فلاحتپیشه: ایران تاوان جنگهایی را میدهد که ربطی به منافع ملیاش ندارد
رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: دولت باید یکبار برای همیشه موضع رسمی کشور را درباره ادعاهایی که ایران را به کانون هدف و توطئه تبدیل کرده، روشن کند. تا وقتی این کار صورت نگیرد، همین روند ادامه خواهد داشت.

به گزارش هممیهن آنلاین، حشمتالله فلاحتپیشه، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار سیاسی اقتصادآنلاین با اشاره به پیامدهای خطرناک احیای مکانیزم ماشه و سوءاستفاده رژیم صهیونیستی از فضای مبهم سیاست خارجی ایران، تأکید کرد: «ایران دارد تاوان سیاستهایی را میدهد که حتی سیاست رسمی دولت هم نبودهاند.»
فلاحتپیشه ادامه داد: «یکی از مشکلاتی که سیاست خارجی ایران دارد این است که بیشترین سوءاستفاده از آن میشود. یک هیولای جنگی به نام نتانیاهو از همین شرایط استفاده کرد تا ایران را به سمت جنگ بکشاند و در نهایت هم موفق شد.»
وی با انتقاد از نبود ساختار قانونی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی گفت: «ایران یکی از معدود کشورهایی است که موضعگیریها در سیاست خارجی از سامان قانونی برخوردار نیست. در شرایطی که عدهای در داخل برای ترور ترامپ تجمع میکنند، سیاستهایی مثل طرح پاک کردن اسرائیل از نقشه توسط برخی افراد مطرح میشود؛ همینها گزینههای لازم برای بهانهسازی علیه ایران را در اختیار امثال نتانیاهو قرار میدهد.»
فلاحتپیشه خاطرنشان کرد: «نتانیاهو تصمیم گرفته بود که حضورش در عرصه جهانی را با یک جنگ، با یک اعمال قدرت آغاز کند و عملاً صنعت مظلوم هستهای ایران را هدف قرار داد. او کسی است که اگر اسرائیل محو شود، بیشترین نقش را در محو آن داشته، چراکه آینده همزیستی مسالمتآمیز برای یهودیان را دشوار کرده است. کمتر ملتی در منطقه هست که توسط نتانیاهو بمباران نشده باشد.»
وی افزود: «نتانیاهو تلاش کرد ایران را وارد جنگی کند که هیچ ربطی به منافع ملی ایران ندارد. ایران معمولاً تاوان جنگهایی را میدهد که هیچ ارتباطی با منافع ملیاش ندارد. این واقعیت نشان میدهد که متأسفانه تنها بازیگری که در ایران در حوزه دیپلماسی عمومی ضعیف عمل میکند، دولت است.»
این نماینده پیشین مجلس تأکید کرد: «اگر آنچه مطرح میشود سیاست رسمی دولت نیست، پس چرا اجازه داده میشود کشور تاوان این سیاستها را بدهد؟ چرا بهانه در اختیار افرادی مانند نتانیاهو قرار گرفته است؟»
فلاحتپیشه در ادامه به تجربه شخصی خود اشاره کرد و گفت: «من زمانی موضوعی واقعگرایانه و ملایم را مطرح کردم. اما افراطیگری و مواضع افراطی که سیاست رسمی دولت هم نبود، کشور را گرفتار بحران کرد. در همان زمان، تومار ارتداد علیه من امضا کردند و بزرگترین ضربهها را به من زدند. در نهایت هم به خاطر همین موضعگیریها، رد صلاحیت شدم.»
وی تصریح کرد: «امروز کشور بدترین تحریمها را تجربه میکند، تاوان یک جنگ ویرانگر را میپردازد و صنعت مظلوم هستهای قربانی شده است. ما میدانستیم که نتانیاهو سردمدار یک فتنه است و سعی کردیم ایران در دام این فتنه نیفتد، اما امثال ما را خانهنشین کردند. بیشترین ظلمها به ما شد و این بیمهریها هنوز ادامه دارد.»
فلاحتپیشه با انتقاد از سکوت جریانهای تندرو گفت: «اخراجیون امروز هیچ موضعی ندارند. ما از روز اول در کنار سربازان وطن ایستادیم و موضع گرفتیم، اما به خاطر گفتن حقیقت، بیمهری دیدیم.»
وی در پایان خطاب به دولت اظهار داشت: «دولت باید یکبار برای همیشه موضع رسمی کشور را درباره ادعاهایی که ایران را به کانون هدف و توطئه تبدیل کرده، روشن کند. تا وقتی این کار صورت نگیرد، همین روند ادامه خواهد داشت. درست یک روز بعد از تهدید غیرمستقیم اروپا از رسانه ملی، مقامات آلمان و فرانسه موضوع ضربالاجل اجرای مکانیزم ماشه علیه ایران را مطرح کردند. سیاست خارجی رسمی کشور باید روشن باشد و افراطیون اگر مواضعی میگیرند که خسارتبار است، مسئولیت این خسارات باید مشخص شود.»
وی تأکید کرد: «اروپاییها هیچ وقت نقش مثبتی در برجام نداشتند، اما همیشه شریک بدیها بودند. لذا معتقدم باید بنیاد حقوق بینالملل برای مذاکره مشخص شود؛ بنیادی که حقوق هستهای ایران را هم شامل شود. اگر طرف ایرانی میخواهد مشکلی را رفع کند، باید مشخص شود که دولت تصمیمگیر سیاست خارجی است؛ و اگر افراطیون موضع میگیرند، باید مسئولیت تبعات آن را نیز بپذیرند.»