| کد مطلب: ۴۳۹۶۸

گلستان روی مرز اختلاف/بررسی روی کار آمدن دولت وفاق و انتخاب علی اصغر طهماسبی به‌عنوان استاندار گلستان

علی اصغر طهماسبی، استاندار منتخب دولت چهاردهم در استان گلستان است. او متولد بندرگز است و تحصیلات دانشگاهی‌اش در زمینه مدیریت و برنامه‌ریزی بوده است. طهماسبی پیش از آنکه استاندار گلستان شود، قائم‌مقام و معاونت اداره کل اطلاعات گلستان و معاونت سیاسی - امنیتی استانداری گلستان را در کارنامه کاری خود داشته است.

گلستان روی مرز اختلاف/بررسی روی کار آمدن دولت وفاق و انتخاب علی اصغر طهماسبی به‌عنوان استاندار گلستان

راه استاندار جدید گلستان به دلیل مخالفت‌‌های جدی که به عملکرد وی در انتصابات وارد است، به نظر می‎رسد سخت شده‎است، علی‎اصغر طهماسبی با وجود آنکه تلاش کرده تا در بدنه مدیریتی استانداری از چهره‌های اصلاح‌طلب استفاده کند، اما نتوانسته نظر مثبت اعضای ستاد پزشکیان را برآورده کند و در جریان رقیب و از سوی اصولگراها نیز به او طعنه زده می‎شود که اتوبوس اصلاحات وی «چپ» کرده است(رسانه گلستان ما). انتظاراتی که از وی وجود دارد، او را از راهِ توسعه‌ای که در سطح کلان در نظر گرفته شده دور کرده است؛ مسئله‌ای که فعالان سیاسی استان به آن اذعان دارند.

علی اصغر طهماسبی، استاندار منتخب دولت چهاردهم در استان گلستان است. او متولد بندرگز است و تحصیلات دانشگاهی‌اش در زمینه مدیریت و برنامه‌ریزی بوده است. طهماسبی پیش از آنکه استاندار گلستان شود، قائم‌مقام و معاونت اداره کل اطلاعات گلستان و معاونت سیاسی - امنیتی استانداری گلستان را در کارنامه کاری خود داشته است.

نام وی در میان گزینه‌های منتخب اعضای ستاد انتخاباتی پزشکیان در استان بود، مجمع مشورتی استان گلستان نیز نام پنج گزینه احسان مکتبی، رامین نورقلی‌پور، ابراهیم کریمی، عبدالرضا چراغعلی و حسینقلی قوانلو را به عنوان کاندیداهای پیشنهادی خود معرفی کردند که در این لیست اسمی از طهماسبی نیامده بود. نام محمود ربیعی و سیدمحمدرضا هاشمی نیز در میان کاندیداها مطرح بود و در نهایت وی در رقابت با هاشمی به این سمت رسید. 

ناراضیانِ سیاسیِ استاندار

طهماسبی در یکی از سخنرانی‌های خود گفته بود «به نمایندگان صریح گفتم که به‌ غیر از گفتمان آقای پزشکیان را نمی‌پذیریم. نمی‌توانیم ببینیم کسی به گفتمان رئیس‌جمهور رأی نداده باشد امروز فرماندار یا مدیرکل شود.» در فروردین‌ماه نیز در نامه‌ای که از سوی مدیرکل حوزه استاندار به ادارات‌کل، سازمان‌ها، مدیران‌عامل بانک‌ها، شرکت‌ها و مؤسسات عمومی و دولتی استان ارسال شد تأکید شد که به‌منظور ایجاد هماهنگی بین واحدها و ارائه خدمات بهینه هرگونه عزل‌ونصب و تغییرات و جابه‌جایی نیروهای آن دستگاه در سطوح مدیریتی با هماهنگی این حوزه صورت گیرد.

