| کد مطلب: ۴۲۰۱۵

ماکرون: به زودی گفت‌وگو با رئیس‌جمهور ایران را آغاز می‌کنم

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، اعلام کرد به‌زودی با رئیس‌جمهور ایران تماس خواهد گرفت تا درباره آزادی دو شهروند فرانسوی بازداشت‌شده، سیسیل کوهلر و ژاک پاریس، گفت‌وگو کند.

ماکرون: به زودی گفت‌وگو با رئیس‌جمهور ایران را آغاز می‌کنم

به گزارش هم میهن آنلاین و به نقل از ایسنا، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه با بیان این ادعا که دستگیری ۲ شهروند فرانسوی به نام‌های «سیسیل کوهلر» و «ژاک پاریس» در ایران بی‌دلیل بوده است، خواستار آزادی این ۲ فرانسوی شد.

طبق گزارش خبرگزاری انگلیسی «رویترز»، دولت فرانسه ادعا کرد: «نحوه نگهداری سیسیل کوهلر و ژاک پاریس به شکنجه شبیه است.»

ماکرون ضمن تهدید ایران، مدعی شد: «به زودی برای صحبت درباره آزادی ۲ شهروند فرانسوی با رئیس جمهور ایران تماس خواهم گرفت. این یک اقدام تحریک‌آمیز علیه فرانسه و یک گزینه تجاوز غیرقابل قبول است. این برای فرانسه غیرقابل قبول است.»

پیشتر خبرگزاری فرانسه در روز چهارشنبه به نقل از یک منبع دیپلماتیک غربی و یکی از نزدیکان بازداشت‌شدگان مدعی شد که سیسیل کوهلر و ژاک پاریس که در ماه مه ۲۰۲۲ در ایران دستگیر شدند، با اتهامات «جاسوسی برای موساد»، سرویس اطلاعات خارجی رژیم صهیونیستی، «تبلیغ علیه نظام» و «فساد فی‌الارض» روبرو هستند. با این حال، تهران هنوز تأیید نکرده که آیا اتهامات جدیدی علیه آنها مطرح شده است یا خیر.

«ژان نوئل بارو» وزیر امور خارجه فرانسه نیز خواستار آزادی فوری ۲ تبعه فرانسوی متهم به جاسوسی در ایران شد و برای فعال نکردن مکانیسم ماشه علیه تهران شرط گذاشت.

او اعلام کرد که تصمیم پاریس در مورد اعمال مجدد احتمالی تحریم‌های بین‌المللی در چارچوب برنامه هسته‌ای ایران «مشروط» به آزادی دو تبعه فرانسوی متهم به جاسوسی و بازداشت‌شده توسط تهران خواهد بود.

کشورهای غربی در مواجهه با برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران، تهران را با «مکانیسم ماشه یا اسنپ‌بک» تهدید می‌کنند، سازوکاری که امکان اعمال مجدد تحریم‌های بین‌المللی را فراهم می‌کند.

در سال ۲۰۱۵، ایران در وین با فرانسه، آلمان، بریتانیا، چین، روسیه و ایالات متحده برای تنظیم برنامه هسته‌ای خود به توافق رسید. این توافق در ازای آن، کاهش تحریم‌های بین‌المللی علیه تهران را فراهم کرد. اما در سال ۲۰۱۸، دونالد ترامپ به طور یک‌جانبه آمریکا را از توافقی که تهران طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به آن پایبند بود، خارج کرد.

قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که توافق ۲۰۱۵ را تأیید کرد، امکان اعمال مجدد تحریم‌ها (اسنپ‌بک) را فراهم می‌کند. این توافق در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۵ منقضی می‌شود.

در حالی که ایران همواره بر گزینه دیپلماسی تاکید داشته است و در سال ۲۰۲۵ روند گفت‌وگوهای غیرمستقیم با طرف آمریکایی را با میانجیگری عمان آغاز کرد، رژیم صهیونیستی در ۱۳ ژوئن با پشتوانه واشنگتن حملات جنایتکارانه‌ای را علیه اهداف نظامی و غیرنظامی ایرانی انجام داد که جان غیرنظامیان بی‌شماری را گرفت. علاوه بر این، ایالات متحده هم کارشکنی خود را علنی کرد و سه تاسیسات هسته‌ای ایران را بمباران کرد که بنا به گفته وزیر خارجه ایران «خسارت جدی» بر جای گذاشته است.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه دیپلماسی
پربازدیدترین
آخرین اخبار