| کد مطلب: ۲۹۴۲۲

عبدالوحید فیاضی نماینده نور و محمودآباد:

قضایی کردن موضوعات تنش‌‏زا است

بسیاری از نمایندگان و دلسوزان سیاسی بر این عقیده‌اند که کشور در شرایطی نیست که بتوان به اختلافات دامن زد و به حواشی از جمله همان موضوعاتی که طی مجالس یازدهم و دوازدهم درباره محاکمه رئیس‌جمهوری دوره‌های یازدهم و دوازدهم مطرح شد، پرداخت.

قضایی کردن موضوعات تنش‌‏زا است

بسیاری از نمایندگان و دلسوزان سیاسی بر این عقیده‌اند که کشور در شرایطی نیست که بتوان به اختلافات دامن زد و به حواشی از جمله همان موضوعاتی که طی مجالس یازدهم و دوازدهم درباره محاکمه رئیس‌جمهوری دوره‌های یازدهم و دوازدهم مطرح شد، پرداخت. عبدالوحید فیاضی، نماینده نور و محمودآباد در مجلس از جمله افرادی است که به این موضوع اعتقاد دارد. او در گفت‌وگو با هم‌میهن «شکایت از رؤسای‌جمهور» را تشریح کرد که در زیر آمده است:

‌رسیدگی به تخلفات رؤسای‌جمهور را چه جریانی در مجلس پیگیری می‌کند که در دوره آقایان احمدی‌نژاد و مرحوم رئیسی این پیگیری را نداشت اما در دوره آقایان روحانی و پزشکیان مصر هستند که این تخلفات را به نتیجه برسانند؟

این پیگیری در چارچوب قانون اساسی است و کمیسیون اصل 90 هم وظیفه‌ای دارد که باید انجام دهد. من به افراد کاری ندارم. اگر مجلس به نتیجه برسد یک مقام اجرایی کشور – مقام اول یا هر رده دیگری – به وظیفه خود عمل نکرده، از اختیارات خود استفاده می‌کند و با قوه قضائیه این فرآیند را طی می‌کند. از رؤسای‌جمهور گذشته یاد کردند که یکی از این پرونده‌ها مربوط به آقای روحانی است که در مجلس قبل تهیه شده است. ممکن است نگاه به این پرونده‌ها سیاسی باشد اما مجلس باید حرفه‌ای و قانونی عمل کند. کشور ما زمانی می‌تواند به صلاح و بهبود وضعیت برسد که هر کسی در جایگاه خود به وظایفش عمل کند. البته این موضوع درباره آقای پزشکیان مطرح نیست.

‌اما اعلام شد که او را به دادگاه می‌کشانند و از ریاست‌جمهوری عزل می‌کنند...

می‌گویند، اما قطعاً نه آقای پزشکیان می‌گذارد که به آنجا برسد و نه مجلس بنای این اقدام را دارد که ایشان را به دادگاه بکشاند. به نظر من امروز کشور بیش از هر زمانی نیاز به آرامش، وحدت و حمایت از دولت دارد. واقعیت این است که فرصت و فضایی برای این دعواها وجود ندارد. اگر کسی به این دعواها دامن می‌زند آینده را نمی‌فهمد و امروز را خوب درک و تحلیل نمی‌کند. جامعه با تمام مشکلاتی که وجود دارد سازگاری می‌کند؛ اگر ما حاکمان با هم سازگاری نکنیم چه توقعی داریم که مردم با ما سر سازگاری داشته باشند؟ بنابراین قطعاً کار نباید به دادگاه برسد و نمی‌رسد.

‌اگر برخی از نمایندگان مجلس تا این حد اصرار بر رسیدگی به تخلفات رؤسای‌جمهور دارند، چرا از دولت‌های نهم و دهم شروع نمی‌کنند؟

به نظر من باید مشخص شود که چرا این موضوعات در زمان خود پیگیری نمی‌شود. اگر در دولت‌های گذشته بوده مجلس باید ورود پیدا می‌کرد. ضمن آنکه باید شاکی داشته باشیم و طرح موضوع شده باشد.

‌مگر نمایندگان نمی‌توانند طرح موضوع کنند؟

بله. نمایندگان اختیارات زیادی دارند که می‌توانند از آن استفاده کنند و حتی به دهه 60 هم برگردند. نظام از این موضوع پرهیزی ندارد که به تخلفات رسیدگی کند. اما اعتقاد دارم که پرداختن به این موضوعات در حوزه قضایی تنش‌زا است و هر چقدر از آن پرهیز شود بهتر است. باید اجازه دهیم که کشور به آرامش برسد و مشکلات و چالش‌های اصلی حل شود.

دیدگاه

ویژه سیاست
یادداشت
آخرین اخبار