مقام معظم رهبری با تاکید مجدد بر چهار شرط مشارکت قوی، رقابت واقعی، سلامت حقیقی و امنیت انتخابات:
میدان برای حضور جناحها باز شود
مقام معظم رهبری دیروز در دیدار مردم استانهای خوزستان و کرمان، انتخابات خبرگان رهبری و مجلس دوازدهم ۱۱ اسفند را «بسیار مهم، تعیینکننده و زمینهساز تحول» خواندند و با اشاره به سخنان خود در ابتدای سال جاری، تصریح کردند: «بنده چهار خصوصیت را در اول امسال راجع به این انتخابات به ملت ایران عرض کردم. اولاً مشارکت قوی، ثانیاً رقابت واقعی، ثالثاً سلامت به معنای حقیقی کلمه و رابعاً امنیت انتخابات. این چهار خصوصیت باید انجام بگیرد». ایشان تأکید کردند: «ملت خود را برای برگزاری انتخابات به بهترین شکل یعنی همراه با چهار خصوصیت «مشارکت قوی و پرشور، رقابت واقعی جناحها و دیدگاههای مختلف، سلامت حقیقی و امنیت کامل» آماده کند». آیتالله خامنهای با اشاره به جایگاه مهم انتخابات مجلس خبرگان رهبری گفتند: «اهمیت مجلس خبرگان رهبری در آنجاست که در موقع لازم میتواند رهبر مناسب را برای کشور انتخاب کند و در طول زمان هم میتواند و میباید مراقب حفظ شرایط حیاتی رهبری در شخص رهبر موجود باشد؛ بایستی ملت ایران، مردم استانها دقّت کنند، مراقبت کنند و این انتخابات را به بهترین وجهی برگزار کنند». ایشان درباره مجلس شورای اسلامی و جایگاه آن نیز گفتند: «مجلس براساس قانون اساسی ریلگذار آینده کشور است؛ ضمن اینکه حل مشکلات کشور به قانونگذاری مناسب و حضور مدبرانه مجلس نیاز دارد». ایشان در تبیین اهمیت اصل و منطق انتخابات در جمهوری اسلامی، گفتند: «جمهوریت و اسلامیت نظام هر دو به انتخابات وابسته است؛ چراکه تحقق جمهوریت و مردمسالاری و حاکمیت مردم در اداره کشور هیچ راهی جز برگزاری انتخابات ندارد». رهبری در باب تأثیر انتخابات در تحقق اسلامیت نظام هم گفتند: «با انتخابات است که ولیفقیه از طریق منتخبان ملت در مجلس خبرگان تعیین میشود؛ ضمن اینکه نمایندگان مجلس هم باید طبق مقررات و معارف اسلامی، قوانین را مصوب کنند». ایشان «نبود انتخابات» را «موجب برقراری دیکتاتوری یا هرجومرج و ناامنی و اغتشاش» خواندند و با انتقاد از کسانی که به اشکال مختلف مردم را از حضور در انتخابات دلسرد میکنند، گفتند: «انتخابات تنها مسیر صحیح و حقیقی است که میتواند حاکمیت ملی مردم را تأمین کند». آیتالله خامنهای «مشارکت قوی» را «معجزهآفرین» خواندند و گفتند: «برگزاری انتخاباتی پرشکوه و با حضور پرشور مردم، موجب وحدت ملی میشود، وحدت ملی و حضور پرقدرت مردم در صحنه، قدرت ملی میآورد و قدرت ملی موجب امنیت میشود که امنیت نیز زمینهساز پیشرفت علمی، شکوفایی اقتصادی و حل مشکلات گوناگون اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خواهد بود». ایشان انتخابات را «پایه و زمینهساز تحول» دانستند و گفتند: «برخی از تحول طرفداری میکنند؛ اما انتخابات را بهعنوان مقدمه تحول، مورد بیمهری قرار میدهند». رهبری به صاحبان دیدگاههای مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی گفتند: «اگر میخواهید به نفع دیدگاه خود تحول ایجاد کنید، راهش سر کار آوردن کسانی است که با شما همجهت هستند که این مسئله نیز فقط با انتخابات محقق میشود». آیتالله خامنهای «همه کسانی که در جامعه مخاطب دارند از جمله علمای اعلام، استادان دانشگاه و حوزه، صداوسیما و مطبوعات» را به دعوت از مردم برای مشارکت در انتخابات فراخواندند و افزودند: «جوانان و اعضای خانوادهها نیز مخاطبان خود را به برگزاری انتخاباتی پرشور تشویق کنند». ایشان «مشارکت ضعیف» را منجر به «تشکیل مجلسی ضعیف و ناتوان در رفع کامل مشکلات» برشمردند و تأکید کردند: «برطرف کردن مشکلات نیازمند مشارکت قوی و تشکیل مجلسی قوی است».
