| کد مطلب: ۳۷۸۹۱

روش‌های کاهش هزینه برق

همانطور که می‌دانید هزینه های برق بسیار سرسام آور شده است و همه افراد به دنبال راه‌هایی برای کاهش مصرف برق و به تبع آن کاهش هزینه برق هستند. قطعاً هیچکس دلش نمی‌خواهد قبض‌های سنگین برق را پرداخت نماید. ولی چطور می‌توانیم بدون کاهش راحتی و آسایش زندگی، هزینه‌های برق را کمتر کنیم؟ در این گزارش، به بررسی چند روش کاربردی و ساده می‌پردازیم که به شما کمک کرده تا برق کمتری مصرف کرده و در هزینه‌های خود صرفه جویی کنید.

روش‌های کاهش هزینه برق

همانطور که می‌دانید هزینه های برق بسیار سرسام آور شده است و همه افراد به دنبال راه‌هایی برای کاهش مصرف برق و به تبع آن کاهش هزینه برق هستند. قطعاً هیچکس دلش نمی‌خواهد قبض‌های سنگین برق را پرداخت نماید. ولی چطور می‌توانیم بدون کاهش راحتی و آسایش زندگی، هزینه‌های برق را کمتر کنیم؟ در این گزارش، به بررسی چند روش کاربردی و ساده می‌پردازیم که به شما کمک کرده تا برق کمتری مصرف کرده و در هزینه‌های خود صرفه جویی کنید.

روش‌های کاهش هزینه برق

برخی از روش‌های کاهش هزینه برق شامل موارد زیر می‌شود:

استفاده از لامپ‌های LED به جای لامپ‌های رشته‌ای

لامپ‌های رشته‌ای قدیمی گرمای بسیار زیادی تولید می‌کنند و قسمت عمده‌ای از انرژی را به جای نور، به گرما تبدیل می‌نمایند. شما می‌توانید با جایگزین کردن این لامپ‌ها با لامپ‌های LED کم مصرف،  تا 80 درصد در مصرف برق صرفه جویی نمایید. لامپ‌های LED همچنین از طول عمر بیشتری برخوردار بوده و احتیاجی به تعویض مکرر آن‌ها نیست که همین موضوع هزینه‌های بلند مدت شما را به مراتب کاهش می‌دهد. همچنین، با ترکیب این گونه لامپ‌ها با سنسورهای حرکتی در راهروها و پارکینگ‌ها، می‌توانید از نورپردازی بهینه‌تر در خانه استفاده کنید.

از وسایل برقی در ساعات کم مصرف استفاده کنید.

تعرفه برق در بعضی از ساعات روز گران‌تر می‌باشد. به طور معمول ساعت‌های اوج مصرف از ظهر تا ابتدای شب است. چنانچه می‌توانید ظرفشویی، لباسشویی و دیگر لوازم پرمصرف را در ساعات کم‌باری (به طور مثال اواخر شب یا صبح زود) روشن نمایید. البته توصیه می‌شود که از دستگاه‌هایی که امکان زمان بندی دارند، استفاده نمایید تا بتوانید آن‌ها را در ساعات کم‌باری تنظیم کنید. به طور مثال می‌توانید ظرف‌ها را در ماشین ظرفشویی قرار داده و زمان بندی آن را برای اوایل صبح قرار دهید . همچنین، بعضی از وسایل منزل از جمله کولر گازی را می‌توان با استفاده از ترموستات هوشمند کنترل نمود تا تنها در مواقع لازم و ضروری روشن باشد.

خاموش کردن وسایل برقی غیرضروری

یکی از عادات بدی که مصرف برق و به تبع آن هزینه برق مصرفی را بالا می‌برد، روشن گذاشتن لوازم برقی بلااستفاده است. یکی دیگر از روش‌های کاهش هزینه‌های برق، خاموش کردن این گونه لوازم غیر ضروری است. بعضی از افراد فکر می‌کنند مصرف برق یک سری لوازم برقی خیلی پایین بوده و سعی نمی‌کنند که در صورت عدم استفاده، آن‌ها را خاموش کنند. مهم‌ترین لوازمی که در هزینه‌های برق منزل یا اداره تاثیر بسیار زیادی دارند، شامل موارد زیر می‌شود:

  • کامپیوتر 

  • لپ تاپ

  • تلویزیون

  • کنسول های بازی

  • پنکه

  • لامپ های رشته ای

  • مانیتور

  • هواکش 

به طور مثال کامپیوترها ممکن است در بازه ساعتی خاصی مورد استفاده قرار نگیرند. عدم خاموش کردن کامپیوتر در زمان عدم استفاده در کاهش هزینه برق کمک زیادی می‌کند. البته این مسئله در تمامی مواردی که در بالا گفته شد نیز صدق می‌کند. یک نکته بسیار مهم که در خصوص این دستگاه‌ها وجود دارد این است که شما حتی اگر آن‌ها را خاموش کنید، ممکن است به علت وجود برق در آن‌ها، در هزینه قبض برق تاثیرگذار باشند.

روش‌های کاهش هزینه برق

استفاده از پرده و عایق بندی مناسب

چنانچه در تابستان نور مستقیم خورشید وارد منزل شما شود، فضای خانه گرم شده و احتیاج به کولر افزایش می‌یابد. با استفاده از پرده‌های ضخیم و همچنین عایق بندی مناسب درب و پنجره‌ها، می‌توان مصرف انرژی را پایین آورد. همچنین در زمستان، درزگیری مناسب درب و پنجره‌ها می‌تواند از اتلاف گرما پیشگیری کرده و احتیاج به لوازم گرمایشی پر مصرف را کاهش دهد.

