از جامعه چه خبر؟
قطع درختان سعدآباد
قطع درختان سعدآباد
تصویر قطعشدن تنه تعدادی از درختان در مجموعه سعدآباد، رسانهای شده است. سایت رکنا به نقل از یکی از مدیران این مجموعه نوشته است که این درختان درگیر نوعی سوسک چوبخوار شده بودند. سایت سلامتنیوز، روز پنجشنبه از قطعشدن تعدادی از درختان مجموعه سعدآباد خبر داد. اینطور که این سایت روایت کرده است، این درختان بهنظر زنده و سرسبز بودند. سایت خبری رکنا، دیروز جمعه بهنقل از یکی از مدیران مجموعه مدعی شد که درختان قطعشده، درگیر سوسک چوبخوار شده بودند. این مدیر که نام او در این گزارش عنوان نشده، تاکید کرده است: «هیچکدام از درختان سالم این مجموعه قطع نشدهاند. تعداد درختان قطعشده، به انگشتان یکدست هم نمیرسد. علت قطع این درختان، درگیرشدن آنها با آفت سوسک چوبخوار بود.» این مدیر درباره سمپاشی این درختان هم تاکید کرد: «سمپاشی انجام شده بود ولی این تعداد درخت که آمارشان زیاد هم نیست، متاسفانه درگیر سوسک چوبخوار شدند و باید قطع میشدند وگرنه برای مراجعان به مجموعه، خطرآفرین بودند.»
ابتلای ۱۴ درصدی ایرانیان به میگرن
رئیس انجمن سردرد ایران گفت: «حدود ۱۴درصد جمعیت بزرگسالان کشور، به سردرد میگرنی مبتلا هستند.» به گزارش ایرنا، منصوره تقا با اشاره به آمارهای ارائهشده در سال ۲۰۱۸ توسط سازمانهای جهانی درباره سردرد، گفت: «در این بررسیها، سردرد میگرن در افراد زیر ۵۰ سال در دنیا، بهعنوان اولین علت ناتوانی شناخته شده است که در کشور ما نیز طبق یک بررسی در چند سال قبل در مورد علل ناتوانی در حیطه بیماریها، سردرد علت اول ناتوانی شناخته شد.» رئیس انجمن سردرد ایران گفت: «سردرد میگرنی در ایران حدود ۱۴درصد در جمعیت بزرگسالان است که نسبت به جمعیت کل کشور، برای افرادی که فقط مبتلا به میگرن هستند بسیار بالاست، همچنین این آمار در گروه نوجوانان درصد بسیار بالاتری را نشان میدهد.» این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: «در یک بررسی انجامشده ازطرف گروه تحقیقاتی ما در گروه نوجوانان که در مدارس صورت پذیرفته، ۶۰ درصد از نوجوانان گفتند که در سهماه گذشته چندین مرتبه سردرد را تجربه کردهاند و بسیاری از اوقات این سردرد منجر به غیبت از مدرسه یا کاهش کارایی این افراد در مدرسه بود که از علل شایع آن سردردهای میگرنی، تنشی و سردردهای پس از ضربههای خفیف با فعالیتهای ورزشی بود.»
افزایش مرگومیر سرخک در دنیا
سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد که میزان مرگومیر ناشی از سرخک در سراسر جهان در سال گذشته میلادی (۲۰۲۲)، ۴۳ درصد افزایش یافته است. به گزارش ایسنا، همچنین موارد ابتلا به این بیماری پس از کاهش چشمگیر سطح واکسیناسیون در دنیا، به میزان قابلتوجهی شدت یافته است. بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، این روند موجبشده که موارد ابتلا به سرخک به ۹ میلیون نفر رسیده، همچنین ۱۳۶ هزار فوتی داشته که عمدتاً در کشورهای فقیرتر و از بین کودکان بوده است.