خبرسازان
محدود کردن صدور مجوز برای ساخت باغوحشهای جدید
محدود کردن صدور مجوز برای ساخت باغوحشهای جدید
معاون سازمان محیطزیست از محدود کردن صدور مجوز برای احداث باغوحشهای جدید با هدف کاهش احتمال وقوع تخلف در این مراکز خبر داد و گفت: «درحالحاضر رتبهبندی اولیه باغوحشها انجام شده، اما انجام نظارت میدانی مجدد توسط یک تیم متخصص زیرنظر ستاد سازمان، در دستور کار قرار گرفته است.» حسن اکبری به ایلنا گفت: «محدود کردن صدور مجوز برای احداث باغوحشهای جدید، نهتنها به کاهش احتمال وقوع تخلفات در این مراکز کمک میکند، بلکه باعث میشود سازمان محیطزیست بتواند برنامههای جدیتری را برای ساماندهی و استاندارد کردن شرایط نگهداری از گونههای جانوری در این مراکز اجرا کند.» او ادامه داد: «بههرحال نمیتوان انکار کرد که فرصت برای باغوحشها بهمنظور ارتکاب به تخلفات حوزه حیاتوحش، فراهمتر از افراد عادی است، بنابراین اگر متوجه شویم که مسئولان یک باغوحش اقدام به خریدوفروش غیرقانونی یک گونه جانوری کردهاند یا بهنوعی در قاچاق حیاتوحش نقش داشتهاند، برخورد با آنها را بهشکلی جدیتر از سایرین در دستور کار قرار میدهیم.»
رشد یکدرصدی مشارکت زنان در کسبوکار
طبق جدیدترین آمارهای مرکز آمار ایران، میزان مشارکت اقتصادی زنان در سال گذشته بهطور میانگین 3/13 درصد بوده است که نشان از رشد حدود یکدرصدی مشارکت زنان در فعالیتهای حوزه اقتصادی و کسبوکار دارد. به گزارش ایرنا، جمعیت شاغل ۱۵ساله و بیشتر کشور در بهار سالجاری براساس جدیدترین آمارهای مرکز آمار ایران، ۲۴ میلیون و ۳۰۶ هزار نفر بوده که ۲۰ میلیون و ۴۳۹ هزار نفر آنان مردان و سه میلیون و ۸۶۶ هزار نفر را زنان تشکیل میدهند. این درحالیاست که زنان نیمی از جمعیت ۸۴ میلیون نفری کشور را به خود اختصاص دادهاند. نرخ مشارکت اقتصادی جمعیت ۱۵ساله و بیشتر نیز، در بهار سال ۱۴۰۲ طبق این دادههای آماری 2/41 درصد بوده که 3/68 درصد این مشارکت اقتصادی توسط مردان و 1/14 درصد ازسوی زنان بوده است و این نشان میدهد که زنان 14 درصد فعالیتهای مختلف را در عرصههای کسبوکار در کشور بهعهده دارند.
میزان بالای «مهاجرت» سمپادیها
معاون وزیر آموزشوپرورش و رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، با بیان اینکه نزدیک 70 درصد از رتبههای تکرقمی و زیر ۳۰۰۰ کنکور از دانشآموزان سمپادی هستند، گفت: «میزان مهاجرت سمپادیها پایین نیست و شبیه فارغالتحصیلان دانشگاههای خوب کشور و کموبیش همان عدد است.» الهام یاوری که در یکی از برنامههای تلویزیونی صحبت میکرد، در پاسخ به این سوال که این مهاجرت با هدف اصلی که پرورش سرمایههای کشور برای آینده است، مغایرت ندارد؟ توضیح داد: «همینطور است. علت عمده این مشکل نیز به شکافی برمیگردد که در سالهای قبل بین سمپاد و در دوره تحصیل عمومی با بنیاد ملی نخبگان و وزارت علوم ایجاد شده است. ما بهشدت تلاش میکنیم این شکاف را کاهش دهیم و گفتوگوی خوبی بهویژه با بنیاد نخبگان داشتهایم تا این بچهها پس از فارغالتحصیلی در مدارس، جذب بنیاد ملی نخبگان شوند.»