| کد مطلب: ۴۳۹۷۰

محمدمهدی بهزادیان رئیس ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان: وفاق ملی در گلستان به نفع اصولگرایان مصادره شد

محمدمهدی بهزادیان، رئیس ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان در استان گلستان، به بررسی فضای سیاسی این استان پس از تغییر دولت و روی کار آمدن استاندار جدید پرداخت.

محمدمهدی بهزادیان رئیس ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان: وفاق ملی در گلستان به نفع اصولگرایان مصادره شد

محمدمهدی بهزادیان، رئیس ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان در استان گلستان، به بررسی فضای سیاسی این استان پس از تغییر دولت و روی کار آمدن استاندار جدید پرداخت. او با انتقاد از عملکرد استاندار جدید، توضیحاتی درباره عدم به‌کارگیری نیروهای همسو با دولت و نادیده‌گرفتن ظرفیت زنان و جوانان در دوران مدیریتی استاندار ارائه کرد. بهزادیان همچنین با اشاره به دخالت گسترده نمایندگان مجلس در انتصابات، نسبت به تضعیف اصل تفکیک قوا هشدار داد و خواستار ترمیم شکاف میان بدنه حامی دولت و مدیریت استان شد. در ادامه گفت‌وگوی وی با هم‌میهن را می‌خوانید. 

‌فضای سیاسی استان گلستان با روی کار آمدن استاندار جدید چه تغییری کرده است؟

با تغییر دولت‌ و استقرار دولت پزشکیان، این انتظار وجود دارد که فضای سیاسی حاکم بر کشور و به تبع آن استان‌ها نیز دچار تغییرات شود. در استان گلستان انتظار می‎رفت در حوزه سیاسی و مدیریت سیاسی افراد شاخص‌تر و نزدیک‌تر به دولت، قرار بگیرند که متاسفانه این اتفاق رخ نداد. در هر صورت با وجود شرایطی که حاکم شد، حال این انتظار را داریم که تیم حاضر ارتباط موثرتری را با بدنه سیاسی استان داشته باشد. اگر به وفاق ملی واقعی و توسعه همه‌جانبه استان گلستان و کشور هستیم باید تقویت نهادهای مدنی و احزاب را در دستور کار قرار دهیم. البته در استان ما در این موضوع گام‌هایی برداشته شده است اما روشن است تا نقطه مطلوب فاصله داریم. 

‌با روی کار آمدن تیم مدیریتی جدید در استان گلستان، عملکرد آقای طهماسبی، استاندار را در زمینه انتصاب‌ها چطور ارزیابی می‌کنید؟

در حوزه انتصابات از ابتدا چشم‌انداز روشن و مشخصی، به‌ویژه در حوزه زنان و جوانان وجود نداشت. متاسفانه امروز در گلستان سهم زنان و جوانان در مدیریت بسیار ناچیز است و بدنه حامی دولت شدیداً گلایه‌مند هستند. در برخی بخش‌ها هم تغییرات شکل نگرفته است و اگر در برخی از سمت‌ها و حوزه‌ها تغییری بوده، بعضاً غیرکارشناسی بوده است.

از سویی مخالفان مشخص دولت نیز در استان پست‌های قابل توجهی را گرفته‌اند که این نیز قابل تأمل است. در بخش‌هایی نیز انتصابات به صورت نسبی قابل دفاع و قابل قبول هستند، اما صراحتاً می‌گویم که دولت محلی در استان گلستان با گفتمان دکتر پزشکیان فاصله گرفته است و این انتظار می‌رود که استاندار در جهت ترمیم این موضوع اقدام کند. به عنوان مثال، زمانی که انتصابی انجام شد و بعد از چند ماه به این نتیجه رسیدند آن انتصابات اشتباه بوده است، اگر آن را جابه‌جا کنند و فرد شایسته‌ای را منصوب کنند، نشان می‌دهد که به دنبال شایسته‌سالاری و قرار گرفتن شایستگان بر مناصب درست هستند.

در حال حاضر بسیاری از گزینه‌ها برای تصدی ادارات کل به وزارتخانه‌ها در تهران معرفی شده‌اند و طبیعی است وقتی جایگزینی برای افراد معرفی می‌شود، تا تغییر مدیر آن جایگاه دچار تزلزل خواهد شد و می‌بینیم که ماه‌ها است، افرادی به تهران معرفی شده‌اند و کسی پیگیری نمی‌کند که چرا این انتصاب‌ها اتفاق نمی‌افتند و عملاً مجموعه‌ها در یک بلاتکلیفی قرار دارند. 

‌عملکرد استاندار را در حوزه عمرانی چطور ارزیابی می‌کنید؟

پس از انتزاع گلستان از مازندران، پروژه‌های بسیار بزرگی در استان ما مطرح شده است، از جزیره آشوراده گرفته تا پتروشیمی و راه‌آهن شمال-جنوب و موضوع بسیار مهم خلیج گرگان از جمله این موضوعات هستند. این پروژه‌ها سالیان سال است که مطرح شده، اما هیچکدام به سرانجام خاصی نرسیده است. آقای طهماسبی یازدهمین استاندار گلستان هستند و اگر ۱۰ استاندار پیشین، هر کدام دو یا سه پروژه بزرگ را در دوره مدیریت خود آغاز و به پایان می‌رساندند، امروز باید شاهد افتتاح 20 تا 30 پروژه بزرگ بودیم که متاسفانه استان گلستان اکنون فاقد این پروژه‌ها است.

