| کد مطلب: ۱۶۱۶۳

دولتمردان در حیاط پاستور چه گفتند؟

طرح نور، چای دبش، تجهیز چابهار، کیفیت اینترنت و مسائل دیگر

طرح نور، چای دبش، تجهیز چابهار، کیفیت اینترنت و مسائل دیگر

اعضای دولت سیزدهم در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.

به گزارش هم‌میهن آنلاین، اعضای دولت سیدابراهیم رئیسی امروز در حاشیه جلسه کابینه به حیاط پاستور آمدند و به سوالات خبرنگاران در حوزه‌های مختلف پاسخ دادند.

توضیحات وزیر کشور درباره برخورد با ماموران متخلف فراجا

به گزارش ایسنا، احمد وحیدی در حاشیه جلسه امروز هیات دولت در جمع خبرنگاران، در پاسخ به پرسشی درباره برخورد با ماموران متخلف فراجا و علت اطلاع‌رسانی نکردن در این زمینه و ایجاد شائبه‌هایی در اذهان مردم، تصریح کرد: طبیعی است در هر کاری هر مأموری اگر تخلف کند با او برخورد می‌شود، اما آنچه که شنیدم در فضای مجازی درباره یک مورد خاص پخش شده و در آن مورد خاص آنچه توسط فراجا انجام شده این بوده که به خانمی تذکر حجاب داده شده، اما در برابر اجرای قانون و رعایت حجاب، مقاومت و در واقع خود را برهنه کرده است.

وحیدی ادامه داد: نیروی انتظامی با پتویی ایشان را پوشانده و طبق ضوابط عمل کرده است، اما آنچه منعکس شده، ظاهراً جور دیگری بوده است. باید از تقطیع و انحراف موضوعات جلوگیری کرد تا کاری که فراجا براساس موازین قانونی به آن عمل کرده، جور دیگری مطرح و حاشیه‌سازی انجام نشود.

به گزارش تسنیم، وحیدی درباره حاشیه‌ها راجع به توئیت پیشین خود و استفاده از کلمه حماسه نیز گفت: «اخیراً برخی تلاش کردند با انتخاب گزینشی از مطلبی، انتخابات را زیر سؤال ببرند. در آن مطلب مطرح شده بود که "مردم شریف ایران حماسه آفریدند" و برخی سعی کردند این جمله را به مرحله دوم انتخابات ربط بدهند و راجع به آن اظهارات متفاوتی کردند؛ اما واقعیت این است آنچه مطرح شد راجع به کل انتخابات بود.»

وزیر کشور تاکید کرد: «انتخاباتی را در بالاترین سطح امنیت و سلامت با رقابت خوب و مشارکت ارزشمند مردم شاهد بودیم.»

مرتضوی: در کاهش نرخ بیکاری رکورد زدیم

به گزارش تسنیم، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره کاهش نرخ بیکاری گفت: «نرخ بیکاری در ۷ استان زیر ۷ درصد است و دولت در کاهش نرخ بیکاری رکورد تاریخی ثبت کرد.»

وی افزود: «عزم دولت بر این است که بتوانیم نرخ بیکاری را همواره کاهش دهیم. این کار شیوه‌های مختلف دارد که یکی از آنها  فعال سازی بنگاه‌های بزرگ و به ظرفیت اسمی رساندن آنهاست. اقدام دیگر تقویت طرح‌های توسعه‌ای بنگاه‌های بزرگ است. باید بنگاه‌های بزرگ راکد فعال شوند.»

به گزارش مهر، وزیر کار درباره اجرای طرح کالابرگ الکترونیک گفت: درخصوص اعتبارات کالابرگ‌های الکترونیکی باید بگویم که هنوز جداول آن کامل نشده است و البته قرار است که بخشی از این فرایند را به روش‌های دیگر انجام دهیم و شیوه‌های مختلف را برای کمک به دهک‌های کم‌درآمد جامعه در نظر بگیریم.

وی افزود: زمان اجرای طرح کالابرگ‌های الکترونیکی در آینده به تاخیر نمی‌افتد؛ البته امیدواریم مبلغ همان ۲۲۰ هزار تومان نباشد و بتوانیم مبلغ را افزایش دهیم.

تجهیز بندر شهید بهشتی چابهار

به گزارش مهر، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی، امروز در حاشیه جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بعد از رشد ۵۸ درصدی ترانزیت جاده‌ای در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل از آن، این رشد در امسال هم ادامه داشته و تا ۲۶ اردیبهشت، رشد ترانزیت نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۵ درصد است؛ امیدوارم امسال هم بتوانیم رکورد دیگری در این زمینه رقم بزنیم.