تاکید بر بُعد رقابتی انتخابات
رهبری در تبیین دومین عنصر برگزاری انتخابات پرشور یعنی رقابت واقعی سیاسی، گفتند: «میدان باید برای حضور جناحهای سیاسی و گرایشهای گوناگون سیاسی-اقتصادی-فرهنگی در مسابقه بزرگ انتخابات باز باشد تا همه دیدگاهها و نگاهها در این میدان فعال باشند». آیتالله خامنهای تصریح کردند: «رقابت یعنی جناحهای سیاسی برای شرکت در انتخابات با هم مسابقه بگذارند، گرایشهای گوناگون سیاسی و اقتصادی در انتخابات با هم مسابقه بگذارند». ایشان «رقابت و مسابقه جوانان با افراد مجرب و باسابقه را برای ورود به مجلس»، نوع دیگری از رقابت خواندند و گفتند: «البته مجلس خوب و قوی باید هم نمایندگان جوان داشته باشد و هم نمایندگان باسابقه و باتجربه». آیتالله خامنهای افزودند: «رقابت یعنی همه بتوانند تبلیغات کنند؛ البته تبلیغات غیر از دروغگفتن، تهمتزدن و وعده خلافدادن است. تبلیغات یعنی بیان دیدگاهها برای مردم همراه با اخلاق و دیانت». ایشان دلسرد کردن مردم از انتخابات را «کاری غلط و به ضرر کشور» خواندند و گفتند: «بعضیها برای دلسرد کردن مردم، دائم مشکلات کشور را یادآوری میکنند؛ در حالیکه راهحل مشکلات، انتخابات است و برای رفع مشکلات باید در انتخابات شرکت کرد».
کمک به مقاومت به هر شکل ممکن
رهبری بخش دیگری از سخنانشان را به مسئله بینالمللی و اسلامی غزه اختصاص دادند و گفتند: «این حادثه از دو جنبه بینظیر است؛ هم از سمت رژیم صهیونیستی، چراکه هرگز اینگونه سفّاکی، جنایتگری، خونخواری، کودککشی، خباثت، بیرحمی و انداختن بمب سنگرشکن بر روی سر بیماران و بیمارستانها دیده نشده است، و هم از طرف مردم و مبارزان فلسطینی، چون اینگونه صبر، مقاومت و دشمن را دیوانه کردن، بیسابقه است». ایشان خاطرنشان کردند: «با وجود آنکه آب، غذا، دارو و سوخت به این مردم نمیرسد اما آنها مثل کوه ایستادهاند که همین تسلیم نشدن آنان را پیروز میکند چراکه خداوند با صابران است؛ همچنانکه نشانههای پیروزی امروز دیده میشود». آیتالله خامنهای «ناتوانی رژیم صهیونیستی با وجود انبوه تجهیزات و امکانات» را از دیگر جنبههای مهم «این رویارویی بینظیر» خواندند و در بیان نکتهای اساسی گفتند: «شکست رژیم صهیونیستی در این حادثه شکست آمریکا هم هست و امروز در دنیا هیچکس تفاوتی میان رژیم اشغالگر با آمریکا و انگلیس نمیگذارد و همه میدانند که اینها یکی هستند». ایشان وتوی چند قطعنامه شورای امنیت برای آتشبس و قطع بمبارانها را «اقدام بیشرمانه دولت آمریکا و همدستی با رژیم صهیونیستی برای ریختن بمب بر روی کودک، زن، پیرمرد، بیمار و دیگر مردم بیدفاع» خواندند و افزودند: «پیروزی بزرگ ملت فلسطین و جبهه حق و مقاومت، بیآبرو کردن غرب و آمریکا و افشای ماهیت همه ادعاهای دروغین حقوق بشری آنهاست؛ چراکه اسرائیل بدون پشتوانه آمریکا قادر به اینهمه جنایت نبود و امروز چهره زشت هیولایِ منحوسِ آمریکا و انگلیس برای همه مردم دنیا آشکار و در این ماجرا، ذات کاخسفید برملا و باطن حکومت آمریکا