| کد مطلب: ۳۵۳۳۰

خالد زمزم‏‌نژاد نماینده اسبق مجلس:استاندار نسبت به حضور زنان و اهل تسنن غفلت کرده است

خالد زمزم‌نژاد، نماینده اسبق مجلس در بندرلنگه و فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با هم‌میهن با انتقاد از عملکردهای استاندار جدید این استان، نقش مجلسی‎ها را در تصمیمات آشوری پررنگ دانست و گفت که این عملکردها منجر به ناامیدی مردم خواهد شد.

خالد زمزم‏‌نژاد نماینده اسبق مجلس:استاندار نسبت به حضور زنان و اهل تسنن غفلت کرده است

خالد زمزم‌نژاد، نماینده اسبق مجلس در بندرلنگه و فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با هم‌میهن با انتقاد از عملکردهای استاندار جدید این استان، نقش مجلسی‎ها را در تصمیمات آشوری پررنگ دانست و گفت که این عملکردها منجر به ناامیدی مردم خواهد شد. 

‌ارزیابی شما از عملکرد استاندار جدید استان هرمزگان چیست؟

از زمانی که آقای آشوری روی کار آمدند بحث بر سر تغییرات گسترده‌ای بود که قرار بود در دولت آقای پزشکیان انجام شود. متاسفانه اما با تاخیر بسیار زیاد و احتیاط کامل انجام شد. البته ما در جریان این موارد نبودیم و با وجود آنکه چندین جلسه با ایشان داشتیم و صحبت‌های لازم انجام شد اعضای ستاد آقای پزشکیان در استان هرمزگان تاکنون هیچگونه تاثیری نداشتند و این افراد را در امورات دخالت نمی‌دهند.

‌یعنی از اعضای ستاد پزشکیان در استان هرمزگان در هیچ سمتی استفاده نشده است؟

اصلاً کسانی که در ستاد بودند و برای آقای پزشکیان فعالیت کردند پستی نگرفتند، البته که آن‌ها هم به دنبال گرفتن پستی نیستند، اما حتی نظرات آن‌ها را هم نخواستند. جلساتی با این افراد برگزار کردند اما جلسات تقریباً صوری بود و تاثیری نداشت. ما در جلسه‌ای که با آقای آهی که مشاور رئیس‌جمهور هم بود داشتیم، گفتیم که از نظر ما تاثیرگذاری مجمع نمایندگان بیشتر از فعالان سیاسی است؛ به‌ویژه کسانی که در غرب استان مشغول هستند.

قطعاً هم در سفری که آقای پزشکیان به استان هرمزگان خواهند داشت، به ما فرصت نخواهند داد که ما گله‌مندی‌های خودمان را مطرح کنیم. انتظار داریم که وضعیت تغییر کند و استاندار تغییر رویه دهند و از اعضای ستاد آقای پزشکیان بیشتر استفاده کنند و امیدوارم در نهایت تغییراتی صورت بگیرد.

‌گویا انتقادهای زیادی به انتصاب‌های استاندار هرمزگان وجود دارد؛ دلیل این انتقادها چیست؟ آیا افراد غیرمتخصص انتخاب می‌کنند و یا تحت تاثیر افراد و گروه‌های خاص قرار دارند؟ 

قطعاً همینگونه است. انتصاب‌های ایشان بعضاً بد نبوده و در مجموع در مرکز استان وضعیت انتصابات بهتر است. برای نمونه معاون سیاسی ایشان و یا رئیس دفترشان گزینه‌های قابل قبولی هستند اما می‌توانست افراد تازه‌نفس و جوان‌تری را انتخاب کند؛ همچنین جا داشت که از خانم‌ها نیز در کابینه استانی خود استفاده کنند.