وی با بیان اینکه سخت‌افزار و نرم‌افزار توسعه ترانزیت کشور در دستور کار است گفت: «قرارداد تجهیز و بهره‌برداری ۱۰ ساله فاز اول بندر شهید بهشتی چابهار با شرکت هندی منعقد شد که انگیزه برای سرمایه‌گذاری طرفین را افزایش داد.»

خاندوزی: اعتصاب طلافروش‌ها، اعتراض صنفی است

وزیر امور اقتصاد و دارایی، پیش از ظهر امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: آیین‌نامه رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان در سال ۱۴٠۳ نیازمند اصلاحاتی بود که با پیشنهاد بانک مرکزی در کمیسیون اقتصادی دولت مطرح شده بود و امروز نیز در صحن هیات وزیران اصلاح آیین‌نامه چگونگی رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان مورد تصویب نهایی قرار گرفت؛ به این صورت که ضمن تداوم سیاست پیمان‌سپاری ارزی صادرکنندگان در سال ۱۴٠۳ درمواردی که صادرکنندگان کشور نیازمند برخی اصلاحات بودند، اصلاحات صورت گرفت.

وی افزود: طبق مصوبه امروز مقرر شد کمیته رفع تعهدات ارزی با تسهیل ویژه‌ای به گرفتاری‌های صادرکنندگان کوچک و خُرد از جمله صادرکنندگان صنایع دستی و محصولاتی از این دست توجه کند تا هم صادرات کشور به صورت رسمی، شفاف و قانونمند تشویق شود و هم رفع تعهد برای آن دسته از صادرکنندگان کمترین مشکل را به وجود آورد.

وزیر اقتصاد درخصوص وضعیت سرمایه‌گذاری خارجی نیز گفت: در آیین‌نامه اصلاحی، یک بند الحاقی اضافه شد که بر اساس آن، سرمایه‌گذاران خارجی بتوانند در مسیر تسعیر سرمایه‌گذاری خود، از امکانات آیین‌نامه استفاده کنند.

به گزارش مهر، خاندوزی در تشریح دستاوردهای سفر به عربستان هم اظهار کرد: با توجه به اینکه فی‌مابین دو کشور، ۸ سال توقف روابط اقتصادی وجود داشت، از سر گرفتن روابط دیپلماتیک با عربستان صعودی در سال گذشته انجام شد، اما پیونددادن روابط اقتصادی و تجاری دو کشور زمان‌بَر بود که اولین هیات تجاری عربستان در اکسپوی ۲۰۲۴ تهران شرکت کرد.

وی افزود: من هم در مذاکره با طرف سعودی، ۵ پیشنهاد مشخص از جمله افزایش سطح تبادلات تجاری بین دو کشور، تسهیل رفت‌وآمد تجار ایرانی و سعودی به کشورهای یکدیگر و سرمایه‌گذاری شرکت‌های دو کشور در کشور مقابل را مطرح کردم که مورد موافقت همتای سعودی قرار گرفت.

وزیر تصریح کرد: دو مجموعه از طرفین ایران و عربستان موظف شدند توافق‌های انجام‌شده در ریاض را پیگیری کنند و گزارش پیشرفت کار را هر ۶ ماه به دو طرف خواهند داد.

خاندوزی با اشاره به حواشی توافق مالیاتی سازمان امور مالیاتی و تجار صنعت طلا، گفت: ابتدا به نظر می‌رسید اعتراض صنف طلا و جواهر در حوزه مقررات مالیاتی است اما خود اعضای صنف طلا و جواهر معتقدند یکی از آیین‌نامه‌های قاچاق کالا که ذیل سامانه جامع تجارت رصد می‌شود، برای هم‌صنفی‌هاشان مشکلاتی را به وجود آورده است که با دستور ویژه رییس‌جمهور، وزارت صمت پیگیری کرد و اطلاعیه‌ای منتشر شد که به نظر می‌رسد مواردی که برای این صنف موجب زحمت و فشار شده بود، ضمن رعایت قطعی قانون، برای صنف حل و فصل کنند.

وی با اشاره به برخی حواشی پیرامون صنف آرایشی بهداشتی هم گفت: طبق قانون مبارزه با قاچاق و قانون ارزش افزوده، کلیه اصناف کشور موظف به شفافیت، الکترونیکی‌شدن و کنار گذاشتن روش‌های سنتی، دستی، کاغذی و سلیقه‌محور در حوزه مالیاتی هستند؛ به دلیل سهم بالای کالای قاچار در برخی صنوف، این دسته از اصناف باید خودشان را با قانون تطبیق دهند.

