پاسخ به گزارش کمبود معلم
پس از انتشار گزارشی درباره بحران کمبود معلم در ایران که پیش از این مسئولان وزارت آموزش و پرورش هم آن را تایید کرده اند، حالا مرکز رسانه این وزارتخانه پاسخی را د
پس از انتشار گزارشی درباره بحران کمبود معلم در ایران که پیش از این مسئولان وزارت آموزش و پرورش هم آن را تایید کرده اند، حالا مرکز رسانه این وزارتخانه پاسخی را درباره این گزارش ارسال کرده که در ادامه می خوانید.
ضمن آرزوی سلامتی و توفیق روزافزون، در پاسخ به مطلب مندرج در آن روزنامه به تاریخ ۱۴۰۲/۰۷/۱۸ باعنوان«شاگرد آمد معلم نیامد»، پاسخ مركز برنامهریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزشوپرورش را به استحضار میرساند:
بررسی وضعیت نیروی انسانی و نیازسنجی آن، همه ساله در حوزههای آموزشی براساس شاخصهای نسبت دانشآموز به گروه معلم و نسبت دانشآموز مشمول به كاركنان تخصصی (موضوع نامه شماره 177010 مورخ ۱۳۹۷/۰۴/۱۳ سازمان اداری و استخدامی كشور) و در حوزه پرورشی براساس قانون احیای معاونت پرورشی و تربیتبدنی در وزارت آموزشوپرورش مصوب سال 1385 هیئتوزیران محاسبه میشود. برایناساس؛ هر سال قراردادی با عنوان تفاهمنامه توسعه سنواتی نیروی انسانی با ادارات كل آموزشوپرورش منعقد میشود كه در آن نیاز به گروه معلم براساس شاخصهای مذكور و برنامه هفتگی آموزشی مصوب شورایعالی آموزشوپرورش محاسبه و براساس نیروی انسانی شاغل و تأثیر پرسنل خروجی (ازجمله بازنشستگی، تقلیل ساعت آموزشی، تقلیل ساعت جانبازان و ایثارگران و معلولین و...) و نیروی انسانی ورودی (ازجمله فارغالتحصیلان دانشگاه فرهنگیان، جذب آزمون استخدامی ماده 28 و سرباز معلم و...) وضعیت كمبود و مازاد نیروی انسانی تعیین میگردد كه با عنایت به موارد ذكرشده برای سال تحصیلی 1403-1402 میزان 162774 نفر كمبود محاسبه گردیده است.
همچنین با در نظر گرفتن تعداد دانشآموزان ورودی و همسو با سیاستهای معاونین محترم آموزش، همچنین آمایش سرزمینی استان، تعداد كلاس مورد نیاز در هر استان پیشبینی میشود. این پیشبینی با هدف نیل به شاخصهای مصوب از سوی سازمان اداری استخدامی كشور و بهبود كیفیت آموزشی و براساس شرایط حاكم بر استان و با در نظر گرفتن وضعیت نیروی انسانی، فضای فیزیكی موجود و... صورت میپذیرد. لازم به ذكر است براساس مصوبه ماده واحده جذب (833) اولویت اصلی جذب و تأمین نیروی انسانی از طریق دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهیدرجایی میباشد، لیكن بهدلیل كمبود امكانات و تجهیزات مورد نیاز در دانشگاههای مزبور بخشی از نیاز نیروی انسانی علاوه بر شیوه فوقالذكر از طریق برگزاری آزمون استخدامی دستگاههای اجرایی (جذب ماده 28) تأمین میگردد. همچنین در صورت صدور مجوز و تأمین اعتبار باقی نیاز از طریق:
-استفاده از ظرفیت غیرموظف شاغلین
-جذب سرباز معلم و طلاب وظیفه
-بهكارگیری بازنشستگان موضوع تبصره 2 قانون منع بهكارگیری بازنشستگان با موافقت سران قوا
-تدریس موظف عوامل اجرایی
-بهكارگیری خرید خدمات آموزشی