ما به دنبال این بودیم که تغییراتی اتفاق بیفتد و زمانی که در انتخابات مجلس با مشارکت حدوداً ۱۵ درصدی روبه‌رو شدیم و با تلاش شبانه‌روزی درصد مشارکت مردم را به صورت محسوس افزایش دادیم به گونه‌ای که در غرب استان مشارکت در دو مرحله انتخابات به بیش از ۸۰ درصد رسید، اما الان ما هیچ‌کاره هستیم و اعضای ستادهای پزشکیان نیز هیچ‌کاره هستند. حتی رزومه این افراد را هم نخواستند. در هر صورت در غرب استان وضعیت سیاسی و مدیریتی دست‌نخورده باقی مانده است و هیچگونه تغییری بعد از چندین ماه که از روی کار آمدن استاندار جدید می‌گذرد انجام نشده است. تنها فرماندار پارسیان تغییر کرده است که آن هم با خواست یکی از نماینده‌های غرب استان بوده است.

‌آیا دلیل خاصی دارد که استاندار از اعضای ستاد پزشکیان استفاده نکردند؟ 

فکر می‌کنم بیشتر تحت تاثیر جو نمایندگی قرار دارند چراکه دوستان‌شان در مجمع نمایندگان بودند و شاید هنوز تاثیرگذاری آن‌ها و آمدن‌شان در استان بیشتر از تاثیر ستاد آقای پزشکیان بوده است. در صورتی که ستاد پزشکیان ایشان را به عنوان گزینه استانداری انتخاب کردند و مجمع نمایندگان فقط تاییدیه دادند و موافقت کردند. اما تاثیرگذاری این عزیزان بیشتر از اعضای ستاد است.

‌در استان‌های مختلف باب شده است که از خانم‌ها در مناصب مدیریتی استفاده می‌کنند. آیا در انتصابات از خانم‌ها استفاده کردند؟ 

ما تغییر و تحول خاصی نداشتیم و آن‌هایی که انتصاب شدند بیشتر در سمت‌های مشاوره بودند و تاکنون بیش از 10 نفر مشاور انتخاب کرده‌اند و در چند حوزه نیز فرمانداران (قشم، بندرعباس، پارسیان، سیری، جاسک) انتخاب شده‌اند. از کسانی که در دولت قبل بودند، اگر عملکرد خوبی داشتند اشکالی ندارد که انتخاب کنند، اما زمانی که با تلاش نیروهای سیاسی مشارکت از ۱۵ درصد به ۸۰ درصد می‌رسد قطعاً به دنبال این هستند که تغییر رویه دهند و ما هم می‌خواهیم که تغییر رویه رخ دهد.

ما به دنبال این هستیم که نگاه استاندار یک نگاه دولتی باشد و نه نگاه مجلسی. تاکنون در غرب استان تغییرات حتی در دولت‌های قبل نیز براساس نظر نمایندگان بود و نه توافق نمایندگان. هر استانداری اگر می‌خواست از نمایندگان نظرخواهی می‌کرد. الان نیز همان روال ادامه دارد و امیدوارم که تغییر کند.

‌عملکرد اجرایی ایشان را در استان هرمزگان چطور ارزیابی می‌کنید؟ 

در این چند ماه با توجه به اینکه تغییراتی رخ نداده در بخش اجرایی نیز قطعاً اتفاق خاصی نیفتاده است. استاندار خودش یک نفر است و عوامل ایشان باید تغییر کنند. من انتصاب ایشان در آموزش و پرورش را بسیار مناسب می‌دانم. در معاونت سیاسی نیز انتخاب خوبی داشتند و از نیروهای کارکشته و اصلاح‎طلب انتخاب کردند. اما در پست‌های دیگر انتصاب خاصی نداشته است.

بعلاوه یکی از گلایه‌های مردم در این مدت این بوده که استاندار سفر شهرستانی نداشته و هنوز به مسائل شهرستان‌ها ورود نکرده‌اند. انتظار می‌رود که به شهرستان‌ها بروند و با جو هر شهر، انتظارات و گلایه‌ها و مشکلات مردم آشنا شوند و هنوز با ۷۰ و یا ۸۰ درصد مردم استان ملاقاتی نداشته‌اند. در نتیجه زود است که در رابطه با فعالیت‌های اجرایی ایشان صحبت کنیم.