و انگلیس روشن شده است». ایشان وظیفه دولتها و ملتها را «کمک به مقاومت به هر شکل ممکن» خواندند و تأکید کردند: «کمک به مقاومت وظیفه همه، و کمک به رژیم صهیونیستی، جنایت و خیانت است». آیتالله خامنهای با ابراز تأسف از «کمک جنایتآمیز برخی دولتهای اسلامی به رژیم صهیونیستی»، گفتند: «ملتهای مسلمان این مسئله را فراموش نخواهند کرد». ایشان «جلوگیری از رسیدن کالا، نفت و سوخت به رژیم صهیونیستی که حتی جلوی رسیدن آب به مردم غزه را گرفته است»، وظیفه دولتهای اسلامی خواندند و افزودند: «ملتهای مسلمان باید از دولتهای خود بخواهند که هرگونه رابطه و کمک به جنایتکاران صهیونیست را قطع کنند و یا اگر قادر به قطع دائم روابط نیستند، لااقل با قطع موقت، رژیم خبیث، ظالم و خونخوار را تحت فشار قرار دهند». رهبری افزودند: «امروز وجدان دنیا به درد آمده است. مردم در آمریکا و اروپا به خیابانها میآیند و برخی شخصیتهای سیاسی و رؤسای دانشگاهها و دانشمندان آنها به حمایت دولتهای خود از رژیم صهیونیستی اعتراض میکنند؛ اما با این وجود، برخی دولتها همچنان به کمکهای خود به رژیم سفاک ادامه میدهند». آیتالله خامنهای تأکید کردند: «به یاری خداوند، بیتردید پیروزی با جبهه حق است و رژیم غاصب صهیونیستی ریشهکن خواهد شد و امیدواریم شما جوانان این آینده حتمی را به چشم خود ببینید».
اهمیت تاریخی خوزستان و کرمان
رهبری در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به ضرورت آگاهی «نسل جوان خوزستان و کرمان و همه کشور» از افتخارات تاریخی ملت و میراث ارزشمند ایران، گفتند: «خوزستان در بیش از یک قرن اخیر، پرچمدار و مهمترین مرکز مقاومت ملت در مقابل بیگانگان بوده است که ایستادگی در مقابل هجوم نظامی انگلیسیها در سالهای بعد از جنگ اول جهانی و حضور فعال در ملی کردن صنعت نفت از موارد مهم این ایستادگی بوده است». ایشان تأکید کردند: «مهمتر از همه، سینه سپر کردن همه اقوام عرب و غیر عرب، لر، بختیاری و دیگر اقوام در مقابل تهاجم صدام و خنثیکردن محاسبه غلط او درباره استقبال مردم عربزبان خوزستان از مهاجمان بود که افتخاری جاودان است». آیتالله خامنهای «خاک پاک خوزستان» را «محل ریختهشدن خون بهترین جوانان همه استانها» خواندند و افزودند: «خوزستان نماد همدلی و همبستگی همه ملت در دفاع از اسلام و انقلاب و ایران، و مظهر ویژگیهای برجسته ملت ایران است». ایشان همچنین با تجلیل از هویت عمیق فرهنگی مردم کرمان، «نخبهپروری، نجابت اخلاقی، سلامت فکری، ایمان صادقانه و پیشگامی در پیوستن به نهضت اسلامی» را از خصوصیات مردم این استان برشمردند و گفتند: «این ویژگیها زمینه بروز شخصیت بزرگی مثل حاج قاسم را فراهم کرده است». رهبری خصوصیات مردم خوزستان و کرمان را «مایه افتخار و مباهات جوانان این استانها و همه کشور» دانستند و تأکید کردند: «باید از این میراث نسلی و تاریخی برای جبران نقائص و عقبماندگیهای موجود، ساختن ایران و اثبات توانایی اسلام در اداره کشور استفاده کنیم».