از جامعه چه خبر؟
نامه به دادستانی درباره حریم تهران

نامه به دادستانی درباره حریم تهران
رئیس شورای شهر تهران از ارسال نامهای به دادستانی برای پیگیری موضوع حریم تهران خبر داد. مهدی چمران در این باره گفت: «درباره حریم هنوز به نتیجه نرسیدهایم ولی روز گذشته با معاون دادستان تهران جلسهای داشتیم که به این موضوع اشاره شد. از سوی دیگر نامه مستدل و مفصلی برای دادستان ارسال شده و این موضوع را پیگیری میکنیم. قطعاً ما گلادیاتور نیستیم که به یکدیگر چنگ بیندازیم. همه در کنار هم زندگی میکنیم و باید موضوع حریم را حلوفصل کنیم.»
شناسایی 10 بیماری نادر جدید
مدیرعامل بنیاد بیماریهای نادر از افزایش شمار بیماریهای نادر در کشور خبر داد. حمیدرضا ادراکی بیان کرد، پیشازاین ۴۲۲ نوع بیماری نادر در ایران شناسایی شده بود که اکنون این آمار به ۴۳۲ بیماری رسیده است. او بر لزوم برقراری بودجه شناور برای «صندوق حمایت از بیماریهای خاص و صعبالعلاج» تاکید کرد. ادراکی ادامه داد: «از این تعداد بیماری نادر شناساییشده، تاکنون ۳۱۷ نوع بیماری نادر نشاندار شده و تحت پوشش قرار گرفته، اما لازم است بهسرعت تمام این بیماریها تحت پوشش رفته و نشاندار شوند.» او بودجه صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج را محدود دانست: «رقم بودجه از ابتدا یک عدد خاص بوده که به نظر میرسد با توجه به شناسایی انواع بیماریهای نادر در کشور و افزایشیافتن آنها لازم است که بودجه صندوق هم بهشکل موازی افزایش یابد. زمانی که درمان بیماری نادر آغاز میشود، باید این درمان مداوم و مادامالعمر ادامه داشته باشد و اگر نیمهکاره بماند، بیمار شرایط خوبی را تجربه نخواهد کرد. این درحالیاست که بیماریهای دیگر هم به لیست بیماریها اضافه میشود و باتوجه به موضوع اخلاق پزشکی نمیتوان این بیمار را بهخاطر تاخیر در شناسایی نوع بیماریاش، در صف انتظار و نوبتدهی قرار داد.»
کلاهبرداری ۴ میلیاردی یک دعانویس
رئیس پلیس آگاهی استان خبر داده که عضو اصلی یک باند کلاهبرداری که به بهانه دعانویسی و مداوای بیماری، ۴۰ میلیارد ریال از مردم کلاهبرداری کرده بود، دستگیر شد. حمیدرضا میرحبیبی دراینباره گفت: «در پی شکایت یک شهروند بهسبب فریب و کلاهبرداری از او، مشخص شد خانمی کلاهبردار با مراجعه به او در مغازهاش و باز کردن سر صحبت، متوجه بیماری فرزند او شده و با معرفی خود بهعنوان کارمند یک نهاد قضایی، شاکیه را به یک دعانویس برای رفع بیماری فرزندش معرفی و به همین بهانه از او یک خودرو، مقادیری طلا و یک سفته دریافت نموده اما پس از ترک محل، گوشی خود را از دسترس خارج میکند.» او ادامه داد: «در این رابطه با پیجوییهای تخصصی کارآگاهان مشخص شد، این خانم همراه دو متهم دیگر، با معرفی خود بهعنوان وکیل دادگستری، کارمند دادگاه و دیگر عناوین، از ۱۰ شهروند دیگر نیز به همین شیوه کلاهبرداری کردهاند که در ادامه، متهمه اصلی شناسایی و با ردزنیهای تخصصی در یکی از روستاهای اطراف رفسنجان دستگیر شد.» سرهنگ میرحبیبی با اشاره به اینکه تاکنون ۱۱ مالباخته که بیش از ۴۰ میلیارد ریال از آنها کلاهبرداری شده، شناسایی شدهاند، گفت: «تلاش پلیس برای شناسایی و دستگیری دیگر متهمان مرتبط با این کلاهبرداری و احقاق حق مالباختگان، ادامه دارد.»