رمضان یوسفی عضو حزب اتحاد ملت منطقه کردستان: انتصابات خانوادگی معنی وفاق نمیدهند
رمضان یوسفی، عضو حزب اتحاد ملت در کردستان میگوید استاندار جدید خانوادگی برای انتصابها تصمیمگیری میکند و این برای یک استاندار بد است. او در گفتوگو با هممیهن انتقاداتی به تاخیر در انتصابها و عملکردهای آرش زرهتنلهونی دارد.
رمضان یوسفی، عضو حزب اتحاد ملت در کردستان میگوید استاندار جدید خانوادگی برای انتصابها تصمیمگیری میکند و این برای یک استاندار بد است. او در گفتوگو با هممیهن انتقاداتی به تاخیر در انتصابها و عملکردهای آرش زرهتنلهونی دارد که در ادامه میخوانید:
*آیا با انتخاب استاندار جدید کردستان در دولت چهاردهم گفتمان وفاق در این استان محقق شد؟ و آیا ایشان در راستای این گفتمان حرکت کردند؟
شرایط در این دوره متفاوت و خیلی سخت بود. بعد از جریانات سال 1401 مردم به نوعی به عملکرد دولت و حکومت معترض بودند و در نتیجه با صندوقها قهر بودند و توانستیم با بهکارگیری همه ظرفیتها 30 درصد از مردم را پای صندوقهای رای بیاوریم. از طرفی مطالبه 45 ساله مردم کردستان این بود که یک استاندار کرد و اهل سنت منصوب شود. اعضای ستاد مرکزی آقای پزشکیان در کردستان و اصلاحطلبها با هم یک لیست هفتنفره ارائه دادند که 5 نفر اهل سنت و دو نفر اهل تشیع بودند و این لیست به وزیر کشور، نمایندگان مجلس و نهادهای تصمیمگیر ارائه شد. متاسفانه هیچکدام از افراد این لیست که رزومه خوبی هم داشتند انتخاب نشدند و استاندار کنونی انتخاب شد. ما چند شاخص را برای استاندار تعریف کرده بودیم؛ اول: بومی استان باشد، دوم: همراه ستاد پزشکیان و اصلاحطلب باشد، سوم: توسعهگرا باشد، چهارم: مقبولیت مردمی داشته باشد. این شاخصهای اولیهای بود که تعریف کردیم و متاسفانه از لیست ما کسی انتخاب نشد و آن فردی هم که انتخاب شد سابقه فرمانداری و نمایندگی داشته اما اولاً کردستانی نبود، ثانیاً هیچ وقت اعلام نکرده که من اصلاحطلب هستم و براساس آنچه شنیدهایم در دور نخست انتخابات هم در ستاد آقای قالیباف بودند.
در نهایت تکلیف اجباری برای ما شد و خود ایشان هم گفتند تا دو روز قبل از اینکه من را به وزارت کشور دعوت کنند، هیچ اطلاعی نداشتم که میخواهم استاندار شوم. یعنی عملاً استانداری که انتخاب شده هیچ پشتوانه برنامهای برای کردستان نداشته است. میدانید که دولت قبل ناکارآمد بود و با توجه به شرایطی که در کشور حاکم بود، وضعیت کردستان اما خیلی حادتر بود. فردی را داشتیم که در دوره قبل مدیرکل حوزه استاندار در دولت قبل و همزمان فرماندار بانه بود. آیا در استانی با این جمعیت و مساحت یک نفر پیدا نشده که یکی از این مسئولیتها را برعهده بگیرد و یک نفر دیگر همزمان دو سمت نداشته باشد؟ زمانی که دولت آقای پزشکیان روی کار آمد، فرماندار مسئولیت را رها کرد و رفت و فرمانداری با سرپرستی اداره شد.
*نظرتان درباره انتصاباتی که در این مدت انجام دادند چیست؟ گویا نسبت به عملکرد ایشان در این زمینه نیز نارضایتیهای بسیاری وجود دارد...
استاندار جدید که آمد هنوز تغییرات مدیریتی را شروع نکرده بود که چند فرماندار انتخاب کرد. هیچکدام از این فرمانداران هم از ستاد آقای پزشکیان و یا اصلاحطلبان نبودند درحالیکه نزدیک به 80 درصد کسانی که رای دادند به آقای پزشکیان رای دادند و انتظار این بود که آن رای 80 درصدی دیده شود. در یکی دو هفته اخیر معاون سیاسی و معاون توسعه منابع انسانی انتخاب شدند که اصلاحطلب هستند. درحالیکه قبل از آن معاون اقتصادی را که اصولگرا بود منصوب کردند. در نهایت در بیش از سه ماهی که استاندار جدید روی کار آمده تغییرات خیلی کند پیش رفته و حدود 12 نفر تغییر کردند که سه یا چهار نفر اصلاحطلب و همراه ستاد هستند و بقیه از طیف مقابل هستند. اما امیدواریم با انتصاب معاون سیاسی و توسعه منابع اصلاحطلب شرایط تغییر کند.