استفاده از محافظ برق برای جلوگیری از اتلاف انرژی

قطعا شما نیز متوجه شده‌اید که برخی از لوازم برقی حتی وقتی خاموش هستند، باز هم انرژی برق مصرف می‌کنند. استفاده از محافظ برق هوشمند می‌تواند این مشکل را رفع سازد و به کاهش هزینه‌های برق کمک بسیار زیادی کند. علاوه بر این، محافظ‌های برق از وسایل الکترونیکی در مقابل نوسانات ولتاژ محافظت کرده و منجر به افزایش عمر مفید آن‌ها می‌شوند.

تنظیم صحیح دمای یخچال و فریزر

چنانچه دمای یخچال و فریزر پایین باشد، برق بیشتری را مصرف می‌کند. دمای مناسب برای یخچال 3 تا 5 درجه و برای فریزر حدود منفی 18 درجه می‌باشد. همچنین، باید به طور مرتب لاستیک دور درب یخچال را بررسی کرده تا از اتلاف انرژی پیشگیری شود. باز و بسته کردن مکرر درب یخچال نیز می‌تواند منجر به افزایش مصرف برق شود، در نتیجه سعی کنید در زمان برداشتن مواد غذایی، این کار را سریع انجام دهید.

استفاده از تابلو بانک‌های خازنی برای ساختمان جهت کاهش هزینه‌های برق

یکی دیگر از روش‌های کاهش هزینه برق مصرفی منزل شما، استفاده از تابلو بانک‌های خازنی می‌باشد. این دستگاه پس از کنتور برق نصب شده و به طور کاملا عملی و با استفاده از خازن گذاری و جبران توان راکتیو، مصرف برق ساختمان را به مقدار بسیار زیادی کاهش می‌دهد. البته باید در نظر داشته باشید که هزینه نصب این تابلو‌ها یک مقدار بالا است و نیازمند سرمایه می‌باشد. به طور معمول این روش جهت مجتمع‌های مسکونی یا تجاری کاربرد بسیار بیشتری دارد و شما با صرف هزینه پایین می‌توانید هزینه‌های قبض برق خود را کاهش دهید.

سرویس مرتب لوازم برقی

لوازم برقی که به درستی کار نمی‌کنند، برق بیشتری مصرف می‌نمایند. به طور مثال:

  • کولرهای گازی به تمیز کردن فیلترها نیاز دارند.

  • ماشین لباسشویی نباید بیش از حد ظرفیت خود پر شود.

  • آبگرمکن‌های برقی باید به درستی عایق بندی شوند.

استفاده از عایق الاستومری

عایق کاری ساختمان‌ها یکی از بهترین و موثر‌ترین راه حل‌ها به منظور کاهش مصرف انرژی و به تبع آن کاهش هزینه‌ها می‌باشد. در میان عایق‌های موجود در بازار، عایق الاستومری به علت مزیت‌های متعددی که دارد، به عنوان یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها جهت عایق کاری ساختمان‌ها شناخته می‌شود. عایق بندی صحیح ساختمان با عایق الاستومری سبب می‌شود تا سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی با راندمان بسیار بالاتری کار کنند. این امر به معنی مصرف کمتر انرژی به جهت گرم یا سرد کردن فضای داخلی منزل است. عایق الاستومری علاوه بر کاهش مصرف برق، می‌تواند به کاهش هزینه‌های تعمیرات و نگهداری نیز کمک بسیار زیادی کند. این عایق با پیشگیری از ایجاد رطوبت در دیوارها و سقف‌ها، از رشد کپک و آسیب رسیدن به ساختار ساختمان پیشگیری می‌کند.

92bFLiejsMGet9dE1lDSOQSb8WxS66T2ezugTE0Z

استفاده از لوازم برقی با برچسب انرژی A+

لوازم برقی جدید به طور معمول برچسب انرژی دارند. چنانچه قصد خرید لوازم جدید دارید، دستگاه‌هایی با رده انرژی A+ یا بالاتر را انتخاب و خریداری کنید. این لوازم در دراز مدت هزینه‌های شما را کاهش می‌دهند.

بررسی و بهینه سازی سیستم روشنایی منزل

یکی از راه‌ حل‌های کاهش مصرف برق، تنظیم شدت روشنایی منزل است. به عنوان مثال می‌توانید از ره حل‌های زیر استفاده کنید:

  • از کلیدهای دیمر به منظور تنظیم نور استفاده کنید.

  • در راهروها و پارکینگ از سنسورهای حرکتی استفاده کرده تا چراغ‌ها تنها در صورت نیاز روشن شوند.

  • به منظور نورپردازی از لامپ‌های کم مصرف استفاده نمایید.

شما می‌توانید با رعایت این نکات ساده، مصرف برق منزل خود را کاهش دهید و قبض‌های برق سبک‌تری داشته باشید. تنها کافی است اندکی عادت‌های مصرف خود را اصلاح کرده و از لوازم کم‌ صرف و هوشمند استفاده نمایید. چنانچه تجربه‌ای در زمینه کاهش هزینه‌های برق ساختمان خود دارید می‌توانید آن را در قسمت نظرات با بقیه به اشتراک بگذارید. اگر قصد عایق بندی ساختمان خود را دارید می‌توانید به سایت آرام گستر پارس مراجعه کرده و از مشاوره کارشناسان این مجموعه از طریق شماره تماس های 22878661-021 و  22878674-021 بهره ببرید.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

آخرین اخبار