خبرسازان
هشدار یونیسف درباره نوزادان غزه
هشدار یونیسف درباره نوزادان غزه
یونیسف اعلام کرد که دستکم ۱۳۰نوزاد نارس در بیمارستانهای غزه در معرض خطر مرگند؛ چراکه کمبود سوخت در نوار غزه وجود دارد. به گزارش ایسنا، سازمانهای بینالمللی و مسئولان محلی هشدار دادند که اگر بیمارستانهای غزه از سوخت لازم برای تولید برق برخوردار نشوند، ممکن است نوزادان تازه متولدشده جان خود را از دست بدهند. جاناتان کریکس، سخنگوی یونیسف گفت: «درحالحاضر ۱۲۰نوزاد در انکوباتورها هستند و ۷۰نوزاد از آنها در تهویه مکانیکی هستند. البته ما بسیار نگران آنها هستیم.» براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، درحالحاضر حداقل ۵۰هزار زن باردار در غزه نمیتوانند به خدمات اولیه بهداشتی دسترسی داشته باشند، درحالیکه حدود ۵۵۰۰نفر از آنها در ماه آینده زایمان میکنند. از آغاز حملات، بیمارستانهای غزه با کمبود جدی دارو، سوخت و آب، نهتنها برای مراقبت از هزاران نفر از مجروحان بمباران رژیم صهیونیستی، بلکه برای بیماران عادی نیز مواجه شدهاند.
افزایش مصدومان حوادث رانندگی
پزشکی قانونی استان تهران از مراجعه بیش از ۲۰هزار نفر از مصدومان حوادث رانندگی به مراکز پزشکی قانونی این استان در نیمه اول امسال خبر داد. به گزارش ایسنا، اداره کل پزشکی قانونی استان تهران اعلام کرد که در ششماهه نخست امسال ۲۳هزار و ۳۴۷نفر بهدلیل صدمات ناشی از تصادفات، به مراکز پزشکی قانونی استان تهران مراجعه کردند. این تعداد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که تعداد مراجعین مصدومان تصادفات، ۲۱هزار و ۵۰۷نفر بود، افزایش 8درصدی را نشان میدهد. همچنین از تعداد مراجعین مصدومان تصادفات در 6ماهه اول امسال؛ ۶۲۰۵نفر زن و ۱۷هزار و ۱۴۲نفر نیز مرد بودند.
تغییر اقلیم، مهمترین چالش کشور
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیطزیست گفته است که تغییر اقلیم، بزرگترین و مهمترین چالش کشور است و میتواند تنوع زیستی و منابع آبی را تحتتاثیر قرار دهد و موجب وقوع سیلاب و افزایش آلودگی هوا شود. داریوش گلعلیزاده دراینباره گفت: «افزایش بیابانزایی ازجمله تاثیرات تغییرات اقلیمی است و درحالحاضر کانونهای بحرانی از 6/7میلیون هکتار به 5/14میلیون هکتار افزایش یافته است.» او ادامه داد: «ایران رتبه یک دنیا در شدت مصرف انرژی (5/2برابر میانگین دنیا، حدود دو برابر چین و حدود ۱۵برابر ژاپن) را دارد؛ علاوه بر آن نرخ فرسایش خاک در کشورمان شش تا هفت برابر میانگین دنیا، نرخ فرونشست کشور سالانه حدود ۱۲سانتیمتر و میانگین مصرف بنزین در کشور روزانه ۱۱۵میلیون لیتر (تبخیر روزانه حدود ۳۰۰هزار لیتر) است.» گلعلیزاده گفت: «راندمان نیروگاههای حرارتی حدود ۳۸درصد، تولید انرژی ۶۴درصد وابسته به سوختهای فسیلی، سهم انرژیهای تجدیدپذیر کمتر از یکدرصد، هدررفت گاز ناشی از فلرینگ (مشعلسوزی) روزانه حدود ۴۲میلیون مترمکعب (عدمالنفع اقتصادی سالانه حدود ۵میلیارد دلار) و مرگومیر منتسب به آلودگی هوا ۲۶هزار نفر در سال ۱۴۰۱ و خسارت اقتصادی 3/1میلیارد دلار است.»