| کد مطلب: ۳۶۰۰۰

حمیدرضا ترقی دبیر حزب موتلفه خراسان رضوی:استانداری پاتوق اصلاح‌‏طلبان شده است

حمیدرضا ترقی، دبیر حزب موتلفه خراسان رضوی در گفت‌وگو با هم‌میهن از یک سو معتقد است عملکرد استاندار جدید این استان خوب است و از طرفی دخالت اعضای ستاد پزشکیان و جریان‌های اصلاح‌طلب در انتصابات را بسیار پررنگ می‌داند؛ به‌گونه‌ای که استانداری را به پاتوق خود تبدیل کرده‌اند.

حمیدرضا ترقی دبیر حزب موتلفه خراسان رضوی:استانداری پاتوق اصلاح‌‏طلبان شده است

حمیدرضا ترقی، دبیر حزب موتلفه خراسان رضوی در گفت‌وگو با هم‌میهن از یک سو معتقد است عملکرد استاندار جدید این استان خوب است و از طرفی دخالت اعضای ستاد پزشکیان و جریان‌های اصلاح‌طلب در انتصابات را بسیار پررنگ می‌داند؛ به‌گونه‌ای که استانداری را به پاتوق خود تبدیل کرده‌اند.

‌عملکرد استاندار جدید خراسان رضوی را چطور ارزیابی می‌کنید و آیا انتصاب آقای مظفری، انتصاب بجایی برای این استان بود؟ 

انتصاب استانداری که هم از مسائل استان مطلع باشد و هم سابقه کار اجرایی در استانداری داشته باشد و از طرفی هم جوان باشد و بتواند وفاقی را در بین نیروهای اجرایی و سیاسی استان پدیدآورد کار دشواری بود اما به نظر می‌رسد با انتصاب آقای مظفری بخشی از این کار تحقق پیدا کرده است. آقای مظفری نیروی بانشاط و پرتوانی است و برای پیگیری کارها جوان است و از طرفی نیز در گرایشات سیاسی روحیه متعصبانه‌ای نسبت به گرایش‌های سیاسی ندارد و مسائل کلی نظام را مدنظر قرار می‌دهد.

همین که توانست طی مدت چهل روز شهرهای مختلف استان را از نزدیک ببیند و مسائل آن‌ها را بررسی کند و کارگروه‌های متعدد مشورتی را تشکیل دهد تا آن‌ها بتوانند پیرامون مسائل استان نقطه نظرات کارشناسی خود را ارائه دهند، به نظرم گام خوبی برای توسعه استان برداشته است.

آقای مظفری در رابطه با برنامه‌های کلان توسعه‌ای استان نیز روی پروژه‌های اساسی و زیربنایی همت خوبی را به خرج داده و دنبال می‌کند و در سفر اخیر آقای عارف به مشهد به این نکات توجه ویژه‌ای شد، همچون توسعه قطار سریع‌السیر، متروی داخلی مشهد و پروژه شهرک فرودگاهی که پروژه‌های مهم توسعه‌ای استان است که تاکید قابل توجهی روی آن‌ها دارد و فکر می‌کنم با این روند و پتانسیلی که در ایشان وجود دارد، همه استان باید با همدیگر همکاری داشته باشند.

البته ما در مدیریت استان در دستگاه‌های مختلف ضعف زیاد داریم و شاید ناکارآمدی‌ها کم نباشد، اما اگر همه اینها دست به دست هم دهند و سیاست‌های توسعه‌ای استان را با هم‌افزایی دنبال کنند، قطعاً استان خراسان رضوی آینده خوبی خواهد داشت. در خراسان رضوی عقب‌ماندگی‌های زیادی نسبت به میانگین کل کشور داریم که حل بیشتر این مسائل نیازمند تعامل بین استاندار و دستگاه اجرایی استان با نمایندگان مجلس و وزرا در کشور است تا بتوانند شرایط را بهتر درک کنند و مشکلات را حل کنند و منابع مالی لازم را به‌ویژه برای پروژه‌های ملی و در حوزه راه تهیه کنند.

