| کد مطلب: ۱۶۰۴۴
عبور از رئیسی

هشداری که سیاسیون درباره پیامد قدرت‌گیری تندروها در مجلس دوازدهم می‌دهند:

عبور از رئیسی

رقابت مجلسی‌ها در مرحله انتخابات به اتمام رسید. اما برخی معتقدند کسانی که با حمایت دولت به کرسی‌ها دست یافتند از رئیسی و دولت سیزدهم هم عبور خواهند کرد.

به گزارش هم‌میهن آنلاین، این تحلیل گرچه از گذشته و با پا گرفتن استراتژی یکدست‌سازی مطرح شد اما در زمان انتخابات مجلس و اعوجاج رفتارهای اصولگرایان اوج گرفت. شکل‌گیری طیف‌های مختلط در اصولگرایان که  آنها را جدا شده از پایداری و نزدیک به دولت می‌دانند و برخی را انقلابی‌تر می‌نامند، همین‌طور افرادی که نشان داده‌اند برای رسیدن به قدرت از هر حربه‌ای استفاده خواهند کرد، بیانگر شرایطی است که جاماندگان از مجلس دوازدهم را به هشدار واداشته. دیروز نماینده خرم آباد و چگینی گفت: «امروز هم آخرین تذکرم به رئیس جمهور محترم این است که آن‌هایی که با زدن دکمه رأی به این مجلس آوردید، همان‌هایی خواهند بود که از روی شما رد می‌شوند، این را بنویس و به خاطر داشته باش!»

مرتضی محمودوند در جلسه علنی دیروزو نطق میان دستور خود، گفت: « در ادامه بیانیه‌ای که دولت علیه نماینده خرم آباد به صورت رسمی اعلام کرد، فقط این نکته را بگویم که حضرت آقا فرمودند حق الناس، حتی نماینده ولی فقیه نیز به شما در خرم آباد اعتراض کرد.»

نماینده مرم خرم آباد و چگینی در مجلس خطاب به رئیس جمهور، افزود: «اولین تذکر به این دولت را یادتان نرود، امروز هم آخرین تذکرم به رئیس جمهور محترم این است که آن‌هایی که با زدن دکمه رأی به این مجلس آوردید، همان هایی خواهند بود که از روی شما رد می‌شوند، این را بنویس و به خاطر داشته باش! چراکه این‌ها مرد دفاع از خون شهدا و اسلام در روزهای سخت نیستند و این موضوع را رزومه و سبقه آن ها نشان می‌دهد.»

مجلس دوازدهم، همراه یا مانع رئیسی؟

این نکته البته در نگاه تحلیلگران سیاسی نیز از چشم دور نمانده است و آنها معتقدند طیف جدید که با چسبندگی به دولت خود را صاحب کرسی‌های مجلس دوزادهم کرده ممکن است علیه رئیسی و دولت سیزدهم به پاخیزد. «مهدی عرب صادق» فعال سیاسی به نامه‌نیوز گفته: «مجلس دوازدهم مانع ریاست جمهوری رئیسی خواهد بود. پایداری ها به نقطه‌ای رسیدند که با وجود سهم داشتن در دولت، از دولت عبور کنند و علیه آقای رئیسی اقدام تشکیلاتی و سیاسی انجام دهند.»

وی در گفت‌وگو با خبرنگار نامه نیوز درباره ترکیب مجلس آینده گفت: اکثریت قریب به اتفاق نمایندگان مجلس دوازدهم برچسب اصولگرایی دارند اما هنوز نمی‌توان مجموعه غالب را تشخص داد و پیش بینی می شود که بالاترین میزان تشتت را در مجلس دوازدهم شاهد خواهیم بود.

وی افزود: گروه آقای قالیباف وزن بیشتری نسبت به سایر جریانات و مجموعه های مجلس دارد اما این به معنای آن نیست که کار برای آقای قالیباف ساده است. او راه بسیار دشواری را در ریاست مجلس پیش رو خواهد داشت. منظور از ریاست مجلس، تنها رسیدن به کرسی ریاست نیست، معتقدم قدرت مانور رئیس مجلس آینده بسیار محدود خواهد شد، دلیلش هم تشتتی است که بین مجموعه های درون مجلس مشاهد خواهیم کرد.

این فعال سیاسی درباره قدرت جبهه پایداری در مجلس آینده اظهار کرد: پایداری قدرت جذب و همراه کردن اکثریت نمایندگان را ندارد، از این رو معتقدم ضعف تشکیلاتی پایداری در مجلس دوازدهم بر همه آشکار خواهد شد. مجلس دوازدهم انتهای راه برای پایداری خواهد بود چون مشخص می شود که جز تنش و جنجال آفرینی چیزی در چنته ندارد.

وی درباره روابط بین دولت و مجلس ادامه داد: مجلس دوازدهم از دولت سیزدهم عبور و کار را برای دوره بعد ریاست جمهوری آقای رئیسی بسیار سخت خواهد کرد. پیش بینی می شود که در یک سال پیش رو تا پایان دولت سیزدهم، استیضاح چند وزیر را شاهد باشیم. در مجموع معتقدم مجلس دوازدهم مانع ریاست جمهوری رئیسی خواهد بود.

این استاد دانشگاه گفت: پایداری‌ها به نقطه ای رسیدند که با وجود سهم داشتن در دولت، از دولت عبور کنند و بر علیه آقای رئیسی اقدام تشکیلاتی و سیاسی انجام دهند.

دیدگاه

ویژه سیاست
سرمقاله
پربازدیدترین
آخرین اخبار