نظر افضلی نماینده نهبندان در مجلس دهم: استاندار در دل مردم جا باز کرده است
نظر افضلی، نماینده مجلس دهم در نهبندان در گفتوگو با هممیهن با اشاره به شرایط ویژه محرومیت در استان خراسان جنوبی میگوید استاندار باید بتواند افراد با استعداد و کسانی که به درد این استان میخورند را در تیم خود استفاده کند و فرقی ندارد که از چه جناحی و کجا باشند، مهم این است که به توسعه استان کمک کنند و همین معنای وفاق ملی میدهد.

نظر افضلی، نماینده مجلس دهم در نهبندان در گفتوگو با هممیهن با اشاره به شرایط ویژه محرومیت در استان خراسان جنوبی میگوید استاندار باید بتواند افراد با استعداد و کسانی که به درد این استان میخورند را در تیم خود استفاده کند و فرقی ندارد که از چه جناحی و کجا باشند، مهم این است که به توسعه استان کمک کنند و همین معنای وفاق ملی میدهد.
عملکرد استاندار جدید خراسان رضوی را از زمانی که روی کار آمدهاند چطور ارزیابی میکنید؟ آیا این انتخاب برای استان مناسب بوده است؟
عملکرد استاندار جدید خراسان جنوبی خوب است و انتخاب ایشان برای استان گزینه مناسبی بوده است. استان ما یک استان اصولگرا است و با توجه به رایهایی که کاندیداهای ریاستجمهوری داشتهاند، در نتیجه کلیت استان اصولگرا است و انتخاب چنین چهرهای برای استان خوب بوده است. آقای هاشمی در استان تحرک خوبی دارد و حضور بسیار خوبی هم در میان مردم دارد. در جلسات شوراها حضور دارد، اما چند انتظار اساسی با توجه به شرایط ویژه استان وجود دارد که انتظار از وی را بالا میبرد. برای نمونه انتظار داریم پروژه راهآهن استان بر زمین نماند و انتقال آب نیز به درستی پیگیری شود.
عملکرد استاندار در نظارت بر اجرای پروژهها و انتصابها را چطور ارزیابی میکنید؟
تا به حال کار انجام شده و نظارت خوبی هم داشته است و امیدواریم پشتوانه کافی داشته باشد که کار اجرا متوقف نشود. در رابطه با بقیه امور نیز تمام کشور دچار رخوتی است که خراسان جنوبی نیز دچار آن است. استان ما در حال حاضر گرفتار خشکسالی است و شرایط را برای کشاورزان و دامداران سخت کرده است که یک مدیریت مضاعفی میخواهد. در مجموع میتوان گفت که میان اصولگراها و اصلاحطلبها چندان جناحبندی سیاسی نشده است و همه باهم سازش دارند.
در انتصابات به وفاق عمل شده است و با وجود آنکه اصولگراها انتظارهای زیادی ندارند، اما افرادی که روی کار آمدند چهرههای سیاسی ملایمی در استان هستند. تعدادی از اصولگراها را به صورت محدود در تیم خود نگه داشته است. اصلاحطلبها نمیگذارند این اتفاق بیفتد و سهمخواهی میکنند.
اگر اصلاحطلبها آنقدر قدرت دارند پس چرا نتوانستهاند گزینه مورد نظر خود را به سمت استانداری برسانند؟
اینها اصلاحطلبهای متعادل هستند و اصلاحطلبها هم با هم همکاری دارند.
فضای سیاسی استان خراسان جنوبی را با روی کار آمدن استاندار جدید چطور ارزیابی میکنید؟
در مجموع شرایط اقتصادی کشور که قفل شده، در پی آن مردم هم زیاد پیگیر فضاهای سیاسی نیستند. خراسان جنوبی استان محرومی است و نیازمند مدیریت اجرایی قوی است. نمایندگان ما هم چهار نفر هستند که وزنه سیاسی چندانی در مجلس ندارند. مردم خراسان جنوبی نیز با حیا و با ایمان هستند و چندان به دنبال کارهایی مثل قاچاق سوخت برای امرار معاش نیستند و باید این ویژگیهای مردم را قدر دانست و جدیتر عمل کرد.
