تاکید پوتین بر استفاده بیشتر از موشک بالستیک در جنگ
رئیسجمهور روسیه اعلام کرد که مسکو به استفاده از موشک بالستیک مافوق صوت جدید موسوم به «اورشنیک» در جنگ ادامه میدهد.
ولادیمیر پوتین یک روز پس از آنکه روسیه برای اولین بار این سلاح میان برد جدید علیه اوکراین را مورد استفاده قرار داد، این اظهارات را بیان کرد.
وی اعلام کرد که دلیل به کارگیری این موشک، استفاده اوکراین از موشک های بالستیک ساخت آمریکا و موشک های کروز ساخت انگلیس برای هدف قرار دادن روسیه بوده است.
رئیس جمهور روسیه اولین استفاده از این موشک را یک آزمایش موفقیت آمیز توصیف کرد و گفت که موشک های بیشتری از این نوع مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
وی در اظهارات تلویزیونی به مقامات دفاعی و فعالان صنعت موشکی روسیه تصریح کرد: «ما بسته به موقعیت و ماهیت تهدیدات امنیتی که برای روسیه ایجاد میشود، این آزمایشها را از جمله در شرایط جنگی ادامه خواهیم داد.»
پوتین افزود: «علاوه بر این، ما انباری از چنین محصولاتی داریم که آماده استفاده هستند.»
به گزارش ایرنا، به دنبال صدور مجوز جو بایدن به کییف مبنی بر استفاده از موشک های دوربرد آمریکایی به عمق خاک روسیه و به دنبال آن شلیک موشک های «سایه توفان» انگلیس، مسکو به آن واکنش نشان داد.
کی یف یکم آبان ۱۴۰۳ مدعی شد که روسیه با شلیک یک موشک بالستیک قارهپیما به شهر «دنیپرو» حمله کرده است.
در همین حال دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین در اظهاراتی با اشاره به استفاده روسیه از موشک مافوق صوت برای حمله به تاسیسات نظامی - صنعتی اوکراین تاکید کرد: مسکو موظف به اطلاعرسانی پیش از پرتاب موشک میانبرد نیست.
تصمیم بایدن در دادن مجوز به کی یف برای هدف قرار دادن عمق خاک روسیه با موشک های دوبرد آمریکایی، انتقاد دولت اسلواکی از وی را به دنبال داشت.
«رابرت فیکو» (Robert Fico) نخست وزیر اسلواکی در جریان مصاحبه با رادیو و تلویزیون صربستان گفت: تشدید تنش ها با این تصمیم بایدن تکان دهنده بوده و به واقع چنین موضوعی، دیگر جایی در جهان امروز ندارد.
نخست وزیر اسلواکی در این مصاحبه به صراحت تصمیم بایدن را نوعی سنگ اندازی در مسیر مذاکرات دولت پس از خود با مسکو دانست.
فیکو در این خصوص گفت: میتوان تصمیم بایدن را اینگونه تفسیر کرد که دولت وی تلاش دارد تا مذاکرات بالقوه ای که قرار است توسط رئیس جمهوری جدید آمریکا (دونالد ترامپ با روسیه) صورت گیرد را پیچیده سازد.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه، طی روزهای اخیر و پیش از این حملات، دکترین جدید هستهای این کشور را امضا کرد که به طور رسمی آستانه استفاده از سلاح هستهای را کاهش میدهد. این دکترین به روسیه اجازه میدهد حتی در پاسخ به حملات متعارف از سوی کشوری که از حمایت یک قدرت هستهای برخوردار است، به حمله هستهای روی آورد.
پوتین پیشتر هشدار داده بود که استفاده اوکراین از تسلیحات دوربرد غربی برای حمله به خاک روسیه، به معنای درگیری مستقیم روسیه و ناتو خواهد بود.