فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان تغییر کرد
روزنامه هممیهن ، منتشر کننده آخرین و بروزترین اخبار داخلی و خارجی.
با حکم فرمانده انتظامی سردار محمد قنبری، بهعنوان فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان معرفی و از زحمات سردار طاهری، فرمانده انتظامی سابق سیستان و بلوچستان تقدیر شد. تغییر فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان در پی حادثه خونین هشتم مهرماه زاهدان رخ داد که در نتیجه آن، فرمانده انتظامی زاهدان و رئیس کلانتری ۱۶ این شهر نیز از سمت خود عزل شده بودند. شورای تامین سیستان و بلوچستان در گزارشی که از این حادثه منتشر کرد، اعلام کرده بود: «به دلیل مجاورت کلانتری 16 با محل برگزاری نماز جمعه، تخلیه نشدن کامل مصلی، درگیری مسلحانه و نیز تیراندازی نیروهای انتظامی، متاسفانه منجر به مجروحیت و از دست دادن جان تعدادی از شهروندان نمازگزار و عابرین بیگناهی شد که نقشی در اغتشاش نداشتند». بنابراین اطلاعیه، «تعداد مجموعه جانباختگان حوادث هشتم مهر و روزهای بعد از آن در شهر زاهدان 35نفر است که شامل: برخی از نمازگزاران در مصلی، جانباختگان در مرحله اول اطراف کلانتری، کشتهشدگان از افراد مسلح در اثر درگیریهای سطح شهر و همچنین شهروندان بیگناه به قنل رسیده توسط اشرار در مناطق مختلف شهر هستند». سردار حسین اشتری، فرمانده فراجا، دیروز در مراسم معارفه سردار محمد قنبری، وی را «از فرماندهان شایسته و عالیرتبه انتظامی» معرفی کرد و گفت: «ایشان در راستای توسعه نظم و امنیت و حفظ حقوق آحاد جامعه برنامههای خوبی را به اجرا خواهند گذاشت و با اقدامات خوب خود انسجام، وحدت و همگرایی را در استان تقویت خواهند کرد و با هوشیاری و هماهنگی مناسب کینه فتنهانگیزان خارجی و داخلی را به خودشان برخواهد گرداند».
تاکید رئیس مجلس بر وحدت در پاسخ به نماینده مخالف مولوی عبدالحمید
از سوی دیگر، صحن مجلس دیروز شاهد انتقاد یکی از نمایندگان تندرو از مولوی عبدالحمید، امامجمعه مسجد مکی زاهدان و پاسخ رئیس مجلس به اظهارات او بود. محمدتقی نقدعلی، نماینده خمینیشهر و عضو فراکسیون روحانیت مجلس، در تذکر دیروز خود با انتقاد از اظهارات اخیر مولوی عبدالحمید گفت: «این روزها از برخی تریبونها بحث رفراندوم مطرح میشود؛ بالاترین رفراندوم را نظام دینی از خود ارائه کرده است. 1400 سال قبل در صحرای غدیر بالاترین رفراندوم برای ولایت امیرالمومنین (ع) اتفاق افتاد و نظام اسلامی ایران تنها حاکمیتی است که نوع حاکمیت خود را به رفراندوم گذاشته است». او صحبتهایش را چنین ادامه داد: «کسانی که به برکت این نظام آبرو پیدا کردهاند، این حرفهای تفرقهانگیز را به زبان جاری کرده و دم از حقوق زن میزنند، کسانی که این مطلب را هر جمعه مطرح کرده و یک فتنه در گوشهای از کشور ایجاد میکنند، اگر میخواهند از حقوق زن دفاع کنند، از حقوق دختر رسولالله(ص) دفاع کنند که حق او زیرپا گذاشته شد. افرادی مدعی میشوند که در کشور آزادی نیست، اگر آزادی نبود، شما هر هفته پشت تریبون نمیرفتید و هر چه دلتان میخواست نمیگفتید. مسئولان دستگاههای نظارتی وی را موعظه کرده تا هر جمعه شاهد فتنهای در گوشهای از کشور نباشیم». صحبتهای این نماینده روحانی با واکنش تعدادی از نمایندگان اهل سنت از جمله جلیل رحیمیجهانآبادی (نماینده تربت جام) و اسماعیل حسینزهی (نماینده خاش) روبهرو شد. آنها با فریاد اعتراض میکردند و بعد در جایگاه هیئترئیسه برای بیان اعتراضشان به رئیسمجلس حاضر شدند. فضای ملتهبی که با مداخله تعداد دیگری از نمایندگان آرام شد. در نهایت هم این اظهارات با واکنش محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، روبهرو شد. وی با یادآوری تاریخ سیستان و بلوچستان این را هم بیان کرد که «همیشه بلوچهای ما مدافع ایران، مدافع استقلال ایران و مبارزان جدی استعمار و استکبار انگلیس بودهاند و حضرت آقا میفرمایند که بلوچها وفادار، میهندوست و ضدتجزیه ایران هستند. اینها فرصتهای ما هستند». قالیباف تاکید کرد: «امروز دشمنان انقلاب اسلامی و در رأس آنها آمریکا و رژیم صهیونیستی، عملهایی انجام میدهند که عکسالعمل در مقابل حرکتهای انقلابی و اثر انقلاب اسلامی و قدرت ایران عزیز ماست. وحدتمان را حفظ کنیم و انشالله پیش برویم».
مسئولان آرامش را برگردانند
نماینده سروان در مجلس نیز دیروز در تذکری گفت: «در حوادث اخیر استان سیستان و بلوچستان عدم اقدام به موقع مسئولان فرصت را به دست کسانی داد که به دنبال ناآرامی و آشوب هستند و با هدف قرار دادن نماز جمعه و طعمهکردن نمازگزاران حادثه شوم هشتم مهرماه را رقم زدند که مردم استان را داغدار کرد. از روز اول حادثه تا به امروز ما خواستار پیگیری دقیق حادثه و توجه به خانوادههای شهدا و جبران خسارت افراد حادثه دیده شدیم. ما خواستار آرامش هستیم. از تمام مسئولان کشور انتظار داریم تا آرامش را به استان بازگردانده و حافظ جان مردم باشند چرا که توسعه در گروی امنیت و آرامش رقم میخورد. داغ فرزند، پدر، خواهر، مادر و برادر هیچ گاه تسلی نمییابد چرا که آنها باز نمیگردند».