این گفتمان طهماسبی نگرانی اصولگراها را در پی داشت، حال آنکه اعضای ستاد انتخاباتی پزشکیان هم معتقدند با وجود حمایت‌هایی که از استاندار شد اما این روزها نارضایتی از وی بالا گرفته است چراکه بیش از همه چیز مشغول پاسخ به خواسته‌های نمایندگان مجلس است تا دولت. اسکندر مومنی، وزیر کشور در مراسم معارفه استاندار جدید وی را مظهر وفاق خوانده بود که شعار وفاق ملی و همبستگی در مدیریتهای گذشته در وی دیده شده است.

اما انتقاد این روزها به وی در بخش سیاسی از این بابت است که او نتوانسته شعار وفاق ملی را به درستی محقق کند و بخش زیادی از نارضایتی از وی از نحوه چینش نیروهای سیاسی در پست‌های مدیریتی نشأت می‌گیرد که یا تغییر نکرده‌اند و یا بیشتر از جناح سیاسی اصولگرا بوده‌اند. از سوی دیگر، اصولگراها نیز معتقدند که وی گردش به چپ داشته و بیشتر از اصلاح‌طلب‌ها در پست‌های مدیریتی استفاده می‌کند. 

بانوان و جوانان مغفول ماندند

استاندار گلستان در سخنان خود بر انتصاب جوانان، بانوان و اقوام تاکید ویژه داشته است، اما تا این لحظه نسبت به این رویکرد خود اقدامی انجام نداده است.  وی در بخشی از انتصابات خود، مجتبی جمالی (اصلاح‎طلب) را به معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری منصوب کرد، سیدصادق شیرنگی را به عنوان مدیرکل دفتر امور سیاسی و انتخابات استانداری، سیدمهدی مهیائی را به سمت معاون هماهنگی امور عمرانی، محمد حمیدی را به عنوان سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار، عبدالعلی کیان‌مهر را به سمت معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری و علی حسینیان را به‌عنوان دبیر شورای راهبردی استانداری منصوب کرده است و هیچ زنی نیز به سمت‌های مدیریتی نرسیده است. مهدی اسلامی، رئیس ستاد مردمی پزشکیان در گلستان نیز به مدیرکلی حوزه استاندار رسید. طهماسبی در نشستی که اخیراً با مجمع نمایندگان استان داشته است، بر ضرورت تغییر مدیران تاکید کرده و توضیح داده است بیش از ۲۰ پیشنهاد برای تغییر مدیران استانی به تهران ارسال شده و پیگیر تسریع در فرایند انتصابات جدید است. 

راه سخت توسعه گلستان

با وجود مخالفت‌هایی که از طیف اصلاح‌طلب به طهماسبی وارد است، اصولگراها نسبت به عملکرد استاندار نقطه‌نظر مثبت بیشتری دارند. با وجود آنکه اصولگراها به انتصاب طهماسبی پالس مثبت نشان دادند و وی را نمادی از وفاق سیاسی و کنار آمدن اصلاح‌طلب‌ها با اصولگراها دانستند، اما تلاش‌های روزنامه هم‌میهن برای گفت‌وگو با چهره‌های اصواگرای استان در زمان تهیه این گزارش بی‌نتیجه ماند و آنها حاضر به مصاحبه نشدند. 

اسکندر مومنی ماموریت‌های مهمی به وی به‌ویژه در زمینه کریدور تجاری شمال – جنوب و شرق - غرب محول کرده است و با تاکید بر اینکه گلستان دروازه اتصال به آسیای میانه است در مراسم معارفه وی گفت که یکی از شاخص‌های مهم دولت چهاردهم در ارزیابی استانداران ایجاد بستر مناسب برای سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی است.

طهماسبی تا به امروز بیشتر از آنکه در امور اجرایی مورد تحلیل و ارزیابی قرار گیرد، عملکرد سیاسی وی زیر ذره‌بین قرار گرفته است و با توجه به تفویض اختیارات استانداران که از سوی رئیس‌جمهور صورت گرفت، مردم این استان منتظر هستند تا عملکرد وی را در راستای توسعه استان ببینند. 

در همین راستا و در گفت‌وگو با محمدمهدی بهزادیان رئیس ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان و نورمحمد تربتی‌نژاد نماینده پیشین گرگان در مجلس به بررسی بیشتر این موضوع پرداختیم.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه سیاست
آخرین اخبار