| کد مطلب: ۹۱۱۸
از جامعه چه خبر؟

از جامعه چه خبر؟

کاهش ذخایر خون در تهران

shobar montazer

کاهش ذخایر خون در تهران

مدیرکل انتقال خون استان تهران با اشاره به آغاز فصل سرما، از کاهش اهدای خون در پایتخت ابراز نگرانی کرد. منتظر شُبّر گفته است که اگرچه در ذخیره خون، مشکلی نداریم و سطح ذخیره در حد یک هفته است، اما باتوجه به اینکه عمر پلاکت کوتاه و حداکثر سه‌روز است، وضعیت ذخایر آن مناسب نیست. او با بیان اینکه روند کاهش اهدای خون در شهریورماه تقریباً در همه کشور وجود داشته، گفت: «به دلیل اینکه استان تهران، قطب پزشکی و انجام بسیاری از اعمال جراحی است و بسیاری از بیماران از دیگر نقاط کشور برای ادامه درمان به تهران می‌آیند، نیاز به خون و فرآورده‌های آن زیاد است، بنابراین از مردم می‌خواهیم که برای اهدای خون در این روزها اقدام کنند.»

borhani setareh kazemi

نامه 300نفر درباره محسن برهانی

بیش از 300نفر از دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه تهران در نامه‌ای به رئیس دانشگاه و رئیس دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی، خواستار حل مشکل تعلیق محسن برهانی، استاد حقوق این دانشگاه شدند. در این نامه که چندروز پس از تعلیق برهانی نوشته شده و رونوشت آن به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی ارسال شده، آمده است: «از ابتدای بازۀ ثبت‌نام این ترم، دانشجویان حقوق دانشکده (در هر سه‌مقطع)، نام دکتر محسن برهانی را در میان اساتید ندیدند. درس‌هایی که در 15سال گذشته، فقط با ایشان برگزار می‌شد (مانند قواعد فقه، متون فقه و ...) را اکنون «اساتید گروه آموزشی» ارائه می‌دادند. این مسئله موجب سردرگمی و نگرانی دانشجویان شد و امید به اصلاح این وضعیت می‌رفت. اکنون به‌موجب خبری که از شنیدن آن هراس داشتیم، مشخص شده که چندی است حکم تعلیق دکتر برهانی صادر گردیده و دانشگاه از وجود ایشان محروم شده ‌است. ما دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، فارغ از تأیید یا رد دیدگاه‌های استاد دکتر محسن برهانی، بر این باوریم که اولاً نقش‌آفرینی علمی در فضای عمومی، برای ارتقای سطح آگاهی عمومی، ضرورتی حیاتی است؛ به‌جای ساکت کردنِ اساتید از طریق سازوکارهای انضباطی و کیفری، باید اجازه داده شود با سعۀصدر، اندیشه‌ها طرح و بررسی شوند.»

mirzabeygi mohammad

مهاجرت سالانه 2هزار پرستار

محمد میرزابیگی، رئیس کل نظام پرستاری کشور با اشاره به اینکه سالی 2هزار پرستار از کشور مهاجرت می‌کنند، گفته است: «سال 99 مقام معظم رهبری صراحتاً در تلویزیون اظهارنظر داشتند و سال بعدش در دیدار با پرستاران به اجرای قوانین تأکید کردند. لذا اگر وزارت بهداشت و مجموعه‌های متولی قانون، رهنمودهای مقام معظم رهبری و دستورات رئیس‌جمهور را درست اجرا کنند، تأثیر 90درصدی دارد؛ یعنی مهاجرت وجود دارد و مهاجرت معکوس را زیاد می‌کند. پرستاران تنها گروهی بودند که چه در اوج کرونا و چه در این بحران‌ها، آمار مهاجرت‌شان در آن مقطع خاص کم شد.» او ادامه داد: «مسئله اول بدون تعارف، معیشت و مادیات است که بالاخره در برخی کشورها مزایای بیشتری به پرستاران می‌دهند. البته من نمی‌گویم همه تکنولوژی‌های پیشرفته غرب و اروپا در ایران هم هست، اما پرستاران ما خیلی با آنجا فاصله ندارند. یکی از دلایل هم می‌تواند همین باشد که درباره روش‌هایی که در ایران نیست یا کمتر هست، چیزهایی یاد می‌گیرند.»

دیدگاه

ویژه جامعه
آخرین اخبار