آیا استاندار خراسان رضوی با توجه به فضایی که در کشور وجود دارد، از قدرت کافی برای چانهزنی با دولت ملی به نفع استان برخوردار است؟
بله، فکر میکنم چنین ویژگیهایی را دارند و همینطور تلاش بسیاری میکنند. حتی فرماندارهای استاندار نیز خیلی تلاش میکنند و در تکاپو هستند. استاندار در دل مردم جا باز کرده و رضایت عموم مردم را جلب کرده است.
آیا کار خاصی انجام داده که این سطح از رضایت ایجاد شده است؟
کار خاصی که نه، اما برای مثال در ایام نوروز در میان مردم بود، لباس عشایری پوشید و دستورات ویژهای به شهرستانها برای عشایر داد و نشان داد که همراه مردم است.
آیا نمایندگان استان در انتصابها دخالت دارند و لابی میکنند با استاندار؟
بله دخالت داشتهاند. برای مثال در نهبندان با دخالت نماینده، چند نفر را از کهگیلویه و بویراحمد آوردند، هرچند که افراد بدی هم نیستند اما اینکه بومی منطقه باشند و از خود این شهرها انتخاب شوند خیلی بهتر است. در نهبندان الان اصلاحطلبهای این شهر هم دلخور هستند.
گفتمان وفاق ملی در خراسان جنوبی عملیاتی شد؟
توسعه استان خراسان جنوبی نیاز به کمک کشوری دارد. رؤسایجمهور مختلفی به استان آمدند. آقای روحانی که آمد و محدودیتها را دید به تهران رفت و سروصدایی شد، آقای جهانگیری و وزرا آمدند و زیربنای بسیاری از پروژهها آن زمان گذاشته شد و همه متوجه شدند که خراسان جنوبی چه شرایطی دارد و کارهای ویژهای انجام شد. زمانی که آقای رئیسی آمد چون خودش اینجا نماینده بود عمق محرومیتها را میدانست و طرحهای برزمین مانده را جلو برد و مردم نیز خوشحال شدند. الان هم انتظار مردم این است که از ناحیه دولت مرکزی به استان کمک شود.
میدانید که خراسان جنوبی محروم است و اگر نهادینه شود که دولت باید به این استان به صورت ویژه کمک کند و آقای رئیسجمهور هم به استان بیاید و استاندار درگیر چالشهای سیاسی نشود، شاید بتوان امیدوار بود وضعیت بهتر شود. خراسان جنوبی به گفتمان وفاق ملی نیاز دارد. استان خراسان جنوبی جناحبندی جزئی شده است اما همه فعالان سیاسی در تمام این سالها احترام همدیگر را داشتهاند و اختلافها زیاد نبوده است.
اما آنچه مهم است این که الان مردم بیشتر کارهای عمرانی میخواهند. مردم آگاه شدهاند و خودشان را مقایسه میکنند، میگویند افغانستانیها با آن شرایط پولدار شدهاند و تجارت کردند و ارزش پول ملی آنها بالا رفته اما وضعیت ما اینگونه است و باید به اینها توجه شود.
استاندار خراسان جنوبی باید چه رویکردی درپیش بگیرد تا بتواند موفق شود؟
استان خراسان جنوبی نه رای آنچنانی دارد که به درد ریاستجمهوری آینده و یا قبل بخورد که به دنبال رویکرد سیاسی در این استان باشیم. رویکرد اصلی در اینجا باید توسعه باشد و مردم نیز همین را میخواهند. آقای معتمدیان که استاندار بود و برای دولت اصلاحطلب بود همه از وی به نیکی یاد میکنند چراکه پیگیر کارهای استان بود. آقای قناعت که استاندار دولت رئیسی بود و از نظر من چندان خوب نبود و بهتر است سراغ افراد پیشکسوت و موفق از نقاط مختلف استان برود که در توسعه استان اثرگذار است؛ کسانی که مطرح هستند و به درد استان بخورند؛ حال از هر جناحی که میخواهند باشند؛ وفاق ملی یعنی همین.