در مراسم روز ملی فناوری فضایی با حضور رئیسجمهور/سه ماهواره جدید ایران رونمایی شد
رئیسجمهور دیروز همزمان با روز ملی فناوری فضایی از سه ماهواره جدید ناوک ۱، پارس ۲ و نمونه ارتقاءیافته ماهواره پارس ۱ رونمایی کرد.
رئیسجمهور دیروز همزمان با روز ملی فناوری فضایی از سه ماهواره جدید ناوک ۱، پارس ۲ و نمونه ارتقاءیافته ماهواره پارس ۱ رونمایی کرد. ماهواره ناوک، ماهوارهای مخابراتی است که به کمک پلتفرم ماهوارههای کلاس ۲۰ تا ۵۰ کیلوگرم پژوهشگاه فضایی توسعهیافته است.
هدف اصلی ماهواره ناوک آزمون عملکرد صحیح پرتابگر سیمرغ بهینه است که در آینده نزدیک پرتاب خواهد شد. نمونه ارتقاءیافته ماهواره پارس1 نیز، یک ماهواره سنجشی تصویربرداری است که با استفاده از پلتفرم کلاس بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم ماهوارههای سنجشی پژوهشگاه فضایی ایران توسعه یافته است.
نمونه اول این ماهواره در سال گذشته با موفقیت از پرتابگر سایوز پرتاب شد و مورد آزمون قرار گرفت. نمونه دوم ماهواره پارس ۱ به ارتفاع حدود ۵۰۰ کیلومتری و در مدار نزدیک به زمین پرتاب خواهد شد.
ماهواره پارس2 نیز با وزن ۱۵۰ کیلوگرم، مجهز به دو محموله تصویربرداری با دو نوع سنجنده متفاوت خطی با قدرت تفکیک ۳ متر رنگی و سنجنده دوبعدی با قدرت تفکیک ۴ متر تکرنگ و ۸ متر چندطیفی است که با ترکیب تصاویر به دست آمده از محمولهها و تکنیکهای نرمافزاری به قدرت تفکیک بهتر از 2/5 متر خواهد رسید.
هر دو محموله بهصورت کاملاً بومی در داخل کشور طراحی و ساخته شدهاند. این ماهواره همچنین مجهز به پیشرانه بوده و امکان اصلاح مشخصههای مداری جهت حصول شرایط بهینه تصویربرداری را خواهد داشت.
ماهواره پارس ۲ قادر به برآوردهسازی طیف متنوعی از کاربردها در بخشهای مختلف محیط زیست، جنگلداری، حوادث غیرمترقبه و مدیریت شهری خواهد بود.
رئیسجمهور همچنین دیروز با حضور در مجموعه هوافضای سپاه از آخرین و جدیدترین دستاوردها و توانمندیهای فضایی وزارت دفاع بازدید کرد. با پرتاب ماهواره امید به فضا در روز چهاردهم بهمن سال ۱۳۸۷، این روز در تقویم رسمی کشورمان روز فناوری فضایی نام گرفت.
اهداف فضایی ایران در برنامه هفتم
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم روز فناوری فضایی با بیان اینکه دولت چهاردهم اعتقاد راسخ و باور جدی به توسعه صنعت فضایی دارد، با اشاره به اهمیت حضور بخش خصوصی در این صنعت تاکید کرد که باید مسیر حضور بخش خصوصی را در صنعت فضایی باز کنیم.
سیدستار هاشمی با بیان اینکه «در برنامه هفتم توسعه، ذیل فصل سیزدهم، تکالیفی برای صنعت فضایی در دستور کار دولت قرار گرفته است»، گفت: «تثبیت جایگاه ایران در مدار زیر هزار کیلومتر که عمدتاً مدار ۵۰۰ کیلومتر یا لئو یاد میشود و دستیابی به مدار ژئو در ارتفاع ۳۶ هزار کیلومتری از جمله اهداف مهمی است که در برنامه هفتم توسعه دنبال میشود که در همین فاصله زمانی کوتاه دولت، شاهد توفیقات ارزشمندی در صنعت فضایی بودهایم که با همت و همدلی و از همه مهمتر کار تیمی در حوزههای مختلف به ثمر نشسته است.»
وی تاکید کرد: «باور ما این است که بخش خصوصی میتواند مسیر آغاز شده را با شتاب بیشتری پیش ببرد. بخش خصوصی امکان استفاده از ظرفیتهای بینظیر از نیروی انسانی و منابع را دارد که این همان بهرهوری است و باور ما این است که بهرهوری از جمله موضوعاتی است که میتواند ما را به سمت رشد اقتصادی ۸ درصدی رهنمون سازد.»