| کد مطلب: ۹۰۲۴

پاکستان قربانی تروریسم

در یک روز سه حمله انتحاری در پاکستان صورت گرفت

در یک روز سه حمله انتحاری در پاکستان صورت گرفت

حملات پی در پی تروریستی در پاکستان ادامه دارد. تنها در سه ماه اخیر حدود شش حمله انتحاری در این کشور به مرگ تعدادی از شهروندان پاکستانی منجر شده است. روز جمعه نیز سه حمله انتحاری در این کشور به وقوع پیوست که تنها در یکی از این موارد که در مراسم جشن میلاد پیامبر اکرم رخ داد، بیش از 50 نفر کشته شده‌اند. هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حملات را برعهده نگرفته است.

روز جمعه 7 مهرماه جمعه‌ای خونین برای ملت پاکستان بود و مردم این کشور شاهد سه حمله انتحاری و مرگ هموطنان خود بودند. اولین حمله مربوطه به انفجاری بود که علیه شرکت‌کنندگان در مراسم میلاد پیامبر به وقوع پیوست. این انفجار 52 کشته برجای گذاشت. ساعاتی بعد از این حمله اما دو حمله تروریستی دیگر در شمال غرب این کشور رخ داد که در این حملات نیز سه تن جان خود را از دست دادند. براساس آخرین آمارها تعداد جان‌باختگان این حملات بیش از 57 تن و تعداد مجروحین ده‌ها تن تخمین زده شده است. بنا بر گزارش رسانه‌های پاکستانی در این حوادث تروریستی یک پاسگاه پلیس و مسجد در شهر «هنگو» واقع در ایالت خیبرپختونخوا در شمال غرب پاکستان هدف حمله مهاجمان انتحاری قرار گرفت. نخست‌وزیر و رئیس‌جمهوری پاکستان طی پیام‌هایی حملات ناجوانمردانه تروریست‌ها به مردم بی‌گناه را محکوم کردند. تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حملات تروریستی را بر عهده نگرفته‌اند و «گروه تحریک طالبان پاکستان» نیز هرگونه دخالت در این حمله را رد کرده است. با این حال نشریه نزدیک به ارتش پاکستان در مطلبی کابل و دهلی‌نو را مسئول حملات تروریستی روز گذشته در پاکستان معرفی کرد. «اکسپرس تریبون»، نشریه نزدیک به ارتش پاکستان در مطلبی با اشاره به حملات تروریستی روز گذشته در بلوچستان و خیبرپختونخوا نوشت: «این حملات یک بار دیگر پیوند شیطانی افغانستان و هند علیه پاکستان را که عامل اصلی ناآرامی در این کشور است، آشکار کرد. دشمن همیشگی که همواره به‌دنبال آسیب رساندن به پاکستان است، می‌خواهد با انجام اینگونه حوادث تروریستی توجه مردم این کشور و جهان را از مشکلات داخلی و خارجی خود منحرف کند. زمان اطمینان از اخراج پناهجویان غیرقانونی افغان در پاکستان فرا رسیده است زیرا تروریست‌ها و عناصر جنایتکار در میان این مهاجران غیرقانونی پنهان شده و به مردم بی‌گناه پاکستان حمله می‌کنند.»