شخصاً به استاندار محترم عرض کردم که جنابعالی باید یک الگوی مشخص برای توسعه استان داشته باشید و در آن، مسیری که قرار است برای پروژه‌های عمرانی طی شود مشخص شود. از ایشان خواستم که دو یا سه پروژه بزرگ را در دوران مدیریت خود به سرانجام برسانند و به صورت روزانه مراحل پیشرفت را پیگیری کنند تامبادا در بین کارهای روزمره گم شود. در مجموع به نظرم برای ارزیابی عملکرد استاندار و تیم مدیریتی ایشان هنوز خیلی زود است، اما امیدوارم در این دوره شاهد اتفاقات جدی برای مردم استان باشیم. 

‌در بسیاری از استان‌ها نمایندگان مجلس در امر انتصاب‌ها دخالت دارند، گفته می‌شود در گلستان نیز چنین شرایطی حاکم است. این دخالت‌ها ناشی از چیست؟

نقش نمایندگان در انتصابات بسیار پررنگ است و متاسفانه آنها اصل تفکیک قوا را زیر سوال برده‌اند. برخی از نمایندگان به فرمایشات رهبری انقلاب نیز توجه لازم را نداشتند و مطلع هستم که تا سطوح بخشدار و دهیار و حتی مدیر مدرسه! هم در امور انتصابات دخالت می‌کنند. انتظار ما از مقام عالی دولت در استان این بود که با اقتدار لازم از ورود این نوع انتصابات جلوگیری کند و اجازه ندهد چنین انتصاباتی رخ دهد، اما اینگونه نشد و امروز شاهد هستیم که برخی از فرمانداران، بخشداران، مدیران کل، مدیر دولت وفاق نیستند بلکه مدیران نمایندگان هستند و این اصل پاسخگویی و بسیاری از موارد دیگر را زیر سوال برده است.

در گلستان شاهدیم حتی برای انتصاب معاون فرماندار و یا بخشدار مدیران دچار چالش هستند و از نظر من اصل تفکیک قوا در این دولت به شدت تضعیف شده است. به یاد ندارم که چنین شرایطی در دولت‌های گذشته رخ داده باشد و نمایندگان تا این مقدار بخواهند نقش‌آفرینی کنند و در موضوع انتصابات تا این حد دخالت داشته باشند.

‌آیا استاندار توانستند گفتمان وفاق ملی را در استان اجرایی کنند؟ برخی معتقدند گفتمان وفاق در گلستان به نفع اصولگراها تمام شده است...

وفاق ملی در استان ما درست تبیین نشد، هرچند که در سطوح ملی نیز چنین شرایطی حاکم شد. منظور از وفاق ملی که آقای دکتر پزشکیان مدنظر داشتند، استفاده از شایستگان به دور از هر نوع تنگ‌نظری و باز کردن عرصه‌های مدیریتی برای صاحب‌نظران، اهل فن، اشخاص و افرادی که ظرفیت حل مسئله دارند، بود اما در استان گلستان اساساً نقض غرض شد و مشخص نیست راهبرد دوستان ما چیست، به‌طوری‌که امروز هم حامیان دکتر پزشکیان گلایه‌مند هستند و هم برخی از منتقدین جریان رقیب گلایه دارند. نمی‌دانم شرایط به چه صورت پیش خواهد رفت اما امیدوارم این شکاف‌ها توسط شخص استاندار ترمیم شود. این یک واقعیت است که امروز بدنه حامی دولت و سرمایه اجتماعی دکتر پزشکیان در استان آسیب دیده است و استاندار محترم باید تمام تلاش خود و مدیرانش را به کار گیرد و این فاصله را کم کند و گسل به وجود آمده را از بین ببرد.

‌عملکرد استاندار در ایام جنگ دوازده روزه میان ایران و اسرائیل چطور بود؟ 

واقعیت این جنگ دوازده روزه این است که پیروز میدان مردم بودند. مردم مدبرانه و مسئولانه رفتار کردند. آنها بودند که صحنه‌های بی‌نظیری را از کنار هم بودن رقم زدند. استاندار محترم هم تلاش خود را در این زمینه کرد و در بین مردم حضور داشت و تمام تلاش خود را داشت که مایحتاج و مشکلاتی که در این جنگ دوازده روزه بروز کرد را از سر راه بردارد.

‌با توجه به تفویض اختیارات به استانداران ایشان چه رویکردهایی را در اداره استان در پیش گرفتند؟

ابلاغیه آقای رئیس‌جمهور اختیاراتی را به استانداران داد. من تا این لحظه براساس اخباری که دنبال می‌کنم ندیده‌ام که از این اختیارات استفاده شود، شاید ضرورتی بر استفاده ندیدند و البته ممکن است استفاده‌هایی نیز شده باشد اما بنده از این موضوع اطلاعی ندارم.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه سیاست
آخرین اخبار