دفاع نماینده مجلس از لایحه جنجالی دولت:آزادی بیان واقعی به ارمغان میآورد
یک عضو هیئت رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم، تاکید کرد: با اجرای لایحه «مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع»، آزادی بیان واقعی برای جامعه به ارمغان خواهد آمد و بستر مناسب برای نقد سازنده فراهم خواهد شد.

به گزارش هممیهن آنلاین و به نقل از ایسنا، خلیل بهروزیفر در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به تاثیر لایحه «مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع» در کاهش انتشار اخبار و اطلاعات نادرست، بیان کرد: در ارتباط با بحث رسانه به خصوص پایگاه های خبری که این روزها در فضای مجازی با آنها مواجه هستیم، خسارت های زیادی را با رفتارهای غلط به جامعه وارد کردند. بعضا انتشار اخبار و اطلاعات نادرست در این بستر، ضربه سنگینی به باورهای اجتماعی وارد کرده و چالشهای بزرگ و عمیقی را در جامعه به وجود آورده است.
این لایحه تا حدود زیادی میتواند جلوی انتشار اخبار نادرست را بگیرد
وی در ادامه اظهار کرد: من فکر می کنم با این مصوبه دولت و در کنار آن پیگیری که بایستی بر حسن اجرای این قانون صورت بگیرد، تا حدود زیادی می تواند جلوی انتشار اخبار نادرست و اطلاعات غلط گرفته شود. انتشار اخبار کذب و خبرهای نادرست و ناصواب سبب می شود که هم جامعه از هم پاشیده شود و هم امید در جامعه کم رنگ شود. مقام معظم رهبری در ارتباط با جنگ تحمیلی دوازده روزه به نقش مردم و جامعه در شکست دشمن بسیار زیبا بیان فرمودند.
رسانه می تواند عزم ملی را تقویت یا تضعیف کند
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که این حرکت نشان داد که مردم ما اعتماد به نفس بالایی در مقابل دشمن دارند. عزم و اراده قوی مردم دشمن را شکست داد. رسانه ها نقش مهمی در ایجاد این عزم و اراده قوی و اعتماد به نفس در سطح جامعه دارند. رسانه ها می توانند این عزم و اراده را تقویت کنند یا بالعکس منجر به تضعیف این اراده ملی شوند. به نظر می رسد ما هر چقدر بخواهیم در جهت تقویت عزم و اراده ملی و اعتماد به نفس اجتماعی، که در پیروزی و حفظ انقلاب اسلامی نقش موثری داشته است، گام برداریم بایستی جلوی انتشار اخبار و اطلاعات نادرست را گرفت.
اگر فضای اطلاع رسانی رها باشد جامعه به سمت قهقرا می رود
وی تاکید کرد: این جفا است که رسانه بخواهد خلاف واقعیت ها را به جامعه القا کند. به ویژه پایگاه های خبری که این روزها در فضای مجازی فعالیت می کنند. اینکه فضای اطلاع رسانی رها باشد و قانونی برای برخورد با افرادی که اطلاعات غلط منتشر می کنند وجود نداشته باشد و با ناهنجاری ها در حوزه خبر برخورد قانونی صورت نگیرد، مسلما جامعه به قهقرا کشیده خواهد شد. البته تصویب قانون یک بخش کار است، نظارت بر اجرای دقیق قانون بخش دیگری است. دستگاه های مرتبط باید پیگر اجرای قانون باشند. نباید در اجرای قانون با کسی تعارف شود. حفظ نظام از واجبات است و تعارف پذیر نیست.
دشمن بر روی موج اخبار نادرست سوار می شود
وی افزود: امروز دشمن نیز به دنبال این است تا جامعه را برهم بریزد. دشمن بر روی این اخبار کذب و نادرست سوار می شود. دشمن روی رسانه های خارجی سرمایه گذاری زیادی انجام داده است. می دانند که هیچ زمانی نمی توانند با مردم رو در رو شوند. دشمن می داند بهترین روش برای رویارویی با ایران، جنگ روانی است. جنگ روانی نیز می گوید، اگر ۱۰۰ مورد را می خواهید مطرح کنید یکی را درست گفته و ۹۹ مورد را دروغ بگویید. جامعه می تواند تحت تاثیر این نوع اخبار کذب قرار بگیرد.
اجرای این قانون آزادی بیان واقعی را برای جامعه به ارمغان می آورد
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم در واکنش به انتقاداتی که به این لایحه وارد شده است، بیان کرد: اجرای این قانون می تواند آزادی بیان واقعی را رقم زده و به شکل واقعی در جامعه جاری شود. آزادی بیان به این معنا نیست که خبر کذب به جامعه داده شود، بعد گفته شود که این آزادی بیان است. رسانه ها باید در انتشار اخبار واقعی آزاد باشند. مردم هم دوست دارند که خبرهایی که می شنوند، واقعی و درست باشد. مطمئنا اجرای این قانون عین آزادی بیان است.
اجرای این قانون نقطه قوتی برای رسانههای کشور است
وی خاطر نشان کرد: تاکید مقام معظم رهبری نیز بر روی این موضوع است. دولت هم با این نگاه این لایحه را ارائه داده است. از نگاه بنده نباید وقتی قانونی برای مدیریت رسانه و فضای مجازی مصوب می شود، سریع ذهن ما به سمت محدودیت رسانه و ایجاد مانع برای آزادی بیان برود. با اجرای این قانون نه تنها جلوی آزادی بیان گرفته نمی شود بلکه نقطه قوتی برای رسانه است. مردم به رسانه هایی که در مسیر نقد برای سازندگی و رشد جامعه گام بر می دارند، اعتماد می کنند. دروغ تا زمانی تاثیر گذار است. مردم بالاخره به واقعیت پی خواهند برد. این لایحه عین آزادی است و می تواند اعتماد عمومی در جامعه را بالا ببرد.