از جامعه چه خبر؟
ضربالاجل یک هفتهای دادستان تهران به قضات: بازداشتیها را تعیین تکلیف کنید
ضربالاجل یک هفتهای دادستان تهران به قضات:
بازداشتیها را تعیین تکلیف کنید
حدود دو هفته پس از آنکه غلامحسین محسنیاژهای، رئیس قوهقضائیه برای چندمینبار به مقامهای قضایی توصیه کرد تا جایی که میشود قرار بازداشت موقت صادر نکنند، دیروز خبر رسید که علی صالحی، دادستان تهران به قضات دستور داده است بهصورت فوری و در یکهفته، متهمانی را که بیش از یکماه در بازداشتگاهها ماندهاند، تعیین تکلیف کنند. دادستان تهران در جلسهای که دیروز با مدیرکل زندانهای استان تهران، معاونان دادستان و سرپرستان نواحی ۳۲ گانه دادسرای تهران برگزار کرد، گفته است که در راستای تأکیدات رئیس قوهقضائیه درباره لزوم اعمال دقت و حساسیت در صدور قرار بازداشت و سایر قرارهای تأمین کیفری، این موضوع باید بهصورت روزانه رصد و کنترل شده و قرارهای تأمین صادره و تناسب آنها میبایست با دقت و حساسیت بررسی شود: «ضمن اینکه قرار بازداشت موقت لازم است صرفاً در موارد ضروری و در چارچوب قانون صادر شود.» او در ادامه گفت: «همکاران قضایی صرفاً پس از اخذ و جمعآوری دلایل و مستندات مکفی باید نسبت به احضار افراد اقدام کنند تا شخصی بدون دلیل بازداشت نشود. ضمن اینکه لازم است سرپرستان نواحی دادسرای تهران، عملکرد شعب را به صورت روزانه بررسی
کرده تا جز در موارد ضروری و قانونی، قرار تأمین منتهی به بازداشت صادر نشود و فرد بیگناهی دراینزمینه در زندان نماند.»
صالحی بر نقش مؤثر استفاده از تسهیلات ارفاقی نظیر عفو، آزادی تحت نظارت سامانههای الکترونیک (استفاده از پابند الکترونیک)، مرخصی متصل به آزادی، نظامهای نیمهآزادی، آزادی مشروط و... در کاهش جمعیت کیفری و تسهیل فرآیند باز اجتماعی شدن محکومان هم تاکید کرد و گفت که هرچند در نیمه اول سال جاری با درخواست اعطای ۷۵۸مورد ارفاقات قانونی به زندانیان واجد شرایط موافقت شده، لکن لازم است با نظارت مستمر قضات ناظر بر زندانها و بررسی رفتار و سلوک محکومان، شناسایی و پیشنهاد ارفاقات قانونی به سایر افراد مستحق و واجد شرایط برخورداری از این تسهیلات، تداوم یابد.
هشتم مهرماه بود که محسنیاژهای، رئیس قوهقضائیه خطاب به مقامات قضایی گفت: «قرارهایی که میخواهید صادر کنید آنجایی که ضرورت ندارد، قرار بازداشت موقت نزنید، آنجایی هم که ضرورت ندارد، قراری صادر نکنید که منجر به بازداشت فرد شود. اگر قراری صادر کردید، کاری کنید که تأمین کند و منجر به بازداشت فرد نشود و اگر شد، کاری کنید که بتواند زودتر حل کند و در بازداشت نماند.» او ادامه داد: «آنهایی که زندانی هستند را زودتر رسیدگی کنید، مثلاً قرار بازداشتی دارد و در زندان است، زودتر و با اولویت تعیین تکلیف کنید. مواردی که بیرون بودن فرد تالی فاسد و مفسده ندارد، از مجازات جایگزین حبس استفاده کنید، اما اگر ضرورت دارد و بیرون بودن فرد مفسده دارد، باید حبس صادر شود. اگر تبعات ندارد، تالی فاسد ندارد و مفسده ندارد از مجازات جایگزین استفاده کنید.»
پس از این سخنان رئیس قوهقضائیه بود که کاربران شبکههای اجتماعی و بعضی رسانهها، از تعدادی از متهمان در بازداشت موقت نام بردند و خواستار آزادی آنها شدند؛ ازجمله الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هممیهن و نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه شرق که بیش از یکسال است که در بازداشت موقت هستند.
آنفلوآنزا شایعتر از کرونا
عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا ضمن تشریح چرایی افزایش عفونتهای تنفسی بهویژه در یکی، دوهفته اخیر در کشور گفت: «درحالحاضر آنفلوآنزا نسبت به کرونا شایعتر است؛ با این وجود تاکید میشود که هنوز کرونا وجود دارد و لازم است افراد و خانوادهها رعایت موارد بهداشتی را جدی بگیرند.» احمد طباطبایی به ایسنا گفت: «به نظر میرسد در هفته اخیر عفونتهای تنفسی نسبت به هفتههای قبل افزایش یافته و این موضوع تحت تاثیر عواملی همچون حضور در مدارس، دانشگاهها و شکلگیری مجامع عمومی است. اکنون هم مرگومیر ناشی از این بیماری اغلب در افراد دچار بیماریهای زمینهای، بیماران سرطانی و شیمیدرمانی، سالمندان، بیماران مزمن ریوی و... است.»