ضرغامی: ارز حاصل از صادرات فعالان صنایع دستی به خودشان ‌می‌رسد

عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حاشیه جلسه هفتگی هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: در جلسه امروز هیئت دولت مصوبه بسیار خوبی در ارتباط با صادرات صنایع دستی صورت گرفت که خبر بسیار خوشی برای همه فعالان صنایع دستی است.

وی افزود: پیشنهاد کردیم که ارز حاصل از صادرات فعالان صنایع دستی در اختیار خودشان باشد.

به گزارش تسنیم، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: امروز بندی تصویب شد که با حفظ قوانین صادراتی، ارز حاصل از صنایع دستی با نظارت وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی با کد صفر صادر شود، بدین معنا که نه پیمان سپاری ارزی داشته باشد و نه برای بازگشت ارز نیاز به ورود به سامانه نیمایی باشد.

اوجی:امسال از هزار کیلومتر خط لوله فراورده‌های نفتی بهره‌برداری میشود

به گزارش مهر، «جواد اوجی» وزیر نفت پیش از ظهر امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیأت دولت با حضور در جمع خبرنگاران، با اشاره به آخرین اقدامات وزارت نفت اظهار کرد: امسال هزار کیلومتر خط لوله فراورده‌های نفتی به بهره‌برداری خواهد رسید که ۲۲۰ کیلومتر آن، هفته آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با اشاره به تکمیل سامانه قاچاق سوخت، افزود: سامانه‌ای طراحی کردیم که به موجب آن، تخصیص بار کامیون‌ها و خودروهای سنگین انجام خواهد شد.

دولت اولین برخوردکننده با فساد چای دبش بود

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، علی بهادری‌جهرمی سخنگوی دولت پیش از ظهر امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران طی سخنانی بیان کرد: از شهریورماه ۱۴۰۱ نهادهای نظارتی درون دولت با گزارش‌های داخلی، تخلف‌ها و فسادهایی در پرونده موسوم به «چای دبش» شناسایی کردند و اقدامات و مقدمات لازم از سوی دولت برای برای تشکیل پرونده قضایی صورت گرفت. در نهایت پرونده قضایی اسفندماه همان سال تشکیل شد. مشی دولت این است که خود اولین برخوردکننده با فساد باشد.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود مجموع اموالی که در خصوص این پرونده شناسایی شده، جبران حقوق و منابع مالی از دست رفته را داشته باشد. پیشنهاد ما این است که این قسمت با اولویت بیشتری مورد رسیدگی قضایی قرار بگیرد تا امکان بازگشت هرچه سریع‌تر این اموال فراهم شود.

اسلامی: مذاکرات با گروسی ارتباطی به رفع تحریم‌ها نداشت

«محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی پیش از ظهر امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیأت دولت، با حضور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هفته گذشته اولین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان برگزار شد و ۲۲ کشور در این کنفرانس شرکت کردند؛ در این کنفرانس حدود ۶۰۰ مقاله ارائه شد که از میان آن‌ها با وجود تراز علمی بالا، ۴۲۰ مورد پذیرفته شده بود.

وی افزود: در این کنفرانس، حدود ۱۰۰ سخنرانی در کارگروه‌های مختلف را داشتیم که شاید برای اولین بار بود که توانستیم با وجود سیاه‌نمایی‌ها، به شکل حرفه‌ای صدای مظلومیت مردم ایران که همیشه صنعت هسته‌ای آن را وارونه جلوه می‌دادند را به اقصی‌نقاط دنیا منتقل کنیم و فتح بابی شد که دوسالانه کنفرانس بتواند توسط انجمن هسته‌ای کشور برگزار شود.

به گزارش مهر، اسلامی اضافه کرد: در این کنفرانس، آقای گروسی حضور پیدا کرد و سخنرانی داشت و نکته مهم آن این بود که جمهوری اسلامی یک ظرفیت قابل ارائه به جهان است و ظرفیت‌های آن به گونه‌ای است که در همه بخش‌های مختلف علوم و فنون هسته‌ای، دارای دانشمندان کاردان و با کفایتی است که حرف برای گفتن دارند و دستاوردهای آن‌ها قابل استفاده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی در تشریح نتیجه مذاکرات با گروسی گفت: بیانیه مشترک اسفند ۱۴۰۱ پا برجا است؛ حدود ۵۰ درصد مواردی که می‌توانست به عنوان موارد باقی‌مانده میان کشور ما و سازمان انرژی اتمی و آژانس وجود داشته باشد، حل‌وفصل شده و دو مکان باقی‌مانده نیز در فرایند حل‌وفصل قرار دارد؛ با توجه به برنامه توافق‌شده طرفین در حال گفت‌وگو و تعامل روی آن هستند.

اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی برای اینکه آیا در این دیدار، درباره رفع تحریم‌ها هم مذاکره صورت گرفت گفت: کار ما و آقای گروسی، ارتباطی به مذاکرات رفع تحریم ندارد.

وی در رابطه با تکرار صحبت‌های قبلی گروسی پس از بازگشت از ایران افزود: خبرنگاران و رسانه‌های مشخص که به محض ورود وی به پاویون سوالات هدف‌دار می‌کنند، به عنوان اولین سوال‌ها می‌پرسند که «آقای گروسی آیا ایران یک اسب را برای بار دوم به شما فروخت»؛ در حالی که همه مطالب را باید با همدیگر دید و بررسی کرد.

زارع‌پور: از اپراتورها برای افزایش کیفیت ارتباطات تعهد گرفته‌ایم

به گزارش ایرنا، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امروز در دولت یک مصوبه نهایی شد که بر اساس بند (الف) تبصره (۱۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۳، دستگاه ها مکلف هستند بخشی از بودجه را برای امن سازی زیرساختی و سامانه‌های خود هزینه کنند.

وی افزود: آیین نامه آن را باید وزارت ارتباطات تهیه می کرد که فروردین امسال این آیین نامه به دولت ارسال شد و امروز به تصویب رسید. براین اساس دستگاه‌ها نیم درصد از اعتبارات خود را باید صرف امن سازی سیستم ها و زیر ساخت ها کنند.

زارع پور یادآورشد: طبق این مصوبه دستگاه‌ها حداقل نیم درصد از اعتبارات خود را به استثنای فصول حقوق و دستمزد باید برای امن سازی زیرساخت‌ها و سامانه‌های خود هزینه کنند.

وی در آستانه ۲۷ اردیبهشت ماه و روز جهانی ارتباطات این روز را به همه تلاشگران این حوزه در شهر و روستا تبریک گفت و  افزود: در جریان افزایش تعرفه‌ها در سال گذشته، تعهداتی از اپراتورها گرفتیم مبنی بر اینکه کیفیت ارتباطات افزایش داده شود که این تعهدات شامل افزایش سرعت اینترنت همراه تا پایان خرداد به میزان ۵۰ درصد و افزایش پوشش نسل چهارم و افزایش پوشش نسل پنجم و افزایش ۱۰ درصدی بود.

زارع پور افزود: این موارد به شکل جدی پیگیری می‌شود و سازمان تنظیم مقررات در این باره متعهد به پایش در این زمینه شد. همچنین سایت اطلاع رسانی طراحی کردیم که هر دو هفته یک بار تعهداتی که اپراتورهای سپردند را پیگیری می‌کند.

وی ادامه داد: این تعهدات به شکلی جدی توسط وزارت ارتباطات پیگیری می‌شود. همچنین روز گذشته تعدادی از سایت‌های نسل پنجم که حدود ۵ هزار تا ۶ هزار سایت نسل پنجم است با حضور رییس جمهور افتتاح شد که هزار و ۸۰۰ سایت نسل پنجم بود و این مسیر ادامه خواهد داشت تا به ۱۰ درصد پیشرفت کاردر سایت های نسل پنجم برسیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: قراردادهایی هم برای خرید تجهیزات تولید داخل با شرکت های دانش بنیان توسط اپراتورها منعقد شد تا در سال جهش تولید با مشارکت مردم بتوانیم بخش قابل توجهی از نیازهای کشور را در حوزه تجهیزات توسط شرکت های دانش بنیان فراهم کنیم.

زارع پور با بیان اینکه تمام پروژه هایی که روز گذشته در وزارت ارتباطات افتتاح شد در افزایش کیفیت ارتباطات کشور نقش دارد، تصریح کرد: در لایه های مختلف شبکه که بخشی از آن در اختیار اپراتورها و در اختیار شرکت ارتباطات زیرساخت قرار دارد، روند رو به توسعه است و با پروژه هایی که روز گذشته افتتاح شد تقریبا ۹۰ درصد به شبکه ارتباطات کشور افزوده شد.

وی با اشاره به اینکه همه پروژه‌ها در راستای افزایش پوشش و دسترسی به اینترنت هستند، خاطرنشان کرد: این رویه سبب خواهد شد تا به هر میزان در اپراتورها تقاضا وجود داشته باشد، امکان مدیریت این تقاضا فراهم شود تا افت کیفیت نداشته باشیم.

اخبار مرتبط
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدها
وبگردی