نادر علیزاده رئیس خانه احزاب استان آذربایجان غربی تشریح کرد:
نقش استاندار در جلوگیری از رفتارهای پانترکیسم و پانکردیسم
نادر علیزاده، رئیس خانه احزاب استان آذربایجان غربی در گفتوگو با هممیهن توضیح داد که استاندار جدید باید تلاش کند تا با انتخابهای شایسته از دامن زدن به این فضاها که در گذشته وجود نداشته جلوگیری کند
نادر علیزاده، رئیس خانه احزاب استان آذربایجان غربی در گفتوگو با هممیهن توضیح داد که استاندار جدید باید تلاش کند تا با انتخابهای شایسته از دامن زدن به این فضاها که در گذشته وجود نداشته جلوگیری کند.
آیا با انتخاب استاندار جدید آذربایجان غربی، گفتمان وفاق ملی محقق شده است؟
آقای رحمانی یک نیروی فوقالعاده هستند که تجربههای ملی در زمینههای مختلف دارند و همراه و همسو با دولت هستند و فکر میکنم در 30 سال اخیر بهترین استانداری بود که میتوانست برای استان آذربایجان غربی انتخاب شود. البته باید منتظر ماند و عملکرد ایشان را در ماههای آینده دید و نمیتوان یکطرفه هم قضاوت کرد و گفت که آیا موفق میشود یا نه. اما با توجه به سوابقی که ایشان دارند، میتوانند با کمک مردم، سیاسیون و احزاب به اهدافی که بهویژه آقای پزشکیان بر آنها تاکید کرده است دست پیدا کند.
آقای پزشکیان بر دو مورد در این استان تاکید کردند؛ یکی موضوع دریاچه ارومیه و دیگری موضوع استفاده از قومیتها و مذاهب مختلف که در راستای حفظ وفاق ملی بود. با توجه به اینکه سابقه ایشان بیشتر اقتصادی است و در حیطه محیط زیست فعالیت خاصی نداشتند، آیا میتوانند بحران دریاچه ارومیه را مدیریت کنند؟
ایشان با موضوع دریاچه ارومیه غریبه نیستند، زمانی که نماینده مجلس بودند، در مورد راهکارهای احیای دریاچه تحقیقهای زیادی کردند. در ابتدا نیز گفتند به سمت دانشگاهیان دست دراز میکنند و به سرمایهگذاریهای خارجی نیز برای بهبود وضعیت دریاچه توجه خواهند کرد. درست است که چهره اقتصادی هستند، اما از آنجایی که نماینده مجلس بودند، اگر نه 100 درصد اما میتوانند کاری کنند که وضعیت دریاچه از این خرابتر نشود.
در مورد انتصابهایی که در ادامه خواهند داشت، توصیه شما این است که چه رویکردی را در پیش بگیرند؟
آقای دکتر پزشکیان همیشه بر وفاق تاکید کردند اما متاسفانه برخی این وفاق را چیز دیگری معنی میکنند. برخی با شدیدترین الفاظ دولت را تخریب میکنند و زمانی که برکنار میشوند گلایه دارند که این وفاق ملی نیست. برای پیشرفت دولت باید به آن کمک کرد، حتی اگر انتقاد داریم هم باید به صورت سازنده و مسالمتآمیز باشد. انتقاد با تخریب فرق دارد و کسی که دست به تخریب میزند نباید در مدیریتها باشد.
با توجه به حضور اقوام و مذاهب مختلف، صحبتهایی است مبنی بر اینکه تا زمانی که فضا در استان آذربایجان غربی ملتهب میشود، به طور مثال در این مدت که استان با سرپرست اداره میشد، گروههای پانترکیسم و پانکردیسم از این فضا سوءاستفاده کردند، چرا چنین فضایی در استان وجود دارد و استاندار در برقراری اعتدال چقدر موثر است؟
متاسفانه الان دو دوره است که در استان آذربایجان غربی شاهد بروز چنین فضایی هستیم. هشت سال قبل مسائل قومی و قبیلهای مطرح نبود و ترکها و کردها با مسالمت در کنار هم زندگی میکردند اما متاسفانه دو استانداری که منصوب شدند با سیاستهای خود حساسیت مردم را برانگیختند.
در انتصابات و انتخابها بهگونهای عمل کردند که مردم حساس شوند و مردم هم که حساس شوند واکنش نشان میدهند و این باعث میشود مسائلی پیش بیاید که نمونه آن را در زمانی که استان با سرپرست اداره میشد دیدیم که نمایندگان اقلیت کُرد میگفتند چرا استاندار کُرد نباشد، از این طرف ترکها هم میگفتند که باید از ترکها انتخاب شود. این مسائل را در این ادوار شاهد بودیم وگرنه بحث چندان مهمی نیست و در انتصابات، مدیرانی که انتخاب میشوند استاندار مختار هستند تمام شایستهها را چه کُرد و چه ترک انتخاب کنند و بتوانند به مردم خدمترسانی کنند.