| کد مطلب: ۳۶۲۳۳

گاردین: دولت ترامپ دانش و صبر لازم در حل مناقشات را ندارد

تحلیلگر روزنامه انگلیسی معتقد است عملکرد دولت ترامپ در قبال مذاکرات صلح اوکراین ضعف‌های این دولت در زمینه برگزاری مذاکرات از جمله فقدان دانش و صبر کافی به منظور مدیریت و پیشبرد گفت‌وگوها را فاش کرده است.

گاردین: دولت ترامپ دانش و صبر لازم در حل مناقشات را ندارد

به گزارش هم میهن آنلاین ، همچنان که مدیریت دولت «دونالد ترامپ» در قبال مذاکرات صلح اوکراین چشم‌انداز مبهم و غبارآلودی را پیش روی مذاکرات قرار داده روزنامه «گاردین» تحلیل می‌کند هر چند که رئیس جمهور ایالات متحده قبل از شروع دور دوم ریاست جمهوری خود وعده متوقف کردن جنگ اوکراین در عرض تنها ۲۴ ساعت را داده بود اما به نظر می‌رسد که تیم این دولت حالا از وضعیت مذاکرات «که با جزئیات زیادی همراه شده» ناراضی بوده و بیم شکست خوردن آن را پیدا کرده است.

«اندرو راث»، تحلیلگر روزنامه گاردین مطلب خود را با این تیتر آغاز می‌کند: «تیم ترامپ با تهدید به ترک کردن مذاکرات صلح اوکراین فقدان دانش و صبر خود را اشکار می‌کند».

این تحلیلگر انگلیسی در ادامه مطلب خود می‌نویسد: «یکی از کلیدهای یک مذاکرات موفق این است که همیشه مایل به ترک میز مذاکره باشید. اما معلوم نیست اینکه دولت ترامپ تهدید به قطع امید کردن از توافق صلح روسیه-اوکراین کرده صرفا یک تاکتیک مذاکراتی بوده یا اینکه توان تمرکز بر مذاکرات پیچیده را ندارد – این نقیصه در سیاست خارجی دولت کنونی آمریکا طی سه ماهه اول آن برجسته بوده است.

«مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه آمریکا اخیرا در حالی که در محوطه فرودگاهی در شهر پاریس بود، تهدید کرد که ایالات متحده ممکن است خیلی ساده از میانجی‌گری در قبال بزرگترین درگیری نظامی که از زمان جنگ جهانی دوم تا کنون در اروپا رخ داده انصراف دهد. این جدیدترین عقبگرد از سوی دولتی است که قبل از این هم از مذاکرات صلح برای جنگ غزه و همچنین اجرایی کردن تعرفه‌های جهانی که اوایل ماه جاری میلادی بازارهای مالی سراسر جهان را به لرزه در آورد، عقب نشست.

حالا برای این دولت مشخص شده که دیپلماسی چیز سختی است.  حالا از ۲۴ ساعتی که دونالد ترامپ قول آن را برای متوقف کردن جنگ در اوکراین داده بود خیلی وقت است که گذشته است در حالی که دولت او نشان چندانی از کار دیپلماتیک سختی که لازمه دستیابی به توافقات مهم همچون توافق دیتون (توافق پایان دهنده به جنگ بوسنی) یا توافق کمپ دیوید است، بروز نداده است.»

به نوشته گاردین، هر چند دولت ایالات متحده در راستای تداوم مذاکرات صلح اوکراین نشست‌ها و گفت‌وگوهای زیادی همچون سه بار گفت‌وگوی «استیو ویتکاف»، فرستاده ویژه ترامپ با «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه و یا گفت‌وگوی «مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه آمریکا با «سرگئی لاوروف»، همتای روسیه‌ای و دیدارش با مقام‌های اوکراین و رهبران اروپا در روز پنجشنبه در شهر پاریس ترتیب داده اما در عمل «نشانه چندانی از رقم خوردن یک نقطه عطف، اعمال فشار آمریکا بر کرملین یا معرفی تضمین‌های امنیتی برای جلوگیری از ادامه دادن به جنگ از سوی روسیه در هر زمان که مناسب ببیند وجود نداشته است.»

اندرو راث ارزیابی می‌کند به نظر می‌رسد یکی از عناصر یک «توافق ترامپی» این باشد: این که حصول آن نیازمند زمان و تلاش خیلی زیادی نباشد.

روبیو در اظهارات اخیرش گفت: «ما قرار نیست در زمانی که پیشرفتی حاصل نمی‌شود به پرواز هایمان به سراسر جهان ادامه دهیم و نشستی از پی نشست دیگر برگزار کنیم. آمریکا می‌خواهد جلوی مردن هزاران نفر از مردم در سال آینده میلادی را بگیرد. بنا بر این اگر که آنها – هر یک از طرفین یا هر دو – نسبت به مساله صلح جدی هستند ما می‌خواهیم که کمک کنیم. اگر چنین چیزی اتفاق نیفتد ما هم رها کرده و به سراغ موضوعات دیگر می‌رویم؛ موضوعاتی که اگر مهمتر نباشند اما برای آمریکا همان سطح از اهمیت را داشته باشند.»

تحلیلگر گاردین تصریح می‌کند: «حرف‌های روز جمعه روبیو به وضوح به منظور ابراز ناخرسنی زده شد در حالی که یک روز قبل از آن هم ترامپ در کاخ سفید گفته بود که منتظر پاسخ روسیه به چارچوب پیشنهاده شده برای توافق صلح بوده و انتظار دارد که این هفته این پاسخ را داشته باشد. به نظر می‌رسد کاخ سفید هر چه بیشتر از مسکو ناراضی می‌شود، چیزی که هم مقام‌های اروپایی و هم مقام‌های اوکراینی امید به اتفاق افتادنش داشتند.

اما حتی اگر ترامپ هم توافق و هم جنگ را مجموعا رها سازد این تصمیم به نفع پوتین تمام خواهد شد و اوکراین را از یکی از متحدان و حامیان مالی کلیدی خود در جنگش علیه روسیه محروم خواهد کرد. مسکو ظاهرا وضعیت موجود را برای خود یک وضعیت برد-برد می‌بیند که یا به یک توافق مطلوب با کاخ سفید دست می‌یابد یا اینکه منتظر می‌شود که ترامپ صبرش را از دست بدهد؛ چیزی که ظاهرا ترامپ حالا دارد تهدید به رخ دادنش می‌کند.»

تحلیلگر انگلیسی در خاتمه این مطلب نتیجه‌گیری می‌کند: «در دولت برخی صداهای امیدبخش‌تر نیز وجود دارند. جی‌دی ونس، معاون رئیس جمهور که رویگردان از اوکراین است، روز جمعه به جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا گفت «خوشبین است که می‌تواند سرانجام به این جنگ، به این جنگ بسیار بی‌رحمانه پایان دهد» و «چیزهای حتی در ۲۴ ساعت گذشته وجود داشته‌اند» که به گفته او نشان دهنده وجود شانس دستیابی به یک آتش‌بس هستند.

اما با در نظر گرفتن گفته‌های روبیو یا ویتکاف می‌فهمیم که طرف‌ها چندان از مواضع آغازین خودشان عقب‌نشینی نکرده‌اند. شبکه بلومبرگ روز جمعه گزارش داد ایالات متحده به روسیه قول برداشتن میزانی از تحریم‌ها در ازای یک توافق را داده است – این چیزی است که روبیو خیلی وقت پیش و در زمان جلسه استماع مربوط به تایید شدنش در کنگره در ماه ژانویه پیشنهاد کرده بود. ویکتاف نیز در گفت‌وگو با فاکس نیوز ظاهرا غافلگیر شده بود از اینکه روسیه خواستار «چیزهایی خیلی بیشتر از یک آتش‌بس شده است». او در این مصاحبه گفت: «منظور من این است که حالا جزئیات زیادی ضمیمه آن شده است. می‌دانید، اکنون وضعیت یک وضعیت پیچیده است که ریشه در برخی موضوعات مساله‌ساز دارد که بین  ۲ کشور اتفاق می‌افتند.»

در مذاکرات مختلفی که در ارتباط با آتش‌بس برای جنگ روسیه با اوکراین وجود داشته همواره شکافی در زمینه دانش کارشناسی دیده شده است. اما حالا به نظر می‌رسد که دولت آمریکا به کمبود صبر و حوصله برای ادامه دادن به مذاکرات برخورده و سیگنال آماده بودن خود برای ترک آن مذاکرات را داده است. اما اوکراین این گزینه را ندارد.»

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه بین‌الملل
پربازدیدترین
آخرین اخبار