‌آیا فضای سیاسی موجود در استان در چنین شرایطی تاثیرگذار است؟ 

یکی از مشکلات ما در استان خراسان رضوی ‌عدم ثبات مدیریت و عدم هم‌افزایی بین دستگاه‌ها و جزیره‌ای عمل کردن آن‌هاست. این مسائل منجر به عقب‌ماندگی‌های بسیاری در این استان شده است. اختلافات در بین جریان‌های سیاسی و زیرآب‌زنی‌هایی که معمولاً جریان‌های سیاسی نسبت به همه؛ چه نیروهای خودی و چه نیروهای غیرخودی دارند، عوامل مهمی است که متاسفانه به یک فرهنگ در خراسان رضوی تبدیل شده است و باید به‌طور کامل اصلاح شود و نیاز به یک انقلاب فرهنگی در استان داریم تا به فکر حفظ و دفاع از نیروهای استانی و بومی باشیم چراکه هر کدام از آن‌ها در هرجای کشور باشند می‌توانند محور کارآمدی باشند و باید از آن‌ها بیشتر استفاده کنیم و آن‌ها را تخریب نکنیم. این مسئله مهمی است که باید به آن توجه ویژه‌ای شود.

‌انتصاب‌های ایشان را چطور ارزیابی می‌کنید؟ 

انتصاب‌های آقای مظفری عمدتاً دست معاونت سیاسی و جریانی که ستاد انتخاباتی آقای پزشکیان در استان خراسان رضوی بودند هست و از نظر من نقش چندانی در انتصابات ندارد و اگر ایرادی به انتصابات است باید به معاونت سیاسی و ستاد آقای پزشکیان وارد شود. مقدمات و گزینش افراد توسط کسانی که اشاره کردم انجام می‌شود و ایشان در برخی از موارد دخالت می‌کند و در برخی از انتصاب‌ها نیز کلاً دخالتی ندارد.

‌تعامل استاندار با جریان‌های سیاسی مخالف چگونه است؟ 

الان پاتوق جریان‌های سیاسی اصلاح‌طلب، استانداری است. اکثراً در آنجا حضور دارند و در گروه‌های مشورتی، اکثریت اینها حضور دارند و در مناصبی که در استان سیاسی است، در عزل و نصب و گزینش‌ها جریان اصلاح‌طلب جریان پررنگی است. در دیدار آقای عارف با فعالان سیاسی در مشهد قرار بود خانه احزاب با ایشان دیدار داشته باشند، اما جلسه به دیدار با اعضای ستاد پزشکیان محدود شد. اینها در رابطه با عزل و نصب‌ها پیشنهاد می‌دهند و اثرگذار هستند و حرف آن‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد و به دقت نیز بررسی می‌شود.

‌آیا رویکرد وفاق ملی با انتصاب استاندار خراسان رضوی و انتصاب‌هایی که ایشان در استان داشتند محقق شده است؟ 

بحث وفاق ملی بیشتر در مسائل کلان استان مطرح است و در این مسائل کلان نیز که همه به دنبال توسعه و رشد استان باشند، نیازمند زمان است تا به طور کامل جا بیفتد. اگر به سمتی برویم که منافع سیاسی و گروهی و جناحی کمرنگ‌تر شود و منافع ملی استان در همه شاخه‌های سیاسی و دستگاه‌های اجرایی استان پررنگ‌تر شود، طبیعتاً وفاق شکل می‌گیرد. محورهای اصلی وفاق در استان خراسان رضوی چه از نظر معنوی و چه از نظر سیاسی باید به‌گونه‌ای عمل کنند که مورد اعتماد و اعتنای همه نیروها و جریان‌ها باشند؛ البته نیازمند زمان است و به سرعت نمی‌شود آن را به صورت کامل محقق کرد.

‌فعالیت جریان‌های سیای در استان خراسان رضوی پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. تعامل استاندار با این جریان‌ها، به‌ویژه اصولگراهای تندرو چطور است؟ 

اصولاً تعامل ایشان با جریان‌های سیاسی تا الان خوب بوده است و با همه گروه‌ها ارتباط داشته و نقطه نظرات همه را شنیده و با همه گفت‌وگو کرده است؛ فکر نمی‌کنم تعارضی بین دیدگاه‌های آقای مظفری و این گروه‌ها به‌وجود آمده باشد. البته تصمیم‌گیری نهایی با خود ایشان است اما از این نظر که نظرات را بشنوند و به آن‌ها توجه کنند، من ایشان را فرد موفقی می‌دانم.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه سیاست
پربازدیدترین
آخرین اخبار