ترامپ از موفقیتهای اسرائیل بهرهبرداری کند
ترامپ به سرعت تسلیحات تعلیقشده را آزاد کرد و تحریمها را برطرف کرد و به وضوح نشان داد که بسیار بعید است دولت ترامپ هرگز عامدانه جلوی ارسال تسلیحات را به اسرائیل بگیرد یا در ارسال آنها تاخیر ایجاد کند.
![ترامپ از موفقیتهای اسرائیل بهرهبرداری کند](https://cdn.hammihanonline.ir/thumbnail/mJRztLahP950/Z0T8H9pYUbXo0sZ7HQQFz00WPS0UAOumwm6qBw3FUybpZWY-0IgdRuRQBF-pcVqUR5RyeP2TswdCeyo0woFaD79kLxmvcp_86atk84Zr3YNGtsmaFBzX5g,,/logo+foreign+affairs+copy.jpg)
الیوت آبرامز دیپلمات پیشین آمریکا
روابط آمریکا و اسرائیل در دوران بایدن شاهد نقاط اوجی بود، اما نقاط فرود هم در آن دیدهشد. جو بایدن، رئیسجمهور پیشین آمریکا درحالیکه از جنگ اسرائیل علیه حماس حمایت میکرد، تلاش میکرد منتقدان اسرائیل را نیز در جناح چپ (حتی در وزارت خارجه و کاخ سفید) راضی نگه دارد. او به صورت مستمر نسبت به نحوه اداره جنگ توسط اسرائیل شکایت میکرد، ارسال برخی از کمکهای نظامی آمریکا را به تاخیر میانداخت (از جمله بولدوزرها و برخی مهمات) و دهها گروه شهرکنشین و شهروند اسرائیلی را تحریم کرد.
ترامپ به سرعت تسلیحات تعلیقشده را آزاد کرد و تحریمها را برطرف کرد و به وضوح نشان داد که بسیار بعید است دولت ترامپ هرگز عامدانه جلوی ارسال تسلیحات را به اسرائیل بگیرد یا در ارسال آنها تاخیر ایجاد کند. توانایی ارتش اسرائیل در هر صورت عامل تشدید قدرت آمریکا است و منافع آمریکا را پیش میبرد اما ترامپ باید فراتر از اعلام حمایت کامل از اسرائیل و مخالفت با سلاح هستهای ایران اقدام کند.
در طول چندین دهه گذشته، منطق متعارف اینگونه میگفت که آشتی اعراب و اسرائیل تا پیش از حل و فصل مسئله فلسطین غیرممکن است اما انعقاد توافقهای ابراهیم توسط ترامپ نشان داد که این منطق درست نیست.
امروز هم او نباید از طریق بنبست بدون پایان در مواجهه با ایران دنبال ثبات کاذب باشد بلکه باید کلاً منطقه را متحول کند. او باید تغییراتی را که اسرائیل از طریق تضعیف حماس در غزه و حزبالله در لبنان رقم زدهاست، تقویت کند، آسیبپذیری نظامی ایران را علنی کند و در سوریه پس از اسد نقش جدی بر عهده بگیرد.
ایالات متحده آمریکا حالا این فرصت را دارد که ایران و متحدانش را به لبه پرتگاه بفرستد. چراکه تنها راهحل برای مشکل جمهوری اسلامی، نابود شدن آن است. ایالات متحده و متحدانش باید به نیابت از مردم ایران علیه جمهوری اسلامی کارزار فشار ایجاد کنند. این تلاشها باید شامل تبلیغ در مورد سرکوب و نقض حقوق بشر توسط ایران باشد و شامل جنگ سیاسی علیه ایران شود. باید دائم از شکستهای اقتصادی و سختگیری حکومت انتقاد کرد، در صورت تهدید ایران از همسایگان تهدیدشده حمایت کرد و به صورت پنهانی و علنی به ایرانیانی که علیه رژیم اعتراض میکنند، کمک رساند.
روابط رونالد ریگان، رئیسجمهور پیشین آمریکا با اتحاد جماهیر شوروی به ما نشان میدهد که تعامل از طریق مذاکرات عملگرایانه با یک حکومت دشمن، بدون نشان دادن لبه تیز جنگ ایدئولوژیک غیرممکن است. برای یک رئیسجمهور آمریکا ممکن است که بدون از دست دادن جایگاه اخلاقی با یک دشمن خودکامه مذاکره کند. برای این منظور رئیسجمهور آمریکا بهرغم مخاطرات نباید حمایت از مردمی را که به دنبال آزادی هستند و مدام اعتراض میکنند، کنار بگذارد.
ایالات متحده باید چنین مذاکراتی را همیشه تاکتیکی در تلاش دائمی برای صلح در خاورمیانه ببیند. این هدف بدون سرنگونی جمهوری اسلامی و جایگزینی آن با یک حکومت که نیروهای نیابتی، نفرت از اسرائیل و آمریکا و تلاش برای سلطه بر دیگر کشورهای منطقه را رها کند، میسر نمیشود. تا آن زمان حضور نظامی آمریکا در منطقه نباید متوقف شود.
تا رسیدن لحظه موعود، ترامپ باید از تمامی مزیتهای واشنگتن که بخش بزرگی از آنها در نتیجه اقدامات نتانیاهو ایجاد شدهاست، بهره ببرد. در طول چهار سال ریاستجمهوری، ترامپ میتواند خاورمیانهای به یادگار بگذارد که در آن دوستان واشنگتن از همیشه قویتر و دشمنان واشنگتن از هر زمان دیگری ضعیفتر هستند.