| کد مطلب: ۱۷۶۹۴
پاسخ روحانی به اتهام‌زنی نامزدهای جناح حاکم

پاسخ روحانی به اتهام‌زنی نامزدهای جناح حاکم

گروه خبر: رئیس دولت تدبیر و امید هرچند حضوری در این انتخابات نداشت اما نامزدهای اصولگرا نام او را زیاد بردند؛ یا برای ضربه زدن به مسعود پزشکیان یا برای بالا بردن دستاوردهای دولت سیزدهم.

حسن روحانی در یک هفته گذشته سه نامه برای اختصاص فرصت به او برای دفاع از خود به صداوسیما ارسال کرد. آخرین نامه روز دوشنبه (روز برگزاری مناظره چهارم) به کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری فرستاده شد.  دفتر حسن روحانی روز دوشنبه چند فایل ویدئویی از صحبت‌های رئیس‌جمهور پیشین کشورمان منتشر کرد که پاسخ به اتهامات مطرح‌شده از سوی نامزدهای اصولگرا بود. در هر کدام از این ویدئوها، ادعای مطرح‌شده و پاسخ روحانی ذکر شده است.

نامزدی در جریان یک نطق انتخاباتی مدعی شده روحانی گفته است اگر با اجرای قانون اقدام راهبردی مجلس یازدهم، از پروتکل الحاقی خارج شویم، جنگ می‌شود.

پاسخ روحانی: می‌گویند دولت دوازدهم با خروج از پروتکل الحاقی مخالف بود. ما کی مخالفت کردیم؟ من در سخنرانی گفتم خروج از پروتکل الحاقی نمی‌تواند بهانه‌ای برای ۱+۴ یا اروپایی‌ها باشد. ما داوطلبانه پروتکل الحاقی را پذیرفته بودیم، داوطلبانه هم خارج شدیم. منتهی مجلس می‌خواست کاری انجام دهد که بسیار خطرناک بود و خوشبختانه شورای عالی امنیت ملی جلوی آن را گرفت. نمایندگان مجلس یازدهم می‌خواستند کاری کنند که دوربین‌های آژانس جمع شود. ما جلوی آن ایستادیم. یا می‌گفتند دوربین اگر هست، مموری‌های (حافظه‌ها) آژانس نباید باشد. ما در شورای عالی امنیت ملی تصویب کردیم دوربین باشد، مموری باشد، منتهی مموری را در اختیار آژانس قرار ندهیم. ضبط و در جایی انبار شود برای هر روزی که ما توافق کردیم. این شورای عالی امنیت ملی بود که در برابر مجلس ایستادگی کرد و الا ما را به سمت یک بحران پیش می‌برد. نسبت به برجام در این سه سالی که تأخیر افتاد، حداقل ۳۰۰ میلیارد دلار ضرر کردیم. البته بیشتر از ۳۰۰ میلیارد دلار است، من بقیه‌اش را نمی‌خواهم بگویم. ۳۰۰ میلیارد دلار ضربه زدند به کشور برای هیچ و پوچ؛ فقط برای اینکه ضربه بزنند به دولت دوازدهم و برای آن دولت مشکلات ایجاد کنند.

سه نامزد انتخابات ریاست‌‌جمهوری در جریان مناظره‌ها به شرایط بورس در سال ۱۳۹۹ اشاره کردند؛ یکی مدعی است دو هزار همت قیمت ارزش‌گذاری کل بورس بود و ۱۰۰ همت با ناشی‌گری وارد شد. دیگری گفته نامه‌ای در این باره به روحانی نوشته و کاندیدای دیگر به نامه خود به رئیس وقت قوه قضائیه اشاره کرده است؛ با این ادعا که یک‌شبه بورس را به خاک سیاه نشاندند و دولت وقت دستش را در بورس در جیب مردم کرد.  

پاسخ روحانی: درباره بازار بورس که از آن حرف می‌زنند. در طول ۸ سال شاخص بورس از ۷۰ هزار به یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد رسید یعنی بیش از ۲۰ برابر شد. البته به‌طور طبیعی بورس فراز‌ونشیب دارد. اما این آمار مهم است که به مردم بگوییم بازار بورس از لحاظ دلاری در دولت تدبیر و امید 8/5 درصد رشد داشت و در دولت سیزدهم 8/46درصد کاهش و ریزش داشته است. این وضع بازار بورس را نشان می‌دهد؛ از نظر ریالی یک بحث است اما از لحاظ دلاری برای مردم مهم است.