‌عملکرد ایشان در استان را در راستای وفاق ملی می‌دانید؟ 

اگر بخواهم بدون تعارف بگویم تاکنون این اتفاق رخ نداده است. هرچند که در حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد از انتصابات ایشان خوب بوده اما در مجموع انتظار می‌رود که رویه ایشان بیشتر در راستای سیاست‌های دولت آقای پزشکیان و وفاق ملی باشد.

‌فضای سیاسی استان در مدتی که ایشان به این سمت منصوب شدند چه تغییراتی نسبت به گذشته داشته است؟ 

منظور از تغییرات اگر جابجایی در افراد است چندان شاهد جابه‌جایی نیروهای جدید نیستیم و مانند وضعیت کشور که چرخه انتصابات تغییر نمی‌کند در اینجا نیز تغییر چندانی نداشته است اما امیدواریم در ادامه اقداماتی صورت گیرد. شور و نشاط در سطح جامعه بعد از انتخابات خیلی بالا بود اما الان با این وضعیتی که در دولت آقای پزشکیان از تندروهای دیگر احزاب استفاده کردند و همان‌ها چوب لای چرخ دولت گذاشتند، در استان نیز همین شرایط و ظرفیت ایجاد اختلال دیده می‌شود و زمانی که با بسیاری از دوستان صحبت می‌کنیم ابراز پشیمانی می‌کنند به دلیل مشارکتی که داشته‌اند.

هرچند به آن‌ها می‌گوییم که هنوز برای نتیجه‌گیری زود است و باید صبر کنید و هنوز امیدواریم که تغییرات براساس وفاق ملی انجام شود و از طرف دولت تذکراتی داده شود. ما گلایه‌های شدید خود را به مشاوران آقای رئیس‌جمهور اعلام کرده‌ایم که کسان دیگری تغییرات خواستند اما سود آن را افراد دیگری می‌برند. دیگر آن شور و نشاط قبل وجود ندارد و امیدواریم که نشاط به مردم بازگردد و تغییرات به صورت گسترده انجام شود تا مردم در انتخابات‌های بعدی نیز مشارکت داشته باشند، در غیر این صورت مردم ناامید خواهند شد.

‌استفاده ایشان از ظرفیت اقلیت‌ها و نیروهای بومی در استان را چطور ارزیابی می‌کنید؟ 

در دولت پزشکیان به موضوع اقوام و اقلیت‌های مذهبی و زنان بسیار خوب پرداخته شد. درباره تغییراتی که در استان هرمزگان انجام شده، انتظار ما این بود که با توجه به اینکه ۵۰ درصد جمعیت آن اهل تسنن هستند، حداقل نیمی از نیروهای ستادی و نیروهای کل از اهل سنت باشند اما اصلاً تغییری در این وضعیت انجام نشده است و انتظار ما این است که با توجه به اینکه هنوز تغییرات مدیریتی انجام نشده، به این نکته در انتصابات بعدی توجه داشته باشند و از ظرفیت زنان و نیروهای اهل سنت استفاده کنند تا شور و نشاطی در پی این تغییرات در استان ببینیم؛

چراکه دولتی که با شعار وفاق روی کار آمده و بخش مهمی از آراء خود را نیز از جامعه اهل سنت داشته، باید از این ظرفیت نیز استفاده کند و با نگاه مثبت به آن نگاه کند. با توجه به اینکه استان مرزی هستیم نیاز است که کشورهای همسایه ما نیز این تغییر و تحولات را ببینند و قطعاً در دیدگاه آن‌ها نسبت به کشور ما اثرگذار خواهد بود.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه سیاست
آخرین اخبار