| کد مطلب: ۳۵۸۵۲

تولید کود کشاورزی از ضایعات صنعتی در دانشگاه تهران

پژوهشگران دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران موفق شدند از ضایعات صنعتی، نوعی کود مناسب خاک‌های آهکی ایران تولید کنند.

به گزارش هم میهن آنلاین ، دکتر زهرا قشلاقی، عضو هیأت علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران و سرپرست تیم پژوهشی، درباره این طرح گفت: ایده تولید کود لیگاند-آهن از ضایعات صنعتی با اجرای پروژه‌هایی با حمایت بنیاد ملی نخبگان شکل گرفت. هدف این پروژه، استفاده بهینه از ضایعات صنعتی داخلی و تولید کودی مؤثر برای شرایط خاک‌های آهکی ایران است.

وی افزود: مطالعات زیست‌فناورانه روی گیاهان مقاوم به کمبود آهن در خاک‌های آهکی و شناسایی ترکیبات کلیدی آغازگر واکنش‌های آنزیمی در گیاهان، پایه علمی این پروژه را فراهم کرد. این تحقیقات منجر به طراحی فرمولاسیون کودی شد که با داشتن درصد بالای آهن محلول و قابلیت جذب بالا، پاسخی عملی به چالش کمبود آهن در کشاورزی می‌دهد.

دکتر قشلاقی درباره نوآوری در فرمولاسیون این کود اظهار داشت: کود لیگاند-آهن پیشنهادی با بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته شیمیایی و زیست‌فناورانه و با استفاده از ضایعات صنعتی داخلی تولید شده و دارای ویژگی‌های برجسته‌ای است. از جمله اینکه این کود از ترکیبات هیدروکسی پیریدینون بهره می‌برد که با تشکیل پیوند پایدار با آهن، قابلیت جذب آن را در طیف گسترده‌ای از شرایط پی‌اچ خاک افزایش می‌دهد. افزون بر این، پوشش‌دهنده‌ای ویژه در فرمولاسیون این کود، بهینه‌ترین شرایط پی‌اچ و پتانسیل اکسیداسیون-احیا را فراهم می‌کند و جذب آهن را بهبود می‌بخشد. سرانجام اینکه مواد اولیه تولید این کود، شامل تراشه‌های آهن، سرباره فولاد و ضایعات معادن است که به‌صورت بازیافتی و با تکنیک‌های پیشرفته به پودر آهن محلول تبدیل می‌شوند.

عضو هیأت علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران بهبود کارایی کشاورزی، سازگاری با محیط زیست، حمایت از اقتصاد داخلی و کاهش وابستگی به واردات از جمله مزایای این کود برشمرد و افزود: از نظر اقتصادی نیز، این کود با قیمت مناسب و کارایی بالا، گزینه‌ای مطلوب برای کشاورزان داخلی است.

دکتر قشلاقی در پایان گفت: کود لیگاند-آهن، علاوه بر مصرف داخلی، قابلیت صادرات نیز دارد و می‌تواند زمینه‌ساز پروژه‌های دیگری با بهره‌وری بهینه اقتصادی و محیط زیستی با استفاده از ضایعات صنعتی باشد.

طرح تولید کود لیگاند-آهن، در حال حاضر در مرحله ثبت اختراع قرار دارد و به زودی وارد مرحله تولید تجاری خواهد شد.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

پربازدیدترین
آخرین اخبار