نیاز به داغ و درفش نیست
کودتای نوژه را مادر یک خلبان لو داد. اگر تحول در مردم ایجاد شود، نیاز به داغ و درفش نیست. از همین رو باید ابتدا سراغ از میان بردن زمینههای آن طمعها رفت اما اگر به طور کامل موفق به این کار نشدیم، ایجاد مانع لازم میشود.
سیدحسن خمینی در دیدار مدیران سازمان تعزیرات حکومتی با اشاره به سابقه شکلگیری تعزیرات حکومتی در دهه ۶۰، گفت:«فساد اقتصادی ریشه در خصلت «طمع» آدمیزاد دارد. معمولاً انسان طمع به افزایش مال دارد و به سمت هر کاری میرود که او را به این هدف برساند. برای مقابله با این ویژگی گاهی عوامل اقتضایی از بین برده میشود و گاهی هم از طریق ایجاد مانع با آن مقابله میشود. امام شخصیتی بود که اقتضائات را از بین برد و با اثر معنوی خویش، انسانها را بهتر کرد. لذا انسانها در آن دوران نهتنها مالاندوزی نمیکردند، بلکه آن را برای جبههها میبخشیدند. البته در نگاه کلی، این ویژگی انقلابهاست که انسانها را دگرگون میکند.»
وی با اشاره به نقش اساسی مردم در عرصههای مختلف امنیتی و اجتماعی در اوایل انقلاب گفت:«کودتای نوژه را مادر یک خلبان لو داد. اگر تحول در مردم ایجاد شود، نیاز به داغ و درفش نیست. از همین رو باید ابتدا سراغ از میان بردن زمینههای آن طمعها رفت اما اگر به طور کامل موفق به این کار نشدیم، ایجاد مانع لازم میشود.
موانع نیز دو گونه است؛ گونهای از موانع، قانونی و همان کنترلهای رسمی است و گونه دیگری موانع، ساختاری است. چرخه صحیح عرضه و تقاضا جزو این گروه دوم از موانع است. اگر تولید در داخل تنظیم شود، قاچاق هم کمتر خواهد شد. البته نهایتاً مشکل به طور کامل حل نخواهد شد و بهخصوص با توجه به یارانههایی که دولت میدهد وجود یک ساختار برای مقابله با طمعورزیها لازم است.»