| کد مطلب: ۹۶۷۸
از جامعه چه خبر؟

از جامعه چه خبر؟

شیوع ۲۵درصدی اختلالات روان

hajati gholamreza

شیوع ۲۵درصدی اختلالات روان

عضو انجمن روانپزشکان ایران گفت: «شیوع اختلالات روانپزشکی در جوامع ۲۴ تا ۲۵درصد است. این عدد در برخی جوامع کمتر و در برخی دیگر بیشتر است اما پراکندگی‌ آن در سطح جهان تقریباً یکسان است.» غلامرضا حاجتی به ایسنا گفت: «دوره کودکی دوره‌ای خاص و حساس است که لازم است سرمایه‌گذاری‌ها برای تربیت فرزندان از همین دوره آغاز شود. بسیاری از اختلالاتی که در دوره بزرگسالان نمایان می‌شود، به شرایط دوران کودکی باز می‌گردد.» عضو انجمن روانپزشکان ایران تاکید کرد: «به‌طورکلی شیوع اختلالات روانپزشکی در جوامع 24 تا 25درصد است؛ این عدد در برخی جوامع کمتر و در برخی بیشتر است اما پراکندگی‌اش در سطح جهان تقریباً یکسان است و چه در کشورهای پیشرفته، چه در کشورهای غیرپیشرفته، تفاوت فاحشی با هم ندارند، اما مهم پرداختن به این موضوعات است؛ چراکه اگر امسال برای دوره کودکی سرمایه‌گذاری کنیم، نتیجه آن را 10 تا 20سال دیگر در جامعه خواهیم گرفت.»

vahidi

اتباع شناسنامه نمی‌گیرند

وزیر کشور با تکذیب اخبار شناسنامه‌دار شدن اتباع خارجی، از صدور کد و «شناسه» برای مهاجرین و اتباع خارجی خبر داد. به گزارش ایسنا،‌ احمد وحیدی، وزیر کشور درباره ساماندهی اتباع خارجی در کشور ضمن رد صدور شناسنامه برای آنها، گفت: «شنیده شده برخی گفته‌اند، بناست برای اتباع و مهاجرین، شناسنامه صادر شود که غلط است. درواقع قرار است برای آنها شناسه صادر شود که شناسه به‌معنای همان کد است که براساس آن، ساماندهی اتباع و مهاجرین انجام می‌شود.» او ورود مهاجرین افغانستانی به کشور را حاصل سیاست‌های غلط استکبار جهانی درنتیجه مشکلات داخلی این کشور دانست و گفت: «آمارهای ارائه‌شده در این رابطه درست نیست.» وزیر کشور به ایسنا گفت: «براساس طرح ساماندهی اتباع خارجی، این اتباع نباید در محدوده برخی اماکن سکونت داشته باشند؛ برهمین‌اساس طرح خروج آنها از اطراف برخی اماکن، در حال اجراست.»

Filippo Grandi

تعداد بی‌سابقه پناهجویان

براساس آمارهای رسمی، تعداد پناهجویان در سراسر جهان به ۱۱۴میلیون نفر رسیده است. به گزارش ایسنا، بنا بر اعلام «فیلیپو گراندی»، رئیس کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR)، تعداد پناهجویان در سراسر جهان به بالاترین حد خود یعنی حدود ۱۱۴میلیون نفر رسیده است. کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل اعلام کرده است، در نیمه اول سال میلادی (۲۰۲۳)، جنگ‌ها و درگیری‌ها به‌ویژه در اوکراین، سودان، میانمار و جمهوری دموکراتیک کنگو، مردم را مجبور به ترک خانه‌های خود کرده است. آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا پیش‌ازاین اعلام کرده بود، بیش از ۸۰۰هزار متقاضی پناهندگی را از ابتدای سال ۲۰۲۳ ثبت کرده است و انتظار می‌رود شمار پناهجویان در اتحادیه اروپا، سوئیس و نروژ تا پایان سال از مرز یک‌میلیون عبور کند. بحران انسانی در افغانستان و وضعیت سومالی که با خشکسالی، سیل و ناامنی دست به گریبان است نیز از دلایل دیگر شمار بالای پناهندگان اعلام شده است.

دیدگاه

ویژه جامعه
آخرین اخبار