| کد مطلب: ۱۱۸۹۸
هشدار رهبری درباره لغزش در میدان سیاست

با تاکید بر ضرورت تقوای سیاسی، خویشتن‌داری و چشم باز مظرح شد:

هشدار رهبری درباره لغزش در میدان سیاست

مقام معظم رهبری دیروز در دیدار ائمه‌جمعه سراسر کشور، «حضور، خواست و اقدام مردم» را «یک اصل اساسی در اسلام» خواندند و با تحسین «وفاداری، صبوری، علاقه‌مندی، هوشمندی و فداکاری ملت ایران»، گفتند: «این مردم حتی با ظواهر متفاوت، مؤمنند و دل‌شان با خداست و باید به معنای واقعی کلمه قدر آنان را دانست و عمیقاً به آنها محبت ورزید». آیت‌الله خامنه‌ای امامت جمعه را «جزو سخت‌ترین کارها» دانستند؛ «چراکه امامِ فریضه الهی نمازجمعه، هم باید به حق متوجه باشد و رضایت او را هدف قرار دهد و هم منافع مردم و رضایت آنان را در نظر بگیرد». ایشان «توجه به مردم در فریضه نمازجمعه» را «نشانه‌ای از جایگاه اساسی مردم در اسلام و نقش بسیار برجسته آنان در حیات و تحرک اسلامی» برشمردند و افزودند: «نقش‌آفرینی و حق مردم در نظام اسلامی به‌گونه‌ای است که به فرموده امیرمؤمنان(ع) اگر مردم نخواهند و نیایند، تکلیف از شخصِ صاحب حقی مانند ایشان هم ساقط است؛ اما اگر مردم خواستند، پذیرش مسئولیت بر او واجب می‌شود». رهبری با استناد به آیه‌ای از قرآن کریم درباره یاری کردن پیامبر(ص)، افزودند: «خداوند دست یاری مؤمنان را در ردیف نصرت و کمک خود به پیامبر بیان می‌کند و این نشان می‌دهد که هرکس در هر رتبه‌‌ای و درجه‌ای، در انجام دادن وظایف به کمک مردم نیازمند است».

ایشان با اشاره به «وظایف متفاوت مسئولان و اشخاص مؤثر در جامعه برای جذب و به‌ صحنه ‌آوردن مردم»، گفتند: «حکمت الهی نمازجمعه، تأمین اصل حضور مردم و ارتقاء و گسترش این حضور است؛ به همین علت، امام جمعه موظف است در خطبه‌ها با نمازگزاران حرف بزند و به آنها فکر و راه و برنامه ارائه کند». آیت‌الله خامنه‌ای «موعظه در معنای وسیع این کلمه» را محور اساسی خطبه‌های نماز دانستند و افزودند: «موعظه فقط مختص مسائل معنوی و اخلاقی نیست؛ بلکه زمینه‌های سیاسی و اجتماعی را هم شامل می‌شود». ایشان آگاه کردن مردم از «قضایای داخلی و جهانی، توطئه‌ها و نقشه‌های دشمن و نیازها و واقعیات جامعه» را جزو الزامات محتوایی خطبه‌ها برشمردند و در بیان مصادیقی از موعظه‌های اجتماعی گفتند: «ضرورت افزایش جمعیت و تقویت نیروی انسانی کشور، تبیین مسئله ازدواج در سن مناسب و تشریح ضرورت پرهیز از اسرافِ حقیقتاً زیان‌آور در موارد متعدد از جمله زمینه‌هایی است که نیاز به موعظه اجتماعی دارد». رهبری «مواعظ اخلاقی» را هم «بسیار ضروری و موجب لطافت روحی» برشمردند و در جمع‌بندی این بخش از سخنان‌شان گفتند: «هدف خطبه‌ها و موعظه‌های سیاسی، اجتماعی و اخلاقی غنی‌سازی فکری مخاطبان است تا ذهن آنها درباره مسائل و راه‌حل‌های زندگی فردی و اجتماعی تقویت شود». رهبری در ادامه‌ بیان الزامات خطبه‌های نمازجمعه، مسئله «نیازسنجی و مخاطب‌شناسی» را مورد تأکید قرار دادند و گفتند: «مخاطبان نمازجمعه طیفی از زن و مرد و پیر و جوان با سطح سواد و آگاهی مختلف هستند و هنر امام‌جمعه بیان مطالبی است که هرکدام از مخاطبان، بتوانند از آن بهره خود را داشته باشند». ایشان با اشاره به «قرار داشتن ذهن جوانانِ امروز در معرض انبوه ورودی‌ها و سخنان متفاوت»، شناخت مسائل ذهنی آنان را «لازمه پاسخگویی درست به نیازها» دانستند و افزودند: «برای نیازسنجی و شناخت صحیح ذهن مخاطب، معاشرت با مردم و مردمی بودن امام‌جمعه ضروری است».آیت‌الله خامنه‌ای «مطالعه و انس با قرآن و حدیث و کتاب‌های معارفی» را «ضرورتی مهم برای غنابخشی به خطبه‌های نمازجمعه و پاسخ صحیح به نیازهای مخاطبان» خواندند و گفتند: «یک ضرورت دیگر برای ایفای مأموریت مهم امامت جمعه، دلسوزی و محبت ورزیدن به مردم است».