باید ببینیم در یک ماه آینده و با این انتصابها شرایط چه تغییری خواهد کرد و آقای استاندار اجازه میدهد که فرمانداران و بخشداران را معاون سیاسیاش براساس گفتمان آقای پزشکیان منصوب کند یا نه. ما میگوییم کسانی را منصوب کنند که همراه دولت باشند، توسعهگرا باشند، گفتمان آقای پزشکیان را قبول داشته باشند، کسانی باشند که کار کنند برای استان؛ چراکه فضای ناامیدی و دلسردی در استان حاکم است و میخواهیم کسانی بیایند که ناامیدی را به امید تبدیل کنند و مردم نشاط بیشتری داشته باشند. کسی که بتواند این فضا را ایجاد کند، حتی اگر اصلاحطلب هم نباشد ما دستاش را میبوسیم.
*اشاره کردید که در انتصابها ضعیف عمل کردند؛ آیا در عملکرد اجرایی در این 100 روز موفق بودند و اقدام ویژهای انجام دادند؟
هنوز به آن صورت کاری انجام نشده و یکی دو مورد تصادفاتی بوده که خود ایشان به محل حادثه رفتند اما معاون اقتصادی، رئیس جهاد کشاورزی، دو فرماندار، رئیس پارک عمل و فناوری را منصوب کردند که نه همراه ستاد بودند، نه رای به پزشکیان دادند و معنی این، وفاق نیست. ما میگوییم آقای پزشکیان آن اصولگرایی که انتخاب کرده است هم گفتمان ایشان را قبول دارد و استاندار ما هم باید این رویکرد را در پیش بگیرد. کردستان همیشه پایگاه اصلاحطلبی بوده و هست و خواهد ماند و ما اصولگرای شناسنامهدار کردستانی نداریم و اگر هستند وارداتی هستند.
در استان ما نماینده مجلس کاندیدا میشود که اصولگرا است اما میداند که اینگونه مردم به او رای نمیدهند و با پرچم مستقل روی کار میآید و این مهم است و برای وضعیت کردستان باید این نکات در نظر گرفته شود. ما توقع داریم استاندار کار کند و رضایتمندی ایجاد کند. زمانی که دولت آقای پزشکیان چهار سال اول را به اتمام برساند مردم بگویند احسنت به این استاندار. در سال 96 آقای مرادنیا در دولت روحانی استاندار شد و تابوشکنی کرد. قبل از ایشان رئیس جهاد کشاورزی اهل سنت نداشتیم که منصوب کرد، رئیس دانشگاهها اهل سنت نبودند که منصوب کرد، مدیرکل ارشاد را سنی انتخاب کرد، فرماندار سنندج سابقه نداشت که اهل سنت باشد و ایشان انتخاب کرد و در راستای خواستههای مردم حرکت کرد. در دوره ایشان معلمها وقتی اعتراض میکردند، مدیرکل آموزش و پرورش میان مردم میرفت و با آنها حرف میزد، در دولت آقای رئیسی وقتی معلمها تجمع کردند با آنها برخورد شد و در اداره کل را به رویشان بستند.
این رویکردها است که مورد توجه مردم قرار میگیرد و مردم رویکردها و عملکردها را میبینند و براساس آن قضاوت میکنند. استاندار و مدیران باید اینها را ببینند و متوجه خواسته مردم باشند. علاوه بر اینها کردستان الان در اکثر شاخصها شرایط ضعیفی دارد و از میانگین کشور خیلی پایینتر است. استاندار باید این چالشها را ببیند و با وزرای دولت بحث و مذاکره کند و بتواند آن را حداقل به استانداردهای موجود در کشور برساند و ما اینها را از آقای استاندار میخواهیم. ایشان سال 92 در دولت احمدینژاد معاون توسعه منابع انسانی استانداری بود و در دوره روحانی اولین کسی که از کار برکنار شد، ایشان بود و استاندار همچنان در آن موضوع گیر کرده است و میگوید چرا من را برداشتید. دولت تغییر کرده بود و این طبیعی بود که برداشته شوند و به اصلاحطلبها میگوید شما من را برداشتید.
*برخی میگویند انتصابهای ایشان پشت پردههایی دارد، درباره آن توضیح میدهید؟
نکتهای که باید به آن اشاره کنم نقش خانواده ایشان در تصمیمگیریها است. پدر آقای زرهتنلهونی در دولتهای گذشته مدیرکل بوده و همهکاره پشتپرده ایشان، پدرش است. براساس چیزی که شنیدم شرکتی دارند و دفتر ایشان مرکز مشاوره و انتخاب مدیران شده است و افراد را برای مذاکره به آنجا دعوت میکنند. این برای یک استان بد است.
*در این مدت اظهارنظری درباره کولبری داشتند؟
من نشنیدهام.
*فکر میکنید نگرش و فضای عمومی استان نسبت به استاندار جدید چگونه است؟
چون مطالبه ستاد و اصلاحطلبان و شاخصهایی که تعریف کردند مهمترین آن بومی بودن بود و شیعه و سنی بودن برای ستاد و اصلاحطلبها فرقی نمیکرد این مسئله نه در فضای مجازی و نه در فضای عمومی با استقبال روبهرو نشد.