حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی: جامعه این سبک زندگی را برای کارگزاران نظام نمیپذیرد
صدور حکم برکناری معاون پارلمانی از سوی فعالان سیاسی طیفهای مختلف مورد استقبال قرار گرفت؛ همانطور که اصل این ماجرا و اتفاق افتادن این سفر در شرایط فعلی کشور، مسئلهای بود که پس از افشای آن در فضای مجازی و رسانه باعث انتقاد شدید طرفهای مختلف سیاسی شد.

صدور حکم برکناری معاون پارلمانی از سوی فعالان سیاسی طیفهای مختلف مورد استقبال قرار گرفت؛ همانطور که اصل این ماجرا و اتفاق افتادن این سفر در شرایط فعلی کشور، مسئلهای بود که پس از افشای آن در فضای مجازی و رسانه باعث انتقاد شدید طرفهای مختلف سیاسی شد. پس از این اقدام پزشکیان، عدهای از تندروترین عناصر سیاسی اصولگرا به زبان خود از این اقدام پزشکیان تمجید کردند. برخی نیز تعارفات را کنار گذاشتند و این اقدام را حرکتی مناسب در زمان خود دانستند. حمیدرضا ترقی، فعال سیاسی اصولگرا و عضو شورای مرکزی حزب موتلفه این رویداد را در گفتوگو با هممیهن، از دریچه نگاه سیاسی خود تحلیل کرد.
پس از صدور این حکم از سوی پزشکیان، برخی این موضوع را پیش کشیدند که رئیسجمهور دیر وارد عمل شد.
باید این مسئله را مورد توجه قرار داد که اینگونه گزارشها که ریشه در فضای مجازی دارد، باید به طور دقیق بررسی شود تا فردی مثل رئیسجمهور به یقین برسد. صرفاً نمیشود بر اساس اخبار فضای مجازی حکم صادر کرد. من فکر میکنم این چند روز فرصتی بود که این موضوع به صورت دقیق مورد بررسی قرار بگیرد. اولین روز پس از پایان تعطیلات نوروزی هم کار صدور دستور را انجام دادند.
مسئلهای که در حال حاضر مورد توجه قرار گرفته، این است که آقای دبیری و معاونت پارلمانی در این خصوص خلاف واقع گفتند. به نظر شما این اتفاق چقدر در تصمیم پزشکیان تاثیر داشته است؟
آقای پزشکیان به مسئله صداقت در رابطه بین کارگزاران خود اهمیت ویژهای میدهند. اگر صداقت نباشد، طبیعتاً برخورد جدیتری صورت میگیرد. معتقدم آنچه اتفاق افتاد نیز نافی روحیه صداقتی است که او از زیرمجموعه خود انتظار دارد.
این حکم چه تاثیری بر جامعه و بدنه حامی پزشکیان میگذارد؟ واکنشها را چگونه ارزیابی میکنید؟
بعید میدانم در میان حامیان آقای پزشکیان کسی مخالفتی با این مسئله داشته باشد یا آن را ابراز کند. چون آنها به یکسری ارزشها پایبند هستند و این موضوع قابل دفاع نیست. بدنه حامی پزشکیان این نوع سبک زندگی را برای کارگزاران نظام جمهوری اسلامی نمیپذیرند. جامعه نیز آن را نمیپذیرد. هم جامعه از این دستور استقبال میکند و هم حامیان پزشکیان مخالفت نخواهند کرد چون مخالفت با این تصمیم به معنی فاصله گرفتن از معیارهای ارزشی رئیسجمهور خواهد بود.
برخی میگویند این اولین بار بود که یک مقام ارشد دولتی عزل شد و استعفا نداد. چون رویه این بوده که اگر قرار بر کنارهگیری یک مدیر بود، خودش استعفا دهد. این درست است؟
این نوع مسائل در جریان اصلاحطلب خیلی به ندرت اتفاق افتاده اما در بقیه جریانهای سیاسی یک امر عادی است. به محض اینکه متوجه شوند خلافی صورت گرفته یا تخلفی اتفاق افتاده، گاهی برخوردهای بدون سروصدا ترتیب میدهند و گاهی اوقات نیز انعکاس خبری پیدا میکند. در مورد موضوع آقای دبیری چون خبر در ایام تعطیلات منتشر شد، بازتاب بیشتری در جامعه پیدا کرد. بنابراین، این مسئله عادی بود. به خاطر همین جامعه عکسالعمل بیشتری نیز نشان داد. مردم هم زمان بیشتری برای توجه به این موضوع داشتند.
مثالی درباره این برکناریها خاطرتان هست؟
اسامی به طور دقیق در خاطرم نیست اما هم در دوران آقای احمدینژاد و هم دوران آقای رئیسی نمونه آن را داشتیم.