واکنش‌ها به حمله تروریستی پاکستان

ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران در واکنش به این حوادث این اقدام تروریستی ناجوانمردانه در منطقه بلوچستان پاکستان را محکوم و تاکید کرد: «این اقدام کور بار دیگر نشان داد که تروریست‌ها با ناآگاهی و دوری از تعالیم رحمانی دین مبین اسلام، هدفی جز ایجاد تفرقه بین مسلمانان ندارند که البته این بار هم در رسیدن به اهداف نامشروع و غیرانسانی خود ناکام خواهند ماند.» ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه نیز ضمن تسلیت به دولت و ملت پاکستان و بازماندگان قربانیان این حوادث، اقدام تروریستی انجام‌شده درخصوص راهپیمایان میلاد پیامبر رحمت و مهربانی را مصداق بارز دوری تروریست‌ها از تعالیم رحمانی پیامبر گرامی اسلام دانست. سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پیامی خطاب به عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، با ابراز همدردی نسبت به حادثه تروریستی اخیر در این کشور، از آمادگی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران برای هرگونه همکاری و همراهی در مبارزه همه‌جانبه با تروریسم خبر داد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز دو حمله تروریستی جداگانه را که روز جمعه در پاکستان رخ داد، محکوم کرد. استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد، در پاسخ به سوالی درباره واکنش گوترش به این دو حمله گفت: «ما دو انفجار تروریستی را که در پاکستان رخ داد و بیش از 50 نفر را کشتند، به شدت محکوم می‌کنیم و بر لزوم پیگرد عاملان این حمله تاکید داریم. هدف قرار دادن مردم در حالی که مراسم مذهبی خود را به‌صورت مسالمت‌آمیز انجام می‌دادند، انجام این حملات را شنیع‌تر می‌کند.» وزارت امور خارجه ترکیه نیز در پیام تسلیت خود تاکید کرد:«این حمله خائنانه را که در این روز مقدس محل عبادت را هدف قرار داد، محکوم می‌کنیم.» شیخ محمد بن عبدالکریم العیسی، دبیرکل سازمان همبستگی کشورهای اسلامی نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که عاملان این اقدام جنایتکارانه از هرگونه مفهوم دین و انسانیت بری هستند. سید عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق نیز در پیامی این اقدامات جنایتکارانه که شهروندان بی‌گناه را هدف قرار می‌دهد به شدت محکوم کرد و بار دیگر از جامعه جهانی به خصوص کشورهای آسیب‌دیده از تروریسم خواست که برای نابود کردن آن و خشکاندن منابعش همکاری بیشتری کنند.

نگاهی به حملات تروریستی در پاکستان

حملات تروریستی در پاکستان البته سابقه‌ای طولانی دارد. چنانکه روز 9 شهریورماه نیز رسانه‌های پاکستان از وقوع حمله انتحاری به کاروان نیروهای ارتش در شهر «بنو» در جنوب ایالت «خیبرپختونخوا» خبر دادند. به دنبال این حمله دست‌کم ۹ نیروی نظامی کشته و ۱۷ نفر دیگر نیز زخمی شدند. در آن زمان پلیس پاکستان اعلام کرد که عامل انتحاری سوار بر موتور خود را در میان کاروان نیروهای ارتش منفجر کرده است. کمی پیش‌تر از این حادثه نیز در پی انفجار یک عامل انتحاری در نشست سیاسی دست‌کم ۵۴ نفر کشته و ۱۰۰ نفر نیز زخمی شدند. رسانه‌های پاکستانی ۲۹ مرداد نیز اعلام کردند حمله تروریستی به کامیون حاملِ کارگران در منطقه وزیرستان شمالی پاکستان که به انفجار این کامیون منجر شد، دست‌کم ۱۱ کارگر کشته شدند. همچنین انفجار انتحاری دیگری در ایالت باجور در غرب پاکستان رخ داد که طی آن دست‌کم ۶۳ نفر از جمله ۲۳ کودک کشته و بیش از ۲۰۰ نفر زخمی شدند.

دیدگاه

ویژه تیتر یک
  • نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز گذشته در وین آغاز به کار کرد. پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی تروئیکای…

  • هرچند تعبیر دوشنبه‌های ملاقاتی و سه‌شنبه‌های نظارتی و چهارشنبه‌های درایتی به طعنه به کار رفته اما اتفاقاً شاهد…

  • نمایندگان مجلس با تقاضای یک فوریت بررسی لایحه «اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» با ۳۸ رأی موافق، ۲۰۷ رأی…