرف به اواسط دهه 90 برمیگردد. در همین راستا، مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه سوءاستفاده از کارتهای بازرگانی مجدد افزایش پیدا کرده است، گفت: باتوجهبه تبعات این مسئله برای کشور، سازمان توسعه تجارت از حدود 2 ماه پیش دو اقدام اصلی را در دستور کار قرار داده است. در مرحله اول، در بند 6 ماده 10 آییننامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات، سازمان توسعه تجارت کلیه کارتهای بازرگانی که صادرات انجام دادند را بهصورت هفتگی پایش کرده و درصورتیکه میزان بازگشت ارز حاصل از صادرات آنها کمتر از حداقل مجاز در قانون یعنی 60 درصد باشد، کارت بازرگانی آنها تعلیق میشود.
تنش آبی در ۴۷۶ شهر
در سه ماه نخست سال 1402، حجم مصرف آب شرب و صنعت 6/1 میلیارد مترمکعب است و 476 شهر در معرض تنش آبی قرار گرفتهاند. براساس جدیدترین گزارش فصلی مرکز پژوهشهای مجلس میزان بارشها از ابتدای سال آبی تا انتهای خرداد امسال نسبت به دوره مشابه بلندمدت 14 درصد کاهش یافته است، این در حالی است که دمای هوا 7/0درجه سلسیوس نسبت به متوسط دوره مشابه بلندمدت افزایش داشته است. با درنظر گرفتن اینکه میزان بارشها در بازه زمانی یادشده نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته 11 درصد رشد را نشان میدهد، اما در زاگرس شمالی، حاشیه دریای خزر، دامنههای جنوبی البرز و شرق کشور با پدیده خشکسالی و به صورت پراکنده در استانهای چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و شمال فارس، جنوب اصفهان، غرب کرمان و کردستان با پدیده ترسالی روبهرو بودهایم.
کاهش واردات مواد غذایی
از ۶۰ درصد واردات مواد غذایی به ۲۰ درصد رسیدهایم. رحیمی، عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: متاسفانه در کشور در برخی از برهههای زمانی با کمبودهایی برخورد کردهایم بهطوریکه جهاد کشاورزی بهعنوان تنظیمگر بازار، کنترل و نظارتهایی دارد. او گفت: در واقع هدف اصلی ما تامین کالای نیاز داخل است بهطوری که از ۶۰ درصد واردات مواد غذایی به ۲۰ درصد رسیدهایم و از نظری هم به رشد تولید ۸۰ درصد رسیدهایم . یکی از راههای تامین نقدینگی تسهیلات بانکی است و یکی از مشکلات امروز ما تامین مالی بنگاههای تولیدی است چون بخشی از نیازهای آنان از طریق نیاز ارزی است و باتوجه به تحریمها تامین منابع مالی این بنگاهها با دشواری روبهرو میشود. کمیسیون صنایع و معادن مجلس در راستای حذف موانع پیش روی تولید جلساتی با وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی، بانک مرکزی و سازمان حفاظت محیط زیست برگزار میکند تا راهکارهای مانعزدایی مشخص و اجرایی شود.