ایشان در تبیین «ویژگی‌های بی‌نظیر مردم ایران» به‌عنوان «مردمی عمیقاً دوست‌داشتنی»، گفتند: «مردم ما مردمی بسیار خوب و مؤمن هستند و حتی کسانی که به برخی ظواهر ملتزم عملی نیستند، دل‌شان با خدا و معانی و مفاهیم معنوی است؛ ضمن اینکه ملتزم نبودن در عمل به‌نوعی در برخی رفتارهای همه ما وجود دارد». رهبری «وفاداری و آمادگی برای حضور در میدان‌های گوناگون دفاع از ایران و نظام اسلامی در مقابل انواع تهاجم تبلیغاتی، عملی، سیاسی و اقتصادی بدخواهان» را دیگر ویژگی ممتاز مردم خواندند و خاطرنشان کردند: «مردم ما در هر موقعیتی که کشور و انقلاب نیاز به دفاع داشته است با به خیابان آمدن، صبر، شعار و حمایت و حتی با رفتن به میدان جنگ، وفاداری خود را نشان داده‌اند و به همین علت امام بزرگوار قاطعانه می‌فرمود ایمان مردم ما بهتر از ایمان مردم صدر اسلام است». ایشان افزودند: «به معنی واقعی باید قدردان مردم مؤمن، علاقه‌مند، وفادار و هوشمند ایران باشیم و آنها را عمیقاً دوست بداریم؛ ضمن اینکه محبت به مردم همچون اکسیری است که باعث اثرگذاری حرف شما در دل مردم خواهد شد». آیت‌الله خامنه‌ای «دعوت به تقوا در خطبه‌های نمازجمعه» را «محدود به مسائل فردی» ندانستند و گفتند: «در قرآن به تعاون و همکاری در کار خیر و تقوا سفارش شده است؛ بنابراین، تقوا یک امر اجتماعی هم است». ایشان با تأکید بر اینکه «اسلام، دینی سیاسی است و همه مسلمانان باید در صحنه سیاست حضور داشته باشند»، افزودند: «البته میدان سیاست میدانی لغزنده است و برای جلوگیری از لغزش‌ها، مجهز شدن به «تقوای سیاسی، خویشتنداری و چشم باز» ضروری است که در این صورت جنگ روانی دشمن هم بی‌اثر می‌شود». رهبری «ملامت و سرزنش‌گری در مقابل هر حرف یا کار خوب» را «از نمونه‌های جنگ روانی دشمن» دانستند و گفتند: «بنا به دستور قرآن، از سرزنش‌ها نباید ترسید».

آیت‌الله خامنه‌ای «تشویق آحاد مردم به حضور در میدان‌های مختلف سیاسی و اجتماعی» را در خطبه‌های نمازجمعه «ضروری» خواندند و افزودند: «تشویق مردم به کارهای خیر اجتماعی مانند مشارکت در ساخت مدرسه و بیمارستان و کمک به آزادی زندانیان نیازمند و یا تشویق به حضور در میدان سیاسی مانند انتخابات، کاری لازم است». ایشان حضور در انتخابات را «هم وظیفه و هم حقّ مردم» دانستند و گفتند: «حضور مردم در انتخابات به معنای حقیقی کلمه لازم است. البته انتخابات صرفاً تکلیف نیست؛ بلکه حق مردم است که بتوانند قانون‌گذاران، مجریان قانون و یا اعضای مجلس خبرگان را انتخاب کنند». رهبری با تأکید بر اینکه «جهاد تبیین در تشویق مردم به حضور در صحنه مؤثر است»، صرف دعوت زبانی را کافی ندانستند و افزودند: «عمل، روی خوش، زبان پاسخگو و حضور در جمع‌های گوناگون مردم به‌خصوص جمع‌های جوانان ضروری است».

آیت‌الله خامنه‌ای در بخش پایانی سخنان‌شان، با تأکید بر اینکه «امروز دست خدا در مسئله بین‌المللی غزه قابل مشاهده و نمایان است»، گفتند: «مردم مظلوم و مقتدر غزه توانستند دنیا را تحت تأثیر مبارزات خود قرار دهند و امروز دنیا به این مردم و مبارزان و گروه مقاومت آنها به چشم قهرمان نگاه می‌کند». ایشان «برجسته شدن مظلومیت و درعین‌حال پیروزی مردم غزه در چشم جهانیان را از آثار و برکات صبر و توکل آنان» خواندند و افزودند: «در مقابل، امروز کسی در دنیا قائل به پیروزی رژیم غاصب و خبیث صهیونیستی در جنگ نیست و در نظر آحاد مردم دنیا و سیاسیون، این رژیم، موجودی ظالم، بی‌رحم‌، گرگ خونخوار و شکست‌خورده و متلاشی است». رهبری همچنین با «تمجید و تحسین کار بزرگ ملت یمن و دولت انصارالله در پشتیبانی از مردم غزه»، خاطرنشان کردند: «یمنی‌ها به مجاری حیاتی رژیم صهیونیستی ضربه وارد کردند و از تهدید آمریکا نترسیدند؛ چراکه انسانِ خداترس از غیرِ خدا نمی‌ترسد و این کار آنها حقاً و انصافاً مصداق جهاد فی‌سبیل‌الله است». آیت‌الله خامنه‌ای ابراز امیدواری کردند: «به اذن پروردگار این مجاهدت‌ها، مقاومت‌ها و فعالیت‌ها تا پیروزی ادامه پیدا کند و خداوند نصرت و یاری خود را شامل همه کسانی نماید که در راه مورد رضایت او حرکت می‌کنند».

دیدگاه

ویژه تیتر یک
  • نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز گذشته در وین آغاز به کار کرد. پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی تروئیکای…

  • هرچند تعبیر دوشنبه‌های ملاقاتی و سه‌شنبه‌های نظارتی و چهارشنبه‌های درایتی به طعنه به کار رفته اما اتفاقاً شاهد…

  • نمایندگان مجلس با تقاضای یک فوریت بررسی لایحه «اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» با ۳۸ رأی موافق، ۲۰۷ رأی…

سرمقاله
پربازدیدترین
آخرین اخبار