| کد مطلب: ۹۹۶۱

اعلام آمادگی نمادین نمایندگان برای اعزام به غزه

«اعلام آمادگی نمایندگان مجلس برای اعزام به غزه یک حرکت نمادین و حد همدردی است.» این اظهارنظر فلاحی، یکی از نمایندگان مجلس و عضو جبهه پایداری است که نشان می‌دهد

«اعلام آمادگی نمایندگان مجلس برای اعزام به غزه یک حرکت نمادین و حد همدردی است.» این اظهارنظر فلاحی، یکی از نمایندگان مجلس و عضو جبهه پایداری است که نشان می‌دهد در این موضوع نیز نمایندگان در حد شعار - نه بیش از آن - اقدام کرده‌اند.
با حمله حماس به اسرائیل،‌ رفتار تلافی‌جویانه اسرائیل و بمباران متعدد غیرنظامیان را شاهد بودیم. حملات تلافی‌جویانه اسرائیل بر مردم غزه موجب شد تا دبیرکل سازمان ملل نسبت به این اقدام واکنش نشان دهد؛ هرچند خروجی‌ای برای آتش‌بس نداشت. در چند روز اخیر در بسیاری از شهرهای مهم در آمریکا و اروپا تظاهرات گسترده‌ای برای دفاع از مردم غزه را شاهد بودیم. دامنه این اعتراضات به محیط دانشگاهی در آمریکا نیز رسیده است. در ایران نیز در واکنش به این حملات کمپین «حریفت منم» راه‌اندازی شد و افرادی در واکنش به این حملات اعلام کردند که آماده اعزام به غزه هستند تا حریف اسرائیل شوند. حتی دیوارنگاره میدان ولیعصر تهران که به دیوارنگاره‌ سیاسی پایتخت تبدیل شده است نیز «حریفت منم» را تبلیغ کرد تا افرادی که قرار است در واکنش به این جنگ حریف اسرائیل شوند یکی پس از دیگری اعلام آمادگی کنند. از جمله کسانی که درباره اعزام به غزه خبر دادند، نمایندگان مجلس بودند. محمدتقی نقدعلی، عضو کمیسیون حقوقی مجلس و نزدیک به جبهه پایداری روز 29 مهرماه آمار نمایندگانی که برای اعزام به غزه ثبت‌نام کرده‌اند را 160 نفر اعلام کرده و گفت:«تعداد زیادی از نمایندگان مجلس تاکنون آمادگی خود را برای اعزام به غزه به جبهه‌های مقاومت اعلام کرده‌اند.» نمایندگان مردم در مجلس از آغازین روزهای فتح‌الفتوح جبهه مقاومت و متعاقباً جنایات رژیم صهیونیستی به‌طور متناوب جنایات این رژیم را محکوم کردند؛ در همین رابطه نمایندگان و سایر کارکنان مجلس پس از آغاز جلسه علنی در خیابان‌های اطراف مجلس شورای اسلامی تظاهرات کردند.
او اعزام نمایندگان مجلس را به تصمیم رهبری گره زده و افزود: «حمایت نمایندگان مجلس از مردم مظلوم فلسطین، امری جدی است. بر همین اساس تعداد زیادی از نمایندگان تاکنون آمادگی خود را برای اعزام به جبهه‌های مقاومت اعلام کرده‌اند. این نمایندگان هر زمانی که امر ولایت، تصمیم حاکمیت و نظام اسلامی لازم بدانند، به جبهه‌های مقاومت اعزام خواهند شد. تاکنون 160 نفر از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی این لیست را امضا کرده‌اند تا بخشی از حقوق خود را برای مظلومان غزه اختصاص دهند.»
با این وجود روز 16 آبان جواد نیک‌بین، عضو کمیسیون فرهنگی تاکید کرد: «در همه جای کشورمان، بسیاری از مردم متقاضی اعزام به غزه برای دفاع از مردم مظلوم فلسطین هستند. اگر تمهیداتی اندیشیده شود و قرار باشد اعزام به غزه برای دفاع از مظلومان فلسطینی انجام شود، ما این آمادگی را داریم. جمع زیادی از نمایندگان در صحن مجلس شورای اسلامی نامه‌ای را امضا و آمادگی خود را جهت اعزام به غزه اعلام کردند. تا جایی که بنده اطلاع دارم، 150 نفر از نمایندگان مجلس برای این کار ثبت‌نام کرده بودند و حتماً تعداد نمایندگان ثبت‌نام‌کننده برای اعزام به غزه تا الان بیشتر هم شده است.» او افزود: «ثبت‌نام نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای اعزام به غزه حتماً دلالت بر این مسئله نمی‌کند که همین الان قرار است ما به غزه اعزام شویم، چراکه فعلاً سیاست امنیتی جمهوری اسلامی ایران عدم مداخله در امور داخلی کشورهاست و حضور فیزیکی در هیچ کشوری نداریم، اما اگر نیاز به این کار باشد، ما نمایندگان مجلس این اعلام آمادگی را کرده‌ایم.» حسن نوروزی، نایب‌رئیس کمیسیون قضایی مجلس نیز در این مورد اظهارنظر کرده و گفت: «در چنین شرایطی آیا سکوت مسلمانان جایز است؟ در همین راستا نمایندگان مجلس برای حضور در میدان نبرد اعلام آمادگی کردند. در جنگ تحمیلی هم که بیش از ۳۵ کشور در حال کمک به رژیم بعث بودند، مردم ایران از تمام نقاط کشور به جنوب و غرب رفتند تا از خاک و ناموس کشور دفاع کنند. اینک هم برای حفظ ناموس مسلمین نمی‌توانیم ساکت بنشینیم و اعلام آمادگی کرده‌ایم تا هر موقع که مسئولین کشور اعلام کنند، برای حفاظت از مسلمین به غزه اعزام شویم. بنابراین در صورت اعلام مسئولین، صددرصد به غزه اعزام خواهیم شد. این کار به هر شکلی که مسئولین صلاح بدانند، قطعاً محقق خواهد شد و ما آماده جانفشانی هستیم.» او در پاسخ به این سوال که اگر نمایندگان به غزه بروند، جلسات مجلس در چه شرایطی برگزار می‌شود؟ تاکید کرد: «ما برای این موضوع فکری نکرده‌ایم. اکنون مهم دفاع از حیثیت مسلمین و کودکان مظلوم غزه است. نمایندگان مجلس چگونه می‌توانند بنشینند و قانون‌گذاری کنند درحالی‌که اصل اسلام به خطر افتاده است؛ لذا در شرایط فعلی باید از اسلام دفاع کرد.»

قرار نیست نمایندگان به غزه بروند

با این وجود برخی از نمایندگان نیز از ثبت‌نام 142 نماینده برای اعزام به غزه خبر دادند. احمدحسین فلاحی، نماینده مجلس و عضو جبهه پایداری با توجه به سیاست‌های کلان کشور، اعلام آمادگی نمایندگان را توجیه کرد. او از نمادین بودن این حرکت آتشین نمایندگان مجلس جهت اعزام به غزه خبر داده و تاکید کرد: «حدود ۱۵۰ نفر از نمایندگان برای حضور در منطقه و حمایت از مردم غزه درخواست اعزام دادند و نماینده دیگری به این موضوع واکنش نشان داده است. این اعلام آمادگی بیشتر جنبه نمادین و ابراز همدردی دارد و هنوز هیچ شرایطی برای اعزام فراهم نیست.» فلاحی درباره علت اعزام نشدن نمایندگان به غزه، گفت: «به نظر می‌رسد هرگز قرار نیست این موضوع عملیاتی شود، زیرا وقتی ایران اعلام کرده بنا بر دخالت در جنگ غزه را ندارد، چنین اعزامی هم صورت نخواهد گرفت.» همچنین حسین جلالی، نماینده رفسنجان نیز گفت: «اعزام نمایندگان به غزه قرار نیست عملیاتی شود، چون ایران نمِی‌خواهد دخالتی در جنگ کند این اعلام نمادین است.»

دیدگاه

ویژه تیتر یک
  • نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز گذشته در وین آغاز به کار کرد. پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی تروئیکای…

  • هرچند تعبیر دوشنبه‌های ملاقاتی و سه‌شنبه‌های نظارتی و چهارشنبه‌های درایتی به طعنه به کار رفته اما اتفاقاً شاهد…

  • نمایندگان مجلس با تقاضای یک فوریت بررسی لایحه «اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» با ۳۸ رأی موافق، ۲۰۷ رأی…

آخرین اخبار