چند کاندیدای ریاست‌جمهوری در مناظره‌ها مدعی رشد اقتصادی منفی در دهه ۹۰ شدند و یکی از آن‌ها به رشد اقتصادی ۱ درصد اشاره کرده است.

پاسخ روحانی: در سال ۱۳۹۹ با اینکه سخت‌ترین سال قرن بوده؛ به خاطر کرونا و جنگ اقتصادی و البته هنوز بقایای داعش در منطقه هم بود، تورم ما 36/4 درصد بود، رشد اقتصادی ما هم ۴ درصد بود. آخر بهار سال ۱۴۰۰ رشد اقتصادی ما 7/6 درصد بود. هنوز دولت سیزدهم به این رشد 7/6 درصد که به آن تحویل دادیم، نرسیده است. این‌ها واقعیت‌های بخش اقتصاد است که به مردم گفته نمی‌شود.

کاندیدایی در یکی از مناظره‌های انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم گفته در دولت قبل «۴ عدد واکسن نمی‌توانستیم بیاوریم». دیگری مدعی شده تا وقتی در داخل واکسن تولید نکردند، واکسن خارجی به ما ندادند. نامزد دیگری در یکی از سخنرانی‌هایش ادعا کرده  روحانی گفته نمی‌گذارند واکسن کرونا وارد کنند.

پاسخ روحانی: (این بخش از پاسخ‌ها به علت محدودیت‌های روزنامه خلاصه شده است.) کشورهایی بودند که می‌گفتند به شما واکسن می‌دهیم و تزریق آن را در ایران انجام دهید، یعنی آنجا هنوز تست بالینی انجام نشده بود. گفتند در ایران تست بالینی شود. در اینجا بحث کردیم، من با همه مسئولین از رده بالا تا پائین بحث کردم، در ستاد ملی مقابله با کرونا بحث کردیم، همه مخالفت کردند. ما می‌توانستیم در تیرماه سال ۹۹ از چین واکسن وارد کنیم. همانطور که بعضی از کشورهای دیگر مثل امارات و ترکیه وارد کردند. منتهی تست بالینی را در کشور ترکیه و امارات انجام دادند. دولت چین حاضر نبود قبول کند اگر مرگ‌ومیری اتفاق بیفتد مسئول است.

ما از شهریور [۹۹] شروع به مذاکره با کشورهای مختلف کردیم و توانستیم در دی‌ماه با روسیه با شرکت اسپوتنیک به توافق برسیم و واکسن در بهمن سال ۹۹ وارد کشور شد. کادر درمان ما این واکسن را در بهمن ۹۹ دریافت کرد که بیشتر آن اسپوتنیک بود و از روسیه آوردیم. در اسفند سینوفارم آوردیم. ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن با کواکس قرارداد بستیم. مسائل مالی و گرفتاری‌هایی که داشت همه را حل کردیم.  مجموعاً قرارداد قطعی ۱۲۰ میلیون دوز واکسن بسته شد. از این ۱۲۰ میلیون دوز واکسن تعداد زیادی، بیش از ۳۰ میلیون دوز واکسن، وارد و تا آخر دولت تزریق شد.

البته آن‌هایی که در داخل قول داده بودند که ۵۰ میلیون دوز واکسن تا مرداد و شهریور به ما بدهند، مصاحبه‌های آن‌ها الان وجود دارد، با کمک‌هایی که ما کردیم تا بتوانند واکسن بسازند، تا آخر دولت حدود یک میلیون دوز واکسن توانستند بدهند. ما برویم یقه آن‌ها را بگیریم. البته ما که تحت تأثیر آن‌ها قرار نگرفتیم، رفتیم از هرجا شد واکسن خریدیم و آوردیم.

دیدگاه

ویژه تیتر یک
  • نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز گذشته در وین آغاز به کار کرد. پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی تروئیکای…

  • هرچند تعبیر دوشنبه‌های ملاقاتی و سه‌شنبه‌های نظارتی و چهارشنبه‌های درایتی به طعنه به کار رفته اما اتفاقاً شاهد…

  • نمایندگان مجلس با تقاضای یک فوریت بررسی لایحه «اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» با ۳۸ رأی موافق، ۲۰۷ رأی…

سرمقاله
پربازدیدترین
